Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΤ

No Comments Share:

Τι είναι ο νόμος ΜΙΤ ; Σε 10 άρθρο ο νόμος ΜΙΤ

mit-yasasi-nedir-on-maddede-mit-yasasi-5955497_1265_400

Μια νέα σελίδα στο πεδίο των ¨πληροφοριών¨ άνοιξε με την εφαρμογή στην πράξη του πολυσυζητημένου νόμου για την ΜΙΤ. Ο νόμος διασφαλίζει στην ΜΙΤ την δυνατότητα επιχειρήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ενώ οι διαπραγματεύσεις στο Ίμραλι αποκτούν νομικό έρεισμα. Τι είναι λοιπόν ο νόμος για την ΜΙΤ ;

……………

Σύμφωνα με την εφημερίδα Habertürk, η νέα εποχή στις πληροφορίες εν περιλήψει περιλαμβάνει τα εξής :

1) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ : Η ΜΙΤ εκτελεί τα καθήκοντα που της δίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αφορούν εξωτερική ασφάλεια, αντιτρομοκρατικός αγώνας και εθνική ασφάλεια. Στο πλαίσιο αυτό θα μπορεί να κάνει επιχειρήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

2) ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ : Θα δύναται μέσω της χρήσης κάθε είδους τεχνικών και ανθρώπινων διαδικασιών να συγκεντρώνει πληροφορίες, έγγραφα, ειδήσεις και δεδομένα που σχετίζονται με πληροφορίες εξωτερικού, εθνική άμυνα, αντιτρομοκρατικό αγώνα, διεθνή αδικήματα και θέματα ψηφιακής ασφάλειας.

3) ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ : Η ΜΙΤ θα μπορεί να παίρνει πληροφορίες, έγγραφα, δεδομένα και φακέλους από δημόσιους φορείς και υπηρεσίες, επαγγελματικούς φορείς που έχουν δημόσιο χαρακτήρα και από τράπεζες.

4) ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΜΡΑΛΙ : Οι συναντήσεις που γίνονται με τον Οτζαλάν στο Ίμραλι, απέκτησαν νομικό υπόβαθρο. Η ΜΙΤ δύναται να στήνει απευθείας σχέσεις με κάθε είδους υπηρεσία, φορέα, οργάνωση ή άτομο και θα μπορεί να συναντάται με προφυλακισμένους και καταδικασμένους.

5) ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ : Θα δύναται να έχει πρόσβαση σε κάθε είδους καταθέσεις, πληροφορίες και έγγραφα που περιλαμβάνονται σε δικαστικές έρευνες και διώξεις που έχουν σχέση με άρθρα των νόμων ¨Αδικήματα κατά της κρατικής ασφάλειας¨ , ¨Αδικήματα κατά της συνταγματικής τάξης και της λειτουργίας αυτής της τάξης¨, ¨Αδικήματα κατά της Εθνικής Άμυνας¨ και ¨Κατασκοπία και αδικήματα κατά των κρατικών απορρήτων¨ όπως αυτά περιγράφονται στον Τουρκικό Ποινικό Κώδικα.

6) ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΜΙΤ : Οι εισαγγελείς σε περιπτώσεις καταγγελιών ή παραπόνων σχετιζόμενων με την ΜΙΤ, θα συνεννοούνται με την ΜΙΤ. Εάν γίνεται αντιληπτό πως το θέμα σχετίζεται με τα καθήκοντα και τις δραστηριότητες της ΜΙΤ, δεν θα διεξάγεται διαδικασία.

7) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ : Ο διοικητής της ΜΙΤ θα δικάζεται στον Άρειο Πάγο. Δεν θα μπορεί να διεξαχθεί νέα έρευνα δίχως την αποκάλυψη νέων στοιχείων.

8) ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ : Τα άτομα και οι οικογένειες τους που εξωθούνται σε πληροφορίες από στελέχη της ΜΙΤ, θα μπορούν να επωφεληθούν από μέτρα προστασίας.

9) ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ : Ο διοικητής και τα στελέχη της ΜΙΤ θα καταθέτουν μόνο μετά από άδεια από τον πρωθυπουργό.

10) ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Άτομα τα οποία αλλάζουν τις ταυτότητες τους και βοηθάνε την ΜΙΤ, δεν θα μπορούν να κριθούν νομικά υπεύθυνοι για αυτές τους τις δραστηριότητες και βοήθειες και καθήκοντα, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι δημόσιοι υπάλληλοι.

Εφ. Χουριέτ 27/4/2014

Previous Article

ΜΠΙΡΛΙΚ ΚΑΤΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Next Article

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *