Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΒΡΕΝΟΣ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ

No Comments Share:

Κείμενο του ιστολογίου. 22/11/2018

Μας ενημέρωσε σχετικά ο Κομοτηναιος ιστορικος ερευνητής Παράσχος Ανδρούτσος.

Όταν αυτός ο αρνησίθρησκος εξομώτης Εβρενός κατέλαβε την Κομοτηνή, οι Κομοτηναιοι περνούσαν τόσο καλά (…) που τμήμα των κατοίκων έφυγαν και πήγαν στην Άρτα όπου έχτισαν χωριό που το ονόμασα Κουμουτζηνα, όπως δηλαδή λέγαν τότε την Κομοτηνή.

Διαβάζουμε σχετικά στην διεύθυνση (https:// el.m.wikipedia.org/wiki/ Αμμότοπος_Άρτας)για το σημερινό χωριό Αμμότοπος πως το αρχικό χωριό είχε κτιστεί μετά το 1361 και την κατάκτηση της Κομοτηνής (Κουμουτζηνών) από τους Οθωμανούς. Τότε, οι διωκόμενοι Κομοτηναίοι κατέφυγαν εδώ και ίδρυσαν τους Κουμουτζάδες. Ετσι λεγόταν το χωριό μέχρι το 1927. Να προσθεσουμε εδώ πως στην περιοχή εκεί υπήρχαν και γνωστά ονόματα οικογενειών από την Κομοτηνή (Κατσιμίγας, Σπηλιώτης κ.α) .

Το 1449 όμως με την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωμανούς κατέφυγαν εκ νέου, στη Βέρβιτσα (σημερινά Τρόπαια) της Πελοποννήσου. Τόσο καλά περνούσαν με τους Οθωμανούς…

Να σημειώσουμε εδώ πως ο αυτοκράτορας Μανουήλ Β΄ αναφέρει σε γραπτό του έργο το 1409 ότι ο Εβρενός ήταν αιμοβόρος με «απαράμιλλη» έχθρα για τους Χριστιανούς.

Αλήθεια θα μας επέτρεπε ο δήμος Σμύρνης στην Τουρκία, να κάνουμε μια εκδήλωση για το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων και την απαράμιλλη προσφορά του στον ελληνισμό ;

Previous Article

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Next Article

ΣΗΜΕΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *