TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΡΙΑΝΑ ΡΟΔΟΠΗΣ — ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

0 σχόλια Share:

Ο Δρ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου έγινε υπουργός υγείας της Τουρκίας

4 υπουργοί άλλαξαν στην Τουρκία. Στην γραπτή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε χτες μετά από την συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιουλ με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρεται πως στο υπουργείο Εσωτερικών τοποθετείται ο βουλευτής του ΑΚΠ Μουαμέρ Γκιουλέρ, στο υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού ο αντιπρόεδρος του ΑΚΠ και βουλευτής Αδάνων Ομέρ Τσελίκ, στο υπουργείο Παιδείας ο βουλευτής Εσκισεχίρ Ναμπί Αβτζί, και στο υπουργείο Υγείας ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου.

Ο τοποθετηθείς στο υπουργείο Υγείας ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ μας Δρ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής Τσερράχπασά Κωνσταντινούπολης.

Γεννήθηκε στα Αρριανά στις 9/1/1955, και τελείωσε την Ιατρική σχολή Τσερράχπασά Κωνσταντινούπολης. Πήρε την ειδικότητα του παθολόγου στο Εκπαιδευτικό-Ερευνητικό νοσοκομείο Χασεκί-Κωνσταντινούπολης, και είναι ιδρυτής ιδιωτικού νοσοκομείου στην περιοχή Αβτζιλάρ.

Ο Μουεζίνογλου είναι μέλος στο Ίδρυμα Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας Αβτζιλάρ, στο Μορφωτικό-Πολιτιστικό ίδρυμα Δυτικής Θράκης, στον Σύλλογο Βαλκανικού Πολιτισμού και στον σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης.

Ο Μουεζίνογλου εξελέγη βουλευτής 23ης περιόδου στην Κωνσταντινούπολη και το 2011 εξελέγη βουλευτής Αδριανούπολης.

Γνωρίζει σε μέτριο βαθμό ελληνικά, αγγλικά και αραβικά, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

 Εφ. Τρακιανίν Σεσί 24/1/2013

Σχ : Μερικές φωτογραφίες και δηλώσεις του Μουεζίνογλου

 

26/10/2012 Παρέα με τον Χατζηοσμάν (πίσω του) εύχεται στον Τούρκο πρόξενο Κομοτηνής για το Μπαϊράμι.

26/9/2012  Σε εκδήλωση στην Αδριανούπολη πάλι δίπλα δίπλα με τον Χατζηοσμάν.

 

11/8/2012

Δήλωση Μουεζίνογλου σε ομιλία που έκανε σε ιφτάρ που παρέθεσε στην Κεσσάνη ο Σύλλογος Αληλλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης : ¨Όλοι εμείς ανεξαιρέτως είμαστε Τούρκοι και Μουσουλμάνοι. Και αισθανόμαστε τιμή για το ότι είμαστε Τούρκοι και περηφάνια για το ότι είμαστε μουσουλμάνοι. Διατηρώντας ισχυρά τα δύο μας αυτά πόδια, όποιος και να βγει απέναντι μας και ότι και να κάνει ο Έλληνας, έχουμε δύο βασικά σκέλη που μπορούμε να χαλάσουμε όλα τα παιχνίδια τους, τον τουρκισμό μας και τον μουσουλμανισμό μας, δηλ. με την εθνική μας ταυτότητα και την ηθική μας στάση…¨

4/8/2012

Δήλωση Μουεζίνογλου στα Αρριανά Ροδόπης στην διάρκεια ιφτάρ :  ¨Όταν ήρθαμε το 2004 με τον κύριο πρωθυπουργό μας ένοιωσα μια υπέροχη στυφή ευτυχία. Και κάθε φορά που έρχομαι βιώνω αυτήν την στυφή ευτυχία. Να δώσει ο Δημιουργός να βιώσουμε χαρές που δεν θα είναι στυφές¨.

 

6/8/2012 Επίσκεψη στον ψευδομουφτή Κομοτηνής

11/4/2012 Επίσκεψη στον παράνομο σύλλογο Τούρκων δασκάλων Δυτικής Θράκης

 

23/8/2011  Δημοσίευμα στο περιοδικό Αζινλίκτσα

 ¨O βουλευτής Αδριανούπολης του ΑΚΡ, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, στο γεύμα ιφτάρ που παρέθεσε σε δυτικοθρακιώτες που διαμένουν στην Τουρκία δήλωσε: «Θα προβώ σε ενέργειες, έτσι ώστε οι ομογενείς μας που ζουν στη Δυτική Θράκη, να έχουν τη δυνατότητα με την κατάθεση ενός χρηματικού ποσού που θα ορισθεί στην πορεία, στο κατάστημα της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ στην Κομοτηνή, να επωφελούνται από τις παροχές των τουρκικών ασφαλιστικών ταμείων».
9/8/2011

Δήλωση Μουεζίνογλου σε ιφτάρ του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης :  Βρισκόμαστε απόψε εδώ, αποτελώντας μια ωραία εικόνα, από τον πιο δεξιό έως τον πιο αριστερό, από τον πιο θρήσκο έως τον πιο φιλελεύθερο, από τον πιο μικρό σε ηλικία μέχρι τον πιο μεγάλο, από τον πιο απλό πολίτη έως τον εκλεγέντα σε δημόσιο αξίωμα, από τον πλέον ανώτερο μέχρι τον πλέον κατώτερο. Υπάρχουν όλα τα χρώματα, όλοι οι τίτλοι, αλλά βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο όλοι μαζί. Η εικόνα αυτή, μπορεί να αποτελέσει κατά τη γνώμη μου, τη Λυδία λίθο για τη μειονότητα της Δυτικής Θράκης και τους ομογενείς μας στα Βαλκάνια. Το να βρισκόμαστε μαζί, ακόμα και αν η κοσμοθεωρία μας και ο τρόπος ζωής μας είναι διαφορετικά, δείχνει ότι είμαστε μέλη ενός έθνους, του τουρκικού. Ο κοινός παρανομαστής του γεγονότος ότι ανήκουμε στο ίδιο έθνος, οι ιδιαίτερές μας αξίες, όπως ακριβώς εάν σηκωθούμε να προχωρήσουμε μέχρι τη σκηνή, φαίνεται από τον τρόπο που περπατάμε με τα δύο μας πόδια εάν το ένα μας πόδι έχει πρόβλημα, έτσι και το υγιές περπάτημα των μειονοτήτων και αυτού του έθνους βασίζεται στα δύο αυτά πόδια. Το ένα είναι οι εθνικές αξίες και το άλλο είναι οι πνευματικές αξίες. Όσο δυνατά και κοντά μεταξύ τους μπορεί μια μειονότητα να κρατά τις αξίες της, έτσι δείχνει και τις δυνατότητές της. Όπου υπάρχει ιδιαίτερη αξία αυτού του έθνους, είτε στα Βαλκάνια, είτε στη Βοσνία, στη ¨Μακεδονία¨, στο Κόσοβο, στη Βουλγαρία, στη Μοσούλη, στο Κιρκούκ, η πορεία μας εκεί, θα πρέπει να διαγράφεται στηριζόμενη στα δύο αυτά πόδια και σε κλίμα ενότητας…».

 

22/5/2011

Ομιλία Μουεζίνογλου σε εκδήλωση στο χωριό Κικίδιο του νοού Ροδόπης :  

Από τη μια μεριά ως παιδί αυτών των εδαφών, ως κάποιος που μεγάλωσε σε αυτά τα χώματα και στα 12-13 του ήρθε σε αυτό το χωριό, καλωσορίζω σαν οικοδεσπότης αυτούς που ήρθαν από την μητέρα-πατρίδα Τουρκία. Από την άλλη μεριά ως πολίτης και βουλευτής της μητέρας-πατρίδας, σας λέω καλώς σας βρήκαμε. Να είστε καλά. Για μένα πρόκειται για μια πολύ σημαντική και συγκινητική μέρα. Μια ανάλογη μέρα είχα ζήσει όταν είχα έρθει το 2004 μαζί με τον πρωθυπουργό Ερντογάν. Μάλιστα όταν τότε μπροστά στη δημαρχία στα Αριαννά μου είχαν δώσει το μικρόφωνο να μιλήσω είχα πει ότι δεν μπορούσα να μιλήσω.Καταρχάς ως ένας μέλος σας εδώ, ως ένας αδερφός σας που γεννήθηκε και πέρασε την μισή του ζωή εδώ ως Έλληνας πολίτης, θα ήθελα να πω στην Ελληνική κυβέρνηση ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι καλοί άνθρωποι, πολιτισμένοι άνθρωποι, ανεκτικοί, εργατικοί, άνθρωποι έτοιμοι να αγκαλιάσουν τον κόσμο. Από αυτούς τους ανθρώπους κακία δεν βγαίνει. Αυτοί οι άνθρωποι είναι υπερήφανοι που είναι Έλληνες πολίτες, άνθρωποι που προσπαθούνε  να κάνουν καλοσύνες και  όμορφα πράματα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ο πλούτος, η ομορφιά και το πλεονέκτημα της Ελλάδας. Σας παρακαλώ λοιπόν μην τους βλέπετε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Εμείς δεν κάναμε λάθη σε αυτά τα χώματα. Ζώντας εδώ με τους Έλληνες γείτονες και φίλους μας, ο ένας δίπλα στον άλλο, χέρι-χέρι στήσαμε αδερφικές φιλίες. Κατά καιρούς υποστήκαμε βάσανα από λάθη των διοικήσεων. Ο καιρός όμως άλλαξε. Κατά την περίοδο που πέρασε –όπως ανέφερα λίγο πριν- με τα γενναία βήματα του πρωθυπουργού Καραμανλή και της κυβέρνησης του καθώς και με τα γενναία βήματα του πρωθυπουργού μας Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, πλέον η φιλία έχει φθάσει σε καλό σημείο. Πρέπει να είμαστε ακόμη πιο γενναίοι και ακόμη πιο ταχείς. Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι αυτοί οι άνθρωποι με τις αξίες τους και τον πλούτο του πολιτισμού τους θα συμβάλλουν στον πλούτο της Ελλάδας, και για αυτό πρέπει να τους στηρίξουμε. Υπό αυτή την έννοια θέλω να εκφράσω την εκτίμηση μου για τα βήματα που έκαναν και ο Καραμανλής αλλά και ο Παπανδρέου, και επιθυμώ αυτά τα βήματα να είναι ακόμη πιο γρήγορα ώστε οι άνθρωποι εδώ της μειονότητας με τις αξίες τους να συμβάλλουν στον πλούτο της Ελλάδας. Ως πολίτης και βουλευτής της Τουρκίας επιθυμώ να σας πω το εξής : Ποτέ δεν θα είστε μόνοι σας,. Ποτέ δεν θα αφεθείτε μόνοι σας. Εμείς δεν ζητήσαμε ούτε μια χούφτα χώμα από εδώ. Όμως έχουμε εδώ τους ανθρώπους μας, τις αξίες μας, και τον πλούτο του πολιτισμού μας. Για την διαφύλαξη λοιπόν των δικαίων αυτών των ανθρώπων στην Δυτική Θράκη και στα Βαλκάνια, θα είμαστε δίπλα τους. Θα είμαστε δίπλα τους αύριο στην διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα είμαστε δίπλα τους στις διαδηλώσεις. Για αυτό σας λέω. Ποτέ δεν θα είστε μόνοι σας, δεν θα μείνετε ποτέ μόνοι σας.

……………………………..

Previous Article

WIKILEAKS ΚΑΙ ΜΟΥΕΖΙΝΟΓΛΟΥ

Next Article

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *