Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ TEK RUMELİ TV

No Comments Share:

H επικαιρότητα της Δυτικής Θράκης συζητήθηκε στην εκπομπή ¨Ειδική αντζέντα¨ του τηλεοπτικού καναλιού TEK RUMELİ TV

Στην εκπομπή που παρουσιάζει ο Γκιοκχάν Τουζλαντάν στο τηλεοπτικό κανάλι TEK RUMELİ TV που αποτελεί την φωνή των Τούρκων μουσουλμάνων που ζούνε στα Βαλκάνια, τέθηκε η επικαιρότητα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Στην εκπομπή εξετάστηκαν τα θέματα που σφράγισαν την προεκλογική περίοδο ενώ ακούστηκαν και οι Τούρκοι υποψήφιοι βουλευτές και ψηφοφόροι από την Δυτική Θράκη. Στην ζωντανή εκπομπή του καναλιού Tek Rumeli στο στούντιο στην Κωνσταντινούπολη μετείχαν ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ και ο Διευθυντής Έκδοσης της εφημερίδας Μπιρλίκ Ιλχάν Ταχσίν, οι οποίοι σχολίασαν τα θέματα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης και τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαίου.

Οι καλεσμένοι συζήτησαν όλες τις διαστάσεις των εκλογών για την Δυτική Θράκη, τόνισαν την αναγκαιότητα οι ψηφοφόροι της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης να πάνε στις κάλπες και να μην δίνουν σημασία στις εικασίες. Υπογράμμισαν πως η είδηση που διαδόθηκε στην περιοχή ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν θα πάνε στην κάλπη για να τιμωρήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είναι αβάσιμη και ψευδής και ότι είναι πολύ σημαντικό όλοι οι Τούρκοι να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν.

¨Τις ψήφους μας πρέπει να τις δώσουμε στους Τούρκους υποψηφίους που έχουν μεγάλες πιθανότητες να εκλεγούν¨

Ο δημοσιογράφος Ιλχάν Ταχσίν αναφερόμενος στην σημασία που έχει ο Τούρκος ψηφοφόρος να υποστηρίξει τους Τούρκους υποψηφίους που έχουν πιθανότητες να εκλεγούν είπε πως ¨ αξιότιμοι αδερφοί μου, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης πρέπει οπωσδήποτε να πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν, χωρίς να δίνουν σημασία στις εικασίες που διαδίδονται εσκεμμένα τις τελευταίες μέρες και χωρίς να αφήνουν την δουλειά στην τύχη. Επίσης πιστεύω πως θα πρέπει να μείνουν μακριά από τους Τούρκους υποψηφίους των κομμάτων που έχουν μικρές πιθανότητες να εκλεγούν. Αξιότιμοι αδερφοί μου ο καθένας πρέπει να ξέρει πως δεν έχουμε ούτε μια ψήφο για χάσιμο. Την προτίμηση μας πρέπει να την δείξουμε στους έμπειρους και με μεγάλες πιθανότητες εκλογής υποψηφίους μας. Σε αυτές τις εκλογές δεν έχουμε την πολυτέλεια να δοκιμάσουμε νέους υποψηφίους, αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε καλά. Εδώ και πολλά χρόνια ξέρουμε πως από τους Έλληνες ψηφοφόρους ούτε μία ψήφος δεν πάει στους Τούρκους υποψηφίους. Και όμως εμείς στις εκλογές δίνουμε χιλιάδες ψήφους σε Έλληνες υποψηφίους. Πλέον αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη. Εάν θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας στο κοινοβούλιο, δεν πρέπει να έχουμε άλλη επιλογή από το να ψηφίσουμε τους δικούς μας Τούρκους υποψηφίους. Επιθυμώ να ξέρουν όλοι πως αν για να μην πειραχτούν οι υποψήφιοι μοιράσουμε τις ψήφους μας, η δουλειά μας θα δυσκολέψει. ¨Όλοι είναι δικοί μας άνθρωποι ποτέ δεν είπαμε ούτε λέμε πως ¨δεν είναι δικός μας¨. Πρέπει να ψηφίσουμε συνειδητά και χωρίς συναισθηματισμούς, χωρίς να αφήνουμε την δουλειά στην τύχη, στην κατεύθυνση των στρατηγικών συμφερόντων της μειονότητας μας¨.

Εφ. Μπιρλίκ 5-5-2012

Σχόλιο : Αν ο Ταχσίν αντί να πει την φράση ¨στην κατεύθυνση των στρατηγικών συμφερόντων της μειονότητας μας¨, έλεγε στην κατεύθυνση των στρατηγικών συμφερόντων της Τουρκίας¨ νομίζω πως θα ήταν πιο ειλικρινής. Άλλωστε αυτό ακριβώς είχε επικαλεστεί και ο Ερντογάν για την τουρκική παρουσία στην Κύπρο, ¨Έχουμε στρατηγικά συμφέροντα εκεί¨…

Με τις δηλώσεις αυτές ο Τχασίν φωτογραφίζει ως εκλεκτό της Τουρκίας τον Αχμέτ Χατζηοσμάν του ΠΑΣΟΚ. Τον εκλεκτό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ…. 

Previous Article

ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΕΣ ΕΚΛΗΣΙΕΣ

Next Article

ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΚΑΙ ¨ΑΡΜΕΝΙΟΙ¨ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *