Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

O ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

No Comments Share:

 

 

Κείμενο του ιστολόγιου 2/5/2018

29/5/2018 ο πρόσφατα συσταθείς σύλλογος BATOB, πραγματοποίησε εκδήλωση στην Άγκυρα, στην οποία απρουσίασε τους Τούρκους της Δυτική Θράκης. Ας δούμε λοιπόν ο ίδιος ο σύλλογος πως αξιολόγησε στο τουίτερ την εκδήλωση του :

¨Θα θέλαμε να βλέπατε όπως εμείς την έκπληξη πολλών ανθρώπων που πέρασαν τυχαία από τον χώρο όπου τελέσθηκε το πρόγραμμα μας. Από αυτούς τους ανθρώπους που μπήκαν μέσα από περιέργεια, κάποιοι  είχαν ακούσει το όνομα Δυτική Θράκη, κάποιοι είχαν μια ιδέας και κάποιοι σίγουρα ήξεραν. Ήταν πραγματικά λυπηρό όταν την ώρα που κοιτούσαν την έκθεση φωτογραφίας και ρωτούσαμε ¨Τι γνωρίζετε για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης¨, να παίρνουμε την απάντηση ¨Τίποτε απολύτως. ¨ Δεν ξέρω πως περιγράφεται αυτό το συναίσθημα, αλλά από μέσα σου θυμώνεις λίγο σκεπτόμενος ¨Μα πως γίνεται να μην ξέρει¨.  Από αυτούς που άκουσαν την περιγραφή, αυτοί που θαύμασαν ή αυτοί που είπαν ¨βρε σαν τα δικά μας μέρη είναι εκεί¨, κάποιοι ανέφεραν πως θέλουν να έρθουν να δούνε την Δυτική Θράκη. Αυτό ήταν ένα από τα πιο ωραία στoιχεία που αποκομίσαμε από αυτή την εκδήλωση. Έστω και λίγο διασφαλίσαμε να μάθουν πολιτες που είχαν έρθει από την άκρη της Τουρκίας, πως υπάρχουν αδέρφια τους που βασανίζονται όταν στενοχωριούνται, χαίρονται στην χαρά τους και έχουν ανατραφεί και μεγαλώσει με μεγάλη αγάπη για την μητέρα πατρίδα Τουρκία. Στο τέλος μιας προσπάθειας εβδομάδων από τους Δυτικοθρακιώτες φοιτητές που σπουδάζουν στην Άγκυρα, ήταν πολύ όμορφα που βρεθήκαμε όλοι μαζί συνοδεία παραδοσιακών χορών και φαγητών. Εμείς όταν ενωνόμαστε ειμαστε ισχυροί , υπάρχουμε. Όλα για την Δυτική Θράκη.  Επιθυμούμε  ως Σύλλογος Δυτικοθρακιωτών φοιτητών Αγκύρας, να ευχαριστήσουμε εγκάρδια, όσους μόχθησαν για αυτή την εκδήλωση. Με την ευχή πρώτα ο Αλλάχ σε μια άλλη εκδήλωση να γίνουμε ξανά ¨ένα¨. 

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τους προέδρους των τουρκόψυχων αυτών σωματείων στις πόλεις της Τουρκίας

Προσέξτε πως ο πρόεδρος του παραρτήματος Αγκύρας, ο γνωστός μας (…)  Ρετζέπ Αλί έχει προσθέσει και με κεφαλαία το παρατσούκλι  TURKHAN¨  που του πρόσθεσε ο αρχηγός του και πρόεδρος του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην παλαιότερη συνάντηση τους ! Για όσους αναρωτιούνται τι σημαίνει αυτό να τους ενημερώσουμε πως σημαίνει ¨Τούρκος στρατηγός-αρχηγός¨ !

Όλα πάνε καλα, η συνύπραξη προβλέπεται απόλυτα αρμονική στην Θράκη…

Υ.Γ. : Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε σέλφι του Ρετζέπ Αλί που έχει τραβηχτεί το 2016 στο πανεπιστήμιο του Χατζέτεπέ σε εκδήλωση για την Θράκη μας. Μαζί του διακρίνονται ο ψευδομουφτής Μέτε, ο τότε πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά, η χήρα Σαδίκ κ.α.

Previous Article

ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΑΣ….

Next Article

Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΝΩΤΑ ΤΟΥ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *