Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΑΣ….

No Comments Share:

 

Kείμενο του ιστολόγιου  2/5/2018

Η παραπάνω αφίσα δείχνει το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει το ¨Καραβάνι Πολιτισμού από την Αδριανούπολη στο Μόσταρ¨. Πρόκειται για μια διοργανωση του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας που ξεκάθαρα αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των δεσμών που έχουν οι Τούρκοι των Βαλκανίων με την Τουρκία. Επιφανειακά στα πλαίσια αυτού του σχεδίου 40 Τούρκοι συγγραφείς και ποιητές θα περιδιαβούν διάφορες χώρες των Βαλκανίων  και ια έρθουν σε πεαφή με τουρκόφωνους πληθυσμούς. Η παραπάνω αφίσα όπως είναιν αναμενόμενο σχεδιάστηκε από το υπουργείο Πολιτσμού της Τουρκίας. Κάτω δεξιά βλέπετε και το λογότυπο της. Το ¨ενδιαφέρον¨ είναι το εξής. Πάνω αριστερά στην αφίσα, αναφέρονται οι χώρες από τις οποίες θα περάσει η διοργάνωση αυτή. Βλέπουμε λοιπόν πως αναφερονται οι Βουλγαρία, ¨Μακεδονία¨, Κόσσοβο, Αλβανία, Μαυροβούνιο και …..Δυτική Θράκη !!!

Υπάρχει μήπως κάποια ανεξάρτητη χώρα Δυτική Θράκη;

Και αν κάποιος πιστεύει πως αυτό είναι τυχαίο λάθος, δείτε τι αναφέρει σε ανάρτηση του ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αδριανούπολης Ερχάν Ταμπάκογλου σχετικά με αυτή την διοργάνωση.

“Η Ένωση Συγγραφέων Τουρκίας στην 40η χρονιά της, με 40 παληκάρια, ξεκινά από Αδριανούπολη για το Μόσταρ. Η πρώτη τους εκδήλωση άρχισε στην βραδιά Μπεραάτ στην Αδριανούπολη. Καλό δρόμο να έχουν. Σαν 40 πηγές ας ποτίσουν τα μέρη όπου θα πάνε…..¨

Το ¨40 Παληκάρια¨ που αναφέρει ο Ταμπάκογλου δεν είναι καθόλου τυχαίο. Παραπέμπει ευθέως στην επικρατούσα φήμη πως οι πρώτοι που εγκαταστάθηκαν στην Θράκη από τους Οθωμανούς, ήταν ¨40 Οθωμανοί-Παληκάρια¨.

Αν κάποιος δεν βλέπει νεο-οθωμανική λογική και σε αυτήν την διοργάνωση της Τουρκίας, τι να πούμε ;

Αν πάλι το βλέπουν οι αρμόδιοι, γιατί τοτε δίνουνε βίζα στους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης;

Να θυμίσουμε πως έρχονται από την χώρα που κρατά φυλακισμένους ως ομήρους τους δύο στρατιωτικούς μας.

Οκ δεν κλείνετε το προξενείο τους , στην Κομοτηνή, οκ δεν δίνετε εντολή για μείωση του προσωπικού του, οκ δεν παίρνετε μέτρα κατά των τουρκόψυχων και χρηματοδοτούμενων από την Τουρκία συλλόγων.

Μα δεν μπορείτε ούτε μια  βίζα να αρνηθείτε;

Υπουργείο Εξωτερικών είναι αυτό ή Υπουργείο Εξωτερικών Τεμενάδων;

Previous Article

Οι ¨δύο βάρκες¨ του κ. Τζιχάτ

Next Article

O ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *