Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

2 Comments Share:

 

Θεσσαλονικείς Τούρκοι με τα τζαμιά τους κλειστά, κάνουν τις προσευχές στην αίθουσα του συλλόγου

Στην Θεσσαλονίκη την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, οι 7 περίπου χιλιάδες Τούρκοι που ζούνε εκεί, υποχρεώνονται να προσεύχονται στο εντευκτήριο του Συλλόγου Μουσουλμάνων Μακεδονίας και Θράκης, καθώς οι ελληνικές αρχές δεν επιτρέπουν το άνοιγμα εκεί των τζαμιών.
Οι Τούρκοι κάνουν εκεί προσευχή με τον ιμάμη που τους έστειλε ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής, ενώ αντέδρασαν στο κλείσιμο του μεστζίτ τους.

Στην Θεσσαλονίκη τα οθωμανικής εποχής τζαμιά  Χαμζά Μπέη, Χορτατζί Σουλεϊμάν Εφέντι., Γενί Τζαμί και Αλατζά Ιμαρέτ Τζαμί, παραμένουν κλειστά για προσευχές από το κράτος. Κάποια έχουν κλειδαριά στην πύλη τους, ενώ άλλα χρησιμοποιούνται ως μουσεία. Η κοινότητα των περίπου 7 χιλιάδων πιστών Τούρκων που ζούνε στην πόλη, υποχρεώνονται να κάνουν τις προσευχές τους τις Παρασκευές και στα Μπαϊράμια στο ισόγειο κτίριο του Συλλόγου Μουσουλμάνων Μακεδονίας και Θράκης. Οι Τούρκοι πριν να κάνουν την προσευχή τους, βγάζουν έξω τα έπιπλα του συλλόγου και μετά κάνουν τις προσευχές τους πάνω στο χαλί που απλώνουν. Μετά από την προσευχή, μαζεύουν το χαλί και μετά φέρνουν πάλι μέσα τις καρέκλες και το τραπέζι και τα βάζουν στην θέση τους.

Ο ΙΜΑΜΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ 300 ΧΛΜ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Ιμάμης διορισμένος από τους εκλεγμένους από την τουρκική μειονότητα μουφτήδες, κάθε Παρασκευή έρχεται στο εντευκτήριο του συλλόγου, κάνει την προσευχή και το Σαββατοκύριακο παρέχει θρησκευτική εκπαίδευση στα παιδιά των Τούρκων. Ο ιμάμης Αμπντουρραχίμ Γκουρού (σημ. μεταφρ. : λάθος του αρθρογράφου, Κουρού λέγεται) που υπηρετεί στο Διδυμότειχο της Αλεξανδρούπολης, κάνει 300 χλμ έρχεται στην Θεσσαλονίκη και κάνει τις προσευχές της Παρασκευής.

Ο Κουρού περιγράφει πως επί περίπου ένα έτος έρχεται στον σύλλογο και κάνει τις προσευχές  και αναφέρει πως τον διόρισε ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής : ¨Ο σύλλογος αυτός δραστηριοποιείται από το 2015. Δίπλα στον σύλλογο υπήρχε ένα μεστζίτ. Το μεστζίτ αυτό, μετά από 12 έτη υπηρεσίας του, πέρσι τον Ιούνιο, με την προβολή κάποιων δικαιολογιών, έκλεισε. Για ένα διάστημα περίπου 22 εβδομάδων τα ναμάζια της Παρασκευής, τελέσθηκαν δυστυχώς στο παρακείμενο πάρκο Τυρολόης. Ακολούθως κάνουμε τα ναμάζια εδώ στο εντευκτήριο του συλλόγου. Όταν φτάσει η ώρα για το ναμάζι βγάζουμε έξω τα τραπέζια και τις καρέκλες. Απλώνουμε τα χαλιά και αφού κάνουμε την προσευχή, φέρνουμε πάλι μέσα τις καρέκλες και το τραπέζι. Παρά τα εμπόδια, δίνουμε τον αγώνα μας για να είμαστε σε θέση να τελούμε τα ναμάζια μας τις Παρασκευές. ¨

¨ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΜΕΣΤΖΙΤ ΜΑΣ¨

Ο Οσμάν Ισμαήλογλου-πρόεδρος του Συλλόγου Μουσουλμάνων Μακεδονίας και Θράκης, είπε πως τα τζαμιά είναι για πολλά χρόνια κλειστά και ότι παρά τις πολλές τους αιτήσεις δεν τους παραχωρείται ένα τζαμί. Ο Ιμσαήλογλου είπε πως στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν περίπου 7.000 μουσουλμάνοι και πως οι ελληνικές αρχές συνεχώς τους  λένε πως ¨Θα παραχωρήσουμε¨. Ο Ισμαήλογλου λέει πως διέθεταν ένα μεστζίτ  το οποίο η Ελλάδα το έκλεισε με την δικαιολογία πως ήταν ¨άνευ αδείας¨ και ότι από τότε είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τις προσευχές τους στο εντευκτήριο του συλλόγου.

Είπε : ¨Φυσικά εμείς δεν το αφήνουμε αυτό. Τώρα εμείς θα βγάλουμε νέα άδεια και με άδεια από τον Αλλάχ  θα κάνουμε εκεί τα ναμάζια μας. Εμείς κάνουμε τις προσευχές της Παρασκευής στον χώρο όπου πίνουμε τσάι και καφέ.  Εδώ υπάρχει το Αλατζά Ιμαρέτ τζαμί  από την εποχή των Οθωμανών. Ζητήσαμε να ανοιχθεί αλλά δεν μας το παραχώρησαν. Υπάρχει το Κισλά Τζαμί από την εποχή των Οθωμανών, ζητήσαμε  και αυτό, ούτε αυτό μας το έδωσαν.  Την προσευχή στο Μπαϊράμι την κάναμε στο τζαμί, αλλά δεν μας το έδωσαν ξανά για προσευχή.  Εμείς κάθε Παρασκευή βγάζουμε έξω τις καρέκλες, στρώνουμε τα χαλιά και κάνουμε το ναμάζι μας. Μετά πάλι φέρνουμε μέσα τις καρέκλες και λειτουργούμε σαν εντευκτήριο. Ζούμε σε αυτή την χώρα, είμαστε άνθρωποι αυτής της χώρας και πιστεύω πως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε εδώ την προσευχή μας. Διότι εμείς εδώ πληρώνουμε τους φόρους μας, κάνουμε το στρατιωτικό μας και ψηφίζουμε. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο μας γίνονται τόσες διακρίσεις. ¨

Ο Ισμαήλογλου είπε πως στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει μουσουλμανικό νεκροταφείο : ¨Στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει μουσουλμανικό νεκροταφείο. Υπήρχαν νεκροταφεία της οθωμανικής εποχής. Αλλά τα γκρέμισαν και κατασκεύασαν κτίρια. Εμείς τώρα εδώ ζούμε περίπου 6-7 χιλιάδες μουσουλμάνοι, αλλά δυστυχώς  δεν διαθέτουμε νεκροταφείο. Τους ομογενείς μας που πεθαίνουν εδώ, τους μεταφέρουμε στο κοντινότερο σημείο σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

https://www.ensonhaber.com/camileri-kapali-selanikli-turkler-dernekte-namaz-kiliyor.html

23/11/2018

Σχ: Το μεστζίτ (μικρό τζαμί άνευ μιναρέ) το έκλεισε η αστυνομία διότι απλά δεν είχε άδεια. Και τους διαμήνυσε μάλιστα τι χρειάζεται για να βγάλουν άδεια . Τι πιο λογικό και αναμενόμενο;  Απλά επειδή από το 2005 είχαν συνηθίσει στην παρανομία, τώρα τους κακοφάνηκε η εφαρμογή του νόμου.  

Επίσης αφού είναι τόσο καλοί πολίτες της Ελλάδας γιατί δεν ζητάνε ιμάμη από τους νόμιμους μουφτήδες ; Ή θα διαφωνήσει ο Τούρκος πρόξενος; Γνωρίζουμε πως πριν από 3-4 χρόνια είχε παραχωρηθεί σε αυτό το σύλλογο ένα τζαμί της Θεσσαλονίκης, αλλά επειδή τότε έστειλε ιμάμη ο νόμιμος μουφτής, από αυτό τον σύλλογο δεν πήγε κανείς !

Και αυτά τα περί 6-7 χιλιάδων είναι για τον κάλαθο των αχρήστων. Τις Παρασκευές στην προσευχή μαζεύονται 15-20 άτομα. Πόθεν λοιπόν  ο πρόεδρος μιλά για 6-7 χιλιάδες ; Τους έχει μετρήσει ; Μα κι αν υπήρχαν, ποιος του έδωσε το δικαίωμα να τους εκπροσωπεί;    

Ας θυμηθούμε και μια φωτογραφία από επίσκεψη του Ισμαήλογλου μαζί με παιδάκια του συλλόγου, στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης. 

   

Previous Article

ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΗΠΑ…

Next Article

ΕΒΡΕΝΟΣ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

2 Comments

  1. Όπως πάντα, μαύρη προπαγάνδα! Παραμύθια για αφελείς οι 7000 μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής… Ζήτημα να είναι 1000 άτομα από Πούρναλικ και Κασκανέ. Κι ελάχιστοι ακόμα από Ροδόπη κι Έβρο. Υπήρχαν δύο σύλλογοι. Του Βαρδάρη ήταν δημιούργημα του προξενείου, μ’ ελάχιστα άτομα. Κι οι υπόλοιποι σκόρπιοι σνε την Ελλάδα. Μαζεύονται στα Μπαϊράμια και στις… εκλογές!

  2. Είναι μεγάλη ντροπή για την Ελλάδα που διαχρονικά δεν επιτρέπει την ελεύθερη λειτουργία των τζαμιών στη Θεσσαλονίκη χρεισημοποιώντας δικαιολογίες τύπου Τούρκοι και προξενείο και πράσινα άλογα.Εμείς οι Ελληνες Μουσουλμανοι δεν φταίμε σε τίποτα να μην εχουμε τζαμι στη θεσσαλονικη.Ειμαστε και πολλοι φοιτητες μουσουλμανοι που υποχρεουμαστε να κανουμε τις προσευχες μας σε δρουμους και στις εστιες μας λογω ελλειψης ανοιχτων τζαμιων.Μεσαιωνικα μυαλα οπως οι αρθρογραφοι σε αυτη την ιστοσελιδα δεν εχουν την συνειδηση οτι Ισλαμ και μουσουλμανοι δεν ειναι μονο η Τουρκια και οι Τουρκοι.Να βγαζετε την αρρωστημενη παθολογικη και οχι υγιης εθνικιστικη σας χολη σε θεματα εκτος του Ισλαμ και Μουσουλμανων γενικα.Και μαθετε επιτελους οτι η Τουρκια μονο δεν αντιπροσοπευει το Ισλαμ και τους Μουσουλμανους.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ipsum elit. libero ipsum consectetur commodo libero libero. Lorem