Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΠΙΡΛΙΚ ΚΑΤΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

0 σχόλια Share:

Ο Στυλιανίδης για μια ακόμη φορά έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο

stil 1 (1)

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, για μια ακόμη φορά έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και την οπτική του γωνία έναντι της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Σε συνέντευξη που έδωσε στον κυριακάτικο Ελεύθερο Τύπο, αναφέρθηκε στην δημογραφική δομή της Δυτικής Θράκης και τόνισε πως οι δήμοι στους οποίους πλειοψηφούν οι Τούρκοι πρέπει να περάσουν στα χέρια των χριστιανών.

Ο Στυλιανίδης σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να είναι το DEB το πρώτο κόμμα της περιοχής στις ευρωεκλογές, ανέφερε πως είναι το κόμμα του Δρ. Αχμέτ Σαδίκ και ότι είναι ένα ρατσιστικό κόμμα.

Ο Στυλιανίδης ανέφερε ως παραδείγματα πως οι δήμοι Μαρώνειας και Ιάσμου εξισλαμίστηκαν και ότι για αυτό τον λόγο είναι ανάγκη να υπάρξει μια νέα ρύθμιση στα πλαίσια του ¨Σχεδίου Καλλικράτης¨.

Αυτοί οι οποίοι στο παρελθόν αλλά και τώρα έτρεχαν πίσω από τον Στυλιανίδη και μάζευαν για αυτόν ψήφους, να διαβάσουν καλά αυτό το κείμενο και να καταλάβουν.

Το κείμενο :

………………………………

……………………………….

Κάθε φορά που έρχονται εκλογές “Τουρκοφάγοι” και “Τουρκολάγνοι” θυμούνται τη Θράκη χωρίς να σέβονται τους Θρακιώτες, που με κόπο έχτισαν μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία πρότυπο. Στο βωμό της ψηφοθηρίας εγκαταλείπονται βασικές αρχές μιας εθνικής πολιτικής και σπεύδουν όλοι να κερδοσκοπήσουν μικροκομματικά, χωρίς να σκέφτονται ότι έτσι ρίχνουν νερό στο μύλο ενός άγονου ξενοκίνητου εθνικισμού με τελικό θύμα την Θρακιώτικη κοινωνία.

Τα πισωγυρίσματα του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα Σαμπιχά – μιας τολμηρής Ρομά από το Δροσερό Ξάνθης που αδιάκοπα δίνει μάχη για τον δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού των Τσιγγάνων – αναδεικνύουν εκ νέου κενά, αστοχίες και προχειρότητα των ελληνικών κομμάτων και της Ελληνικής Πολιτείας στην περιοχή.

Αν τα κόμματα είχαν καταφέρει να συνεννοηθούν μεταξύ τους πάνω σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή και Αναπτυξιακή πολιτική, η Θράκη θα μπορούσε να είναι καθρέφτης της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και εργαλείο μια έξυπνης εξωτερικής πολιτικής. Τώρα όμως η άγονη μικροκομματική αντιπαράθεση αναμεμειγμένη με την ημιμάθεια ή την αδιαφορία των χειριστών, ενισχύει τη στρατηγική του Εθνικιστικού κόμματος του Σαδίκ –DEP- και ανοίγει ορέξεις για αποσταθεροποιητικά παιχνίδια.

Ίσως η δημοσιότητα που προκλήθηκε είναι ευκαιρία να ξυπνήσει το Διοικητικό Κέντρο της χώρας και να κινηθεί με ευθύνη, νηφαλιότητα και διορατικότητα στην Θράκη.

Η αντιπολίτευση θα πρέπει να σταματήσει τις αμφιταλαντεύσεις ανάμεσα στην πατριωτική λογική από τη μια και το ψηφοθηρικό επιπόλαιο φλερτ με τον Τουρκικό εθνικισμό από την άλλη.

Η συγκυβέρνηση θα πρέπει να συνειδητοποιήσει τα λάθη και τις παραλείψεις που έκανε τα τελευταία χρόνια και να καταλάβει ότι η Θράκη δεν έχει ανάγκη από λεκτικές εξάρσεις πατριωτικού λόγου που εντυπωσιάζουν ίσως την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά από πράξεις και αποτελέσματα. Και εξηγούμαι τι εννοώ:

1.Άμεση χάραξη διακομματικά μιας ενιαίας Εθνικής και Αναπτυξιακής πολιτικής στην περιοχή.

2. Αναθεώρηση του Καλλικράτη στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης ώστε να αποκατασταθούν ιστορικοί δήμοι που μουσουλμανοποιήθηκαν ή καθηλώθηκαν πλήρως αναπτυξιακά με σοβαρές επιπτώσεις στην δημογραφική ισορροπία και στη ανάπτυξη, πχ δήμοι Μαρώνειας και Ιάσμου.

3. Επαναλειτουργία των Σχολών Αστυνομίας, που μετατράπηκαν σε κέντρα λαθρομεταναστών με σοβαρές επιπτώσεις στη δημογραφική ισορροπία των σύνοικων στοιχείων και στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

4. Αποκατάσταση του βοηθήματος των Παλιννοστούντων Ποντίων που καθυστερεί απαράδεκτα και τους αναγκάζει σε περαιτέρω μετανάστευση ακυρώνοντας την πολιτική που εφαρμόστηκε από το 1990.

5. Ενίσχυση και αύξηση φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

6. Αποπληρωμή του 12%των επιχειρήσεων της Θράκης που οφείλονται από το 2010 και άρση της απαίτησης του Υπουργείου Οικονομικών για επιστροφή των ενισχύσεων που δόθηκαν από το 1996 ως παράνομες.

Η ανεργία και άστοχες πολιτικές και διοικητικές αποφάσεις απογυμνώνουν τη Θράκη από τους νέους, ανατρέπουν τη δημογραφική ισορροπία μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων και ανοίγουν ορέξεις σε εθνικιστικούς κύκλους να κερδοσκοπήσουν πολιτικά στην περιοχή, διευκολύνοντας ακραίους κύκλους της Τουρκίας να αλλάξουν πλήρως τη βάση της διεκδίκησης τους στην Θράκη.

Η ένταση διευκολύνει μόνο το εθνικιστικό κόμμα DEP να βγει πρώτο στη Ροδόπη στις Ευρωεκλογές εκμεταλλευόμενο τη δημογραφική απογύμνωση και έτσι να κάνει γενική πρόβα για τις βουλευτικές που θα ακολουθήσουν.

Η ευθύνη που αναλαμβάνουν αυτοί που αποφασίζουν στα κόμματα είναι μεγάλη.

Καλά θα κάνουν λοιπόν να ακούσουν μια φορά αυτούς που γνωρίζουν την τοπική κοινωνία και να σεβαστούν την ισχυρή βούληση υπευθύνων Χριστιανών και μετριοπαθών Μουσουλμάνων που ομοθυμούν και δεκαετίες από κοινού προσπαθούν για μια Ανοιχτή Δημοκρατική Κοινωνία, πρότυπο ειρηνικής και δημιουργικής συμβίωσης στη Θράκη μας.

Εφ. Μπιρλίκ 29/4/2014

 

Previous Article

ΤΟΥΡΚΟ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΒΡΟΥ

Next Article

ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΤ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *