Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

WIKILEAKS ΚΑΙ ΜΟΥΕΖΙΝΟΓΛΟΥ

No Comments Share:

Ας γνωρίσουμε τον νέο υπουργό Υγείας : Ρουσφέτια, προπαγάνδα στα τζαμιά και Ερντογάν…

Ας γνωρίσουμε τον νέο υπουργό Υγείας του ΑΚΠ, τον Μεχμέτ Μουεζίνογλου. Το όνομα του Μουεζίνογλου αναφερόταν στα αρχεία της Wikileaks ως ένα από τα πιο διεφθαρμένα άτομα του ΑΚΠ, ενώ στις τελευταίες εκλογές έκανε και προεκλογική προπαγάνδα στα τζαμιά.

Ο Μεχμέτ Μουεζίνουλου ο συμμαθητής του Ερντογάν στο λύκειο Ιμάμ χατίπ που είναι ο νέος υπουργός Υγείας του ΑΚΠ, είχε εμφανιστεί στην επικαιρότητα με τα αρχεία Wikileaks και με την προεκλογική προπαγάνδα που έκανε μέσα στα τζαμιά στις τελευταίες εκλογές.

Ισχυρισμός για ρουσφέτια

Στα έγγραφα Wikileaks όπου γινόταν λόγος για δύο υπουργούς του ΑΚΠ που έκαναν ρουσφέτια , αναφερόταν και το όνομα του πρώην βουλευτή Κωνσταντινούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ως εμπλεκόμενου σε περιπτώσεις ρουσφετιών. Στο έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας της Άγκυρας με κωδικό 04ANKARA7211, εκτός από το όνομα του Μουεζίνογλου αναφερόταν και τα ονόματα των Αμπντουλκαντίρ Ακσού και του Κουρσάντ Τουζμέν.

Προεκλογική προπαγάνδα στα τζαμιά

Ένα επίσης ενδιαφέρον για τον Μουεζίνογλου είναι οι προεκλογικές δραστηριότητες που έκανε στις τελευταίες εκλογές στην Αδριανούπολη.

Ο Μουεζίνογλου που ήταν πρόεδρος της νομαρχιακής του ΑΚΠ, όταν στις εκλογές της 12ης Ιουνίου τοποθετήθηκε στην πρώτη σειρά του ψηφοδελτίου στην Αδριανούπολη, έκανε προεκλογική προπαγάνδα στην αυλή του τζαμιού Νταρουλχαντίς στην συνοικία Ντιλαβέρμπεϊ της Αδριανούπολης.

Όταν οι δημοσιογράφοι επιχείρησαν να καταγράψουν την εικόνα, τους εμπόδισε λέγοντας πως ¨Πρόκειται για ιδιωτική συζήτηση, γνωριζόμαστε με τους φίλους¨ και έβαλε να κλείσουν τα φώτα του τζαμιού.

Βγαίνοντας από το τζαμί δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ¨Κάναμε την προσευχή και βγαίνοντας κολλήσαμε με τον κόσμο¨. Από τώρα υπάρχουν ερωτήματα για αυτά που θα κάνει ως υπουργός.

Κρίσιμο σημείο του παρελθόντος του : Ερντογάν

Από την προσωπική ιστοσελίδα του Μουεζίνογλου, φαίνεται πως κρίσιμο σημείο του παρελθόντος του ήταν ο Ερντογάν. Ένα επίσης ενδιαφέρον σημείο του παρελθόντος του είναι πως το 1983 πέρασε λαθραία τον ποταμό Έβρο και ζήτησε άσυλο στην Τουρκία.

……………

 Haber.sol.org 25/1/2013

Previous Article

¨ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΜΟΥΑΜΕΡ ΓΚΙΟΥΛΕΡ¨

Next Article

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΡΙΑΝΑ ΡΟΔΟΠΗΣ — ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *