Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ Η ¨ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ¨ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

0 σχόλια Share:

Εφ. ΜΠΙΡΛΙΚ 10-10-2007

Η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης ίδρυσε την «Μειονοτική Μορφωτική και Πολιτιστική Εταιρία», η οποία ήδη έχει πραγματοποιήσει το πρώτο της συνέδριο. Στην προεδρία της εταιρίας εκλέχτηκε ο τέως βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γκαλήπ Γκαλήπ. Το πρώτο συνέδριο της Εταιρίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΤΕΞ στις 7 Οκτωβρίου 2007 όπου ψήφισαν 27 ιδρυτικά μέλη που καθόρισαν και το Δ.Σ.

Ο Γκαλήπ Γκαλήπ είπε πως ανέλαβε την θέση του αντιπροέδρου μόλις παραιτήθηκε από την θέση του ο ιδρυτής πρόεδρος Ορχάν Χατζη-Ιμπράμ και αποφάσισε με τους συναδέλφους του χωρίς καθυστέρηση να προχωρήσουν στο συνέδριο. Ο Γκαλήπ Γκαλήπ αναφέρθηκε στους στόχους της εταιρείας και την μέχρι τώρα πορεία της.

Ο Ιλχάν Αχμέτ στη συνέχεια εξήγησε κάποιες παραγράφους του καταστατικού για τις οποίες υπήρχαν απορίες σχετικά με τους στόχους στους οποίους απέβλεπαν. Ο Ιλχάν Αχμέτ εξήγησε την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να μπορέσει ο φορέας, αφού λειτουργήσει ένα χρόνο, να μετατραπεί σε μη κερδοσκοπική Οργάνωση (NGO), ώστε να μπορεί να επωφελείται από τις επιχορηγήσεις διαφόρων κονδυλίων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Τζεμίλ Καμπζά είπε πως η εταιρία ιδρύθηκε για να εξυπηρετήσει κάποιες περιπτώσεις κυρίως εκπαιδευτικού χαρακτήρα που μέσω του συλλόγου είναι αδύνατον να διευθετηθούν.

Η μη κερδοσκοπική εταιρία αυτή κατέθεσε το καταστατικό της των 28 άρθρων στη 7 Μαΐου και στις 18 του ίδιου μήνα του 2007 εγκρίθηκε. Διαθέτει 44 ιδρυτικά μέλη και εδρεύει στην Ξάνθη. Ιδρύθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις 741-784 του Αστικού Κώδικα και φέρει τον τίτλο «ΡΕΚΕΜ» Εκπαιδευτική και Πολιτιστική Εταιρία.

Στόχοι:Αναβάθμιση της παιδείας και του πολιτισμού της μειονότητας. Πραγματοποίηση εκπαιδευτικών, παιδαγωγικών, πολιτιστικών, ιστορικών, νομικών και γενικά επιστημονικών ερευνών και εργασιών, σχετικών με την τουρκική γλώσσα και τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα, τον λαϊκό πολιτισμό και την λαϊκή τέχνη. Στην παράγραφο ε΄/άρθ.3 αναφέρεται η δυνατότητα της εταιρίας να ιδρύσει παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολεία 1ο βάθμιας, 2ο βάθμιας και 3ο βάθμιας εκπαίδευσης.

Δ.Σ. Γκαλήπ Γκαλήπ: Πρόεδρος,

Ιλχάν Αχμέτ:1ος Αντιπρόεδρος

Χικμέτ Τζεμίλογλου: 2ος Αντιπρόεδρος

Γιουκσέλ Νουρίογλου: Γενικός Γραμματέας

Τζαχήτ Τσουγκούρ: Ταμίας

Τζεμίλ Καμπζά και Αχμέτ Καράχουσεϊν: Μέλη

Previous Article

ΝΕΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Next Article

ΕΚΑΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *