Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΗ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΤΖΑΜΠΑΖ

0 σχόλια Share:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μουσταφά Τζαμπάζ

Δηλώνοντας πως ¨εγώ δεν πάω στον ελληνικό στρατό¨ εγκατέλειψε το χωριό του στην Κομοτηνή και ήρθε στην Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία στην οποία έζησε για πολλά χρόνια ήταν η μεγάλη του αγάπη. Την νύχτα εκείνη κατέβηκε για χάρη της πατρίδας στο Τσεγκέλκοϊ. Έγινε μάρτυρας από σφαίρες των προδοτών.

Θα τιμήσουμε τον μάρτυρα μας Τζαμπάζ με τα έργα του

Ο φωτορεπόρτερ και Δυτικοθρακιώτης-μάρτυρας της προδοτικής απόπειρας πραξικοπήματος της 15/7 Μουσταφά Τζαμπάζ θα τιμηθεί με έκθεση που θα αποτελείται από φωτογραφίες του.

Με στήριξη από τον Διεθνή Σύλλογο Πολιτισμού και Τέχνης και από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ανοίγει στις 30/9 ¨Έκθεση Φωτογραφιών του Μάρτυρα της 15/7 Μουσταφά Τζαμπάζ¨. Στην έκθεση που θα γίνει στην Γκαλερί Τέχνης Ντολμαμπαχτσέ, θα εκτεθούνε, φωτογραφίες με ιστορική και πολιτιστική αξία, όπως και ιεροί χώροι, που τους είχε φωτογραφήσει ο Μουσταφά Τζαμπάζ.

Η έκθεση αυτή που γίνεται προς τιμήν του Δυτικοθρακιώτη Τούρκου Μουσταφά Τζαμάζ, μετά από την Κωνσταντινούπολη,  θα εκτεθεί υπόψη πολιτιστικών κύκλων και στην Κομοτηνή, την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.  Ο Τζαμπάζ από το 2000 κι εντεύθεν, όλες τις εποχές του χρόνου, περνώντας όλους τους νομούς της Τουρκίας, τράβηξε χιλιάδες φωτογραφίες και έτσι εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Πολιτιστικού Κέντρου Ατατούρκ το βιβλίο με τίτλο ¨Τα γνωστά τζαμιά της Τουρκίας¨.

Η έκθεση εκτός από την Δευτέρα 7/10 θα είναι καθημερινά επισκέψιμη στις ώρες 09.00-17.30

http://www.birlikgazetesi.net/haberler/13245-ehdmz-cambazi-eserleryle-anacaiz.html

26/9/2017

Σχ: Προφανώς αυτός που έγραψε το κείμενο  θεωρεί ως κατόρθωμα το ότι ο Τζαμπάζ προτίμησε να πάει στην Κωνσταντινούπολη και να μην υπηρετήσει στον Ε.Σ. Μακάρι λοιπόν και άλλοι που αισθάνονται έτσι να ξεκουμπιστούν από την Θράκη και να πάνε στην μητέρα-πατρίδα τους.

Previous Article

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ-ΚΟΛΑΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΔΙΚ

Next Article

ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΝΕΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΣΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΓΙΑ ΤΟ …ΚΕΡΚΟΥΚ!

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *