Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΙΣΤΟΡΙΚΟ (!!!) ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΦΤΑΡ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΡΕΙΟ

0 σχόλια Share:

Ιστορικό ιφτάρ από τον κόσμο του Μεγάλου Δερείου

Το ιφτάρ που παρατέθηκε στο χωριό Μεγάλο Δέρειο του δήμου Σουφλίου-Έβρου στις 30 Ιουλίου ένωσε καλεσμένους που ήταν ο ένας καλύτερος από τον άλλο. Με αυτό τον τρόπο το χωριό Μεγάλο Δέρειο με την έντονη παρουσία Τούρκων, φιλοξένησε ένα ιστορικό ιφτάρ. Στο ιφτάρ που παρατέθηκε από τον κόσμο του Μεγάλου Δερείου παραβρέθηκε ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο εκλεγμένος μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ, ο βοηθός μουφτή Φεχίμ Αχμέτ, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο πρώην βουλευτής Ξάνθης Αχμέτ Φαίκογλου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ, και πολύς κόσμος.

Τους καλεσμένους τους υποδέχτηκε ο ιμάμης Αμπντουραχίμ Κουρού και μαζί με άλλους θρησκευτικούς λειτουργούς και τον κόσμο. Αργότερα ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ επισκέφτηκε ένα-ένα τα τραπέζια του ιφτάρ και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη. Μετά από το ιφτάρ που είχε ετοιμαστεί από τον κόσμο του χωριού, όλοι μαζί πήγαν στο τζαμί για την βραδινή προσευχή. Στην ομιλία που έκανε ο πρόξενος εκεί, ευχαρίστησε τον κόσμο του χωριού για την πρόσκληση, και έδωσε στους μετέχοντες μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας. Μετά από την βραδινή προσευχή προσφέρθηκε στο καφενείο του χωριού από ένας τούρκικος καφές, ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους καλεσμένους και τον κόσμο του χωριού. Στο ιφτάρ που παρέθεσαν οι υπεύθυνοι του χωριού, αναφέρεται πως μετείχαν περίπου 500 άτομα.

 Εφ. Μπιρλίκ 31/7/2012

Σχόλιο : Εντύπωση προκαλεί η παρουσία -πίσω από τον πρόξενο- του Τζγκίζ Ομέρ της εφ. Μιλλέτ. Τι σχέση έχει ο καταγόμενος από την Ξάνθη με το Μεγάλο Δέρειο ; Αυτή η ¨υπηρεσία¨  πιά…. τον πάει ¨εμπλοκή¨ !

Και ποιά είναι αλήθεια η ¨ιστορικότητα¨ του ιφτάρ  που αναφέρει ο συντάκτης ; Δηλαδή όπου τρώει ο πρόξενος είναι ιστορικό γεγονός ; Και αν πάει σε τουαλέτα στο χωριό ; Είναι μήπως ιστορικό χέσιμο ;

Previous Article

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΙΦΤΑΡ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΡΕΙΟ 30/7/2012

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΧΝΗ-ΞΑΝΘΗΣ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *