Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΝΕΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

No Comments Share:

ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ 12-10-2007

ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

 Η Εταιρία πραγματοποίησε ήδη και το πρώτο της συνέδριο μέσα από το οποίο στην προεδρία κατόπιν εκλογών ήλθε ο τέως βουλευτής Γκαλήπ Γκαλήπ. Εκλέχθηκε το Δ.Σ. και ταυτόχρονα έγινε και η κατανομή αρμοδιοτήτων.

Η σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Γκαλήπ Γκαλήπ

Αντιπρόεδροι: 1ος Ιλχάν Αχμέτ και 2ος Χικμέτ Τζεμίλογλου

Γενικός Γραμματέας: Γιουξέλ Νουρήογλου

Ταμίας: Τζαχήτ Τσαιγκούρ

Μελη: Τζεμίλ Καμπζά και Αχμέτ Καράχουσεϊν 

Το καταστατικό του αποτελείται από 28 άρθρα. Εγκρίθηκε στις 18 Μαΐου 2007. Το κέντρο διοίκησης βρίσκεται στην  Ξάνθη και απαρτίζεται από 44 ιδρυτικά μέλη από Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη.

Το Άρθρο 14ο του καταστατικού αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος του συλλόγου επιστημόνων της μειονότητας, αυτομάτως χωρίς να συμμετάσχει στις εκλογές, καταλαμβάνει θέση στην σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης.

Μετά από λειτουργία ενός χρόνου η επιχείρηση μπορεί να μετατραπεί σε κερδοσκοπική εταιρεία για να μπορεί να επωφελείται από τα διάφορα κονδύλια, είπε ο Ιλχάν Αχμέτ.

Ο Τζεμιλ Καμπζά είπε ότι ιδρύθηκε η εταιρία για να μπορεί να παράγει λύσεις σε δυσχέρειες που αντιμετωπίζονται στον χώρο της εκπαίδευσης και ακόμη για να αντικαθιστά τους συλλόγους σε ζητήματα που δεν μπορούν να επιλαμβάνονται.

Ο Γκαλήπ Γκαλήπ ανέπτυξε τους στόχους της ίδρυσης της εταιρίας που όπως συνόψισε είναι η αναβάθμιση της μειονοτικής εκπαίδευσης και του πολιτισμού και γενικά επιστημονικές έρευνες και εργασίες γύρω από την ιστορία, τον λαϊκό πολιτισμό και τις τέχνες, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, την τουρκική γλώσσα και τον πολιτισμό.

 Σχόλιο διαχειριστή : Και όλες αυτές οι φιλοδοξίες και τα σχέδια, από που χρηματοδοτούνται άραγε ; Ορίστε και μια φωτογραφία από την συνάντηση του συλλόγου αυτού με τον Τούρκο πρόξενο Σάρνιτς.

 

Previous Article

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ :ΤΟ ΥΠΕΞ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ

Next Article

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ Η ¨ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ¨ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *