Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΧΝΗ-ΞΑΝΘΗΣ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

0 σχόλια Share:

Ο πρόξενος Σενέρ έκανε την πρώτη του προσευχή Παρασκευής στην Πάχνη

 

Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ που πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα, μετά από τις εθιμοτυπικές επισκέψεις σε φορείς και συλλόγους άρχισε και τις επισκέψεις σε τζαμιά. Στα πλαίσια αυτά ο πρόξενος επισκέπτεται τις Παρασκευές χωριά κατά την προσευχή και γνωρίζεται με τους ομογενείς εκεί.

Ο πρόξενος κατά την πρώτη μέρα του μήνα του Ραμαζανιού στις 20 Ιουλίου τέλεσε το ναμάζι του στο χωριό Σύμβολα του νομού Ροδόπης. Στις 27 του μηνός έκανε την προσευχή της Παρασκευής στο χωριό Πάχνη της Ξάνθης.

Στο χωριό εκεί τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ και κορίτσια από την Πάχνη με λουλούδια στα χέρια. Ο πρόξενος έγινε δεκτός από ένα πολυπληθές ποιμνίο και πριν από την προσευχή άκουσε το κήρυγμα του μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.

Κατά το πρόγραμμα του στο χωριό τον πρόξενο Σενέρ, τον συνόδεψαν ο υποπρόξενος Αντνάν Οζτούρκ και σημαντικά άτομα που εργάζονται στο προξενείο. Στην προσευχή αυτή της Παρασκευής εκτός από τον δήμαρχο Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, παραβρέθηκαν ο πρώην βουλευτής Τσετίν Μάντατζη, ο αντιδήμαρχος Μύκης Ερκάν Χόμκο, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του δήμου Μύκης Οντέρ Μέτσογλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ισμέτ Κεχαγιά και Λουτφί Μουμίντζε, ο βοηθός του μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Χράλογλου, ο αντιδήμαρχος Αβδήρων Μπιρόλ Ιντζεμεχμέτ, οι αντιπρόεδροι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Ξάνθης Ιρφάν Χατσιγκενέ και Σερκάν Χατίπ, ο σύλλογος Πλάτανος, ο σύλλογος Αδελφότητα, διοικούντες του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας (BTAYTD), ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικοδόμων Ξάνθης Σαλίχ Κεχαγιά και πολύς κόσμος.

Μετά από την προσευχή της Παρασκευής ο πρόξενος συζήτησε για κάποιο διάστημα με τους χωρικούς και τους άλλους καλεσμένους, και ευχαρίστησε τους χωρικούς για την θερμή τους υποδοχή και την φιλοξενία. Κατά την συνομιλία κάλεσαν τον πρόξενο και σε γεύμα ιφτάρ. Ο πρόξενος αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση και συμφώνησε νε βρεθεί με τους Παχνιώτες στο ιφτάρ της 14ης Αυγούστου.

Έπειτα ο πρόξενος και οι συν αυτώ αποχαιρέτισαν τους χωρικούς και αποχώρισαν.

 

 

Εφ. Μιλλέτ 30/7/2012

Previous Article

ΙΣΤΟΡΙΚΟ (!!!) ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΦΤΑΡ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΡΕΙΟ

Next Article

ΙΦΤΑΡ ΣΤΟ ΦΕΡΘ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΥΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *