Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τράπεζα Danske : Μεγάλη η πιθανότητα για τουρκική νομισματική κρίση

0 σχόλια Share:

Η τράπεζα Danske δηλώνει πως είναι μεγάλη η πιθανότητα για τουρκική νομισματική κρίση

Η τράπεζα Danske δήλωσε πως η αδυναμία της τουρκικής λίρας πολύ πιθανόν να μετατραπεί σε μία απόλυτη έκρηξη νομισματικής κρίσης λόγω των λαθών στην πολιτική της κεντρικής Τράπεζας.

Η τράπεζα Danske δήλωσε πως οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής έχουν προεξοφλεί με νέες μειώσεις επιτοκίων προτού σταθεροποιήσουν τον πληθωρισμό πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να καταπολεμήσουν τις εκροές κεφαλαίων και τις πιέσεις στις τιμές.
Το σκανδιναβικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δήλωσε πως με τα αποθέματα συναλλάγματος της κεντρικής Τράπεζας να μειώνονται χρειάζεται μόνο πια μία μικρή ώθηση για να ξεπεράσει πια η λύρα το σημείο καμπής.
Ο Λαρς Σπαρρες Μερκλιν- ανώτερος αναλυτής της στρατηγικής συναλλάγματος και ο Γιάκομπ Εκχολντ Κριστενσεν-δήλωσαν πώς η μείωση των επιτοκίων είναι μία βιώσιμη πορεία μόνο αφού διασφαλιστεί μία σταθερή πορεία πληθωρισμού. Είναι αυτονόητο πώς το παρόν τούρκικο μονοπάτι φαίνεται πολύ ασταθές και βλέπουμε μία μεγάλη πιθανότητα νομισματικής κρίσης στους επόμενους μήνες”.
Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας έχει εξαντλήσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα υπερασπιζόμενοι τη λίρα έναντι του δολαρίου στα επίπεδα του 1 προς 7. Την Τρίτη η ισοτιμία έφτασε στα 7,005 και την Τετάρτη έπεσε μόνο κατά 0,1% στα 6,9987.
Οι Μερκλιν και Κρίστενσεν ανέφεραν πως το τουρκικό νόμισμα μπορεί να πέσει και ως τις 8 λίρες ανά δολάριο πριν αρχίσει να ανακάμπτει.
…..

Ahval 29/4/2020

Σχ: Κι επειδή ορισμένοι αρέσκονται στις συγκρίσεις, να δηλώσουμε πως θα προτιμούσαμε η Ελλάδα να ήταν στην οικονομική θέση της Τουρκίας, παρά σε αυτήν που είμαστε τώρα με το σκληρό ευρώ.

Διότι εμείς δεν αποφασίζουμε καν για τα του οίκου μας…

Previous Article

Αρχισυντάκτης μεγάλης εφημερίδας: “Φτύστε στο δρόμο την διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου Άγκυρας” !

Next Article

Μίσος για τον Σταυρό…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *