Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΜΟΥΑΜΕΡ ΓΚΙΟΥΛΕΡ¨

No Comments Share:

¨Μεγάλη ντροπή για την Τουρκία, το ότι έγινε υπουργός Εσωτερικών ο Γκιουλέρ¨

 Ο Ρομπέρ Κοπτάς-διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας Άγκος δήλωσε πως ¨το γεγονός πως αυτός έγινε υπουργός Εσωτερικών συνιστά μεγάλη ντροπή για την Τουρκία¨.

Ο Μουαμέρ Γκιουλέρ ήταν μεταξύ των 24 δημόσιων λειτουργών για τους οποίους οι δικηγόροι της οικογένειας Ντινκ, είχαν ζητήσει να δικαστούνε ως υπεύθυνοι για την δολοφονία του Χραντ Ντινκ. Την τοποθέτηση του στο υπουργείο Εσωτερικών σχολίασε ο Ρομπέρ Κοπτάς-διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας Άγκος. Ο Κοπτάς ανέφερε πως ¨Συνεχίζεται με ιδιαίτερα επίμονο τρόπο η προαγωγή και η τοποθέτηση σε σημαντικές θέσεις, ατόμων που θα έπρεπε να διεξάγεται έρευνα σε βάρος τους¨ και συνέχισε το σχόλιο του στην Τ24 ως εξής :

¨Το κόμμα ΑΚ συνεχίζει με ιδιαίτερα επίμονο τρόπο να προαγάγει και να τοποθετεί σε σημαντικές θέσεις, άτομα που θα έπρεπε να διεξάγεται έρευνα σε βάρος ως εμπλεκόμενα στην δολοφονία του Χραντ Ντινκ. Αυτή η επιμονή του πρωθυπουργού και της πολιτικής εξουσίας, δείχνουν πως δεν νοιάστηκαν ποτέ να επιλύσουν το ίσως πιο κρίσιμο περιστατικό της πρόσφατης ιστορίας της Τουρκίας, και δεν ενδιαφέρθηκαν να φέρουν στην επιφάνεια τις σκοτεινές πτυχές αυτής της υπόθεσης. Η οικογένεια Ντινκ και οι δικηγόροι της εφημερίδας Άγκος, τον Φεβρουάριο του 2012 ζήτησαν να υποβληθεί μήνυση σε 24 δημόσιους λειτουργούς μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης Μουαμέρ Γκιουλέρ και ο Τζελαλεττίν Τσεράχ-νομάρχης Οσμανίγιε, για τα αδικήματα ¨εγκληματικής αμέλειας¨ και ¨συνέργειας και συμμετοχής¨. Και ενώ και μόνο αυτά τα αιτήματα θα έπρεπε να αρκέσουν όχι απλά για να μην προαχθεί ο Μουαμέρ Γκιουλέρ, αλλά και για να τερματίσουν την πολιτική του καριέρα, αυτός διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών, λες και στη χώρα δεν υπήρχε άλλος να αναλάβει αυτά τα καθήκοντα.

Ο Μουαμέρ Γκιουλέρ το 2004 όταν ο Χραντ Ντινκ εκλήθη στην νομαρχία Κωνσταντινούπολης όπου απειλήθηκε από ΜΙΤατζήδες, ήταν νομάρχης Κωνσταντινούπολης. Την εποχή της προετοιμασίας της δολοφονίας ήταν νομάρχης Κωνσταντινούπολης. Όταν τον Φεβρουάριο του 2006 η ασφάλεια Τραπεζούντας έστειλε επιστολή στην ασφάλεια Κωνσταντινούπολης στην οποία ανέφερε πως ο Γιασίν Χαγιάλ ετοιμάζεται για δράση κατά του Χραντ Ντινκ που θα έκαμνε ντόρο, επίσης ήταν νομάρχης Κωνσταντινούπολης (σημ. μεταφρ : Στην Τουρκία ο νομάρχης είναι διοικητής και της αστυνομίας του νομού). Μετά την δολοφονία όταν σβήστηκαν τα πιο κρίσιμα στοιχεία και οι εγγραφές βίντεο, πάλι ήταν νομάρχης Κωνσταντινούπολης. Σε όλη αυτή την περίοδο ήταν επικεφαλής των κρατικών λειτουργών που όχι απλά δεν προστάτευσαν τον Ντινκ, αλλά ετοίμασαν και το έδαφος για τον θάνατο του. Το γεγονός πως αυτός έγινε υπουργός Εσωτερικών συνιστά μεγάλη ντροπή για την Τουρκία. Βέβαια εμείς μέχρι σήμερα στην δίκη της δολοφονίας Ντινκ, δεν αντικρίσαμε και τίποτε άλλο πέρα από ντροπές. Στο ποτάμι αυτών των ντροπών, να μια ακόμη σταγόνα. Ας βγει επωφελές για την πατρίδα και τον κόσμο¨.

T24  24/1/2013

Previous Article

ΤΟ ΝΑΜΑΖΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

Next Article

WIKILEAKS ΚΑΙ ΜΟΥΕΖΙΝΟΓΛΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *