Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ¨

No Comments Share:

Η εκδήλωση ¨Τουρκική ειρήνη στα Βαλκάνια¨

Ο βοηθός κοσμήτορα του πανεπιστημίου Θράκης που βρίσκεται στην Αδριανούπολη, καθηγητής Χασάν Ντεμίρογλου, έκανε μια υπέροχη ομιλία στην Δυτική Θράκη.

Στην εκδήλωση με τίτλο ¨Τουρκική ειρήνη στα Βαλκάνια¨ που οργανώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2012 στην αίθουσα της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB), μετείχαν πολλά μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος της GTGB, κύριος Κοράι Χασάν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τσινάρ και ιδιοκτήτης της εφημερίδας Μιλλέτ Τζεγκίζ Ομέρ, σχολίασε την ομιλία του καθηγητή του στην μεταπτυχιακή του εργασία Χασάν Ντεμίρογλου.

Ο Ομέρ ανέφερε πως ο Ντεμίρογλου με την ομιλία του στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής πρόσφερε μεγάλη κοινωνική υπηρεσία διαφωτίζοντας τους ακροατές και απαντώντας στις ερωτήσεις τους.

Ο Τζεγκίζ Ομέρ συνέχισε ως εξής :

¨Ο δάσκαλος μας ο Χασάν Ντεμίρογλου πριν από την ιδιαίτερα επωφελή αυτή ομιλία, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή ¨Κουβέντες κάτω από τον πλάτανο¨ στο ραδιόφωνο 91,8 Τσινάρ FM. Και στην εκδήλωση με τίτλο ¨Τουρκική ειρήνη στα Βαλκάνια¨, αλλά και στην ραδιοφωνική σύνδεση παρουσίασε σημαντικές πληροφορίες για τους μουσουλμάνους και τους Τούρκους στα Βαλκάνια.¨

Οι Πομάκοι είναι τα εγγόνια των Κουμάνων

Ο Ομέρ αναφερόμενος στο ξεκαθάρισμά που έκανε ο δάσκαλος του στο θέμα των Πομάκων, είπε τα εξής : Οι Τούρκοι στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη ήρθαν από την εποχή του 400 μ.Χ. και ότι οι Πομάκοι –που ορισμένοι αντιμειονοτικοί κύκλοι επιχειρούν να τους δείξουν ως μη Τούρκους- είναι εγγόνια των Τούρκων Κουμάνων, οι οποίοι ήρθαν αιώνες πριν από τους Οθωμανούς Τούρκους στα Βαλκάνια και τα έκαναν πατρίδα τους.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΑΦΟΜΟΙΩΣΑΝ ΑΛΛΑ ΑΦΟΜΟΙΩΘΗΚΑΝ

Ο Ντεμίρογλου και στην ομιλία του στην εκδήλωση, αλλά και στον Τσινάρ FM, έξανε τις εξής δηλώσεις που χαράχτηκαν στην μνήμη.

¨Οι Τούρκοι σε κανένα στάδιο της ιστορίας τους δεν εφάρμοσαν αφομοίωση. Διότι δε υπήρχε τέτοια νοοτροπία στην κρατική τους παράδοση. Το αντίθετο, οι Τούρκοι πάντα υπόκειντο σε αφομοίωση.

Ο Ντεμίρογλου ανέφερε πως οι Τούρκοι στα Βαλκάνια υπεράσπισαν τους λαούς που χρησιμοποιούνταν από την Ρώμη και το Βυζάντιο ως σκλάβοι (και για αυτό ονομαζόταν σλάβ-οι), πολέμησαν για αυτούς, και εντέλει αυτοί οι λαοί αναμίχθηκαν μαζί τους σε σημείο αφομοίωσης.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Ο Ντεμίρογλου ανέφερε πως οι Τούρκοι ως έθνος πάντα κατά μήκος της ιστορίας τους, υποστήριζαν την δικαιοσύνη και τους καταπιεσμένους, πως διασφάλισαν την ειρήνη στα Βαλκάνια όπως είχαν κάνει και σε όλο τον κόσμο, και ότι από την στιγμή που έφυγαν από εδώ με αιματηρούς πολέμους, την θέση της ειρήνης την πήραν το αίμα και τα δάκρυα.

Ο Ντεμίρογλου ανέφερε πως πιστεύει στην ελληνοτουρκική φιλία, και έδωσε ένα σημαντικό μήνυμα σε αυτούς που καταλαβαίνουν πως η αληθινή ειρήνη σε αυτή την περιοχή και στα Βαλκάνια μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της Τουρκικής Ειρήνης .

 Εφ. Μιλλέτ  25/12/2012 

Previous Article

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Next Article

¨ΜΑΣ ΑΚΟΥΝΕ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *