Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΝΕΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΣΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΓΙΑ ΤΟ …ΚΕΡΚΟΥΚ!

0 σχόλια Share:

Ξανθιώτες νέοι γύρισαν σε βίντεο το τουρκικό παραδοσιακό τραγούδι ¨Φυλακή του Κερκούκ¨

Το βίντεο κλιπ ανέβηκε από το συγκρότημα στη ιστοσελίδα YouTube. Οι Δυτικοθρακιώτες νέοι, μόνοι τους έκαναν όλες τις εργασίες για να γυρίσουν το βίντεο με το διάσημο παραδοσιακό τραγούδι για το Κερκούκ.

Ξανθιώτες φιλόμουσοι νέοι ίδρυσαν πριν από μερικούς μήνες το συγκρότημα ¨Errorist¨ και γύρισαν  σε βίντεο κλιπ το ¨Φυλακή του Κερκούκ¨ . Το βίντεο κλιπ γυρίστηκε σε παλιά βιομηχανική μονάδα στο Σέλερο της Ξάνθης. Το συγκρότημα απέδωσε σε ροκ έκδοση το παραδοσιακό τουρκικό τραγούδι και πλέον είναι προσβάσιμο στο YouTube.

Ο Μπουράκ Μακαραζί-μέλος των ¨Errorist¨ μιλώντας στην εφημερίδα Γκιουντέμ είπε τα εξής: ¨Το συγκρότημα μας ιδρύθηκε πρόσφατα. Παλιότερα όλοι οι φίλοι εργάζονταν σε άλλα συγκροτήματα ή και μόνοι τους. Είμαστε νέοι που αγαπάνε την μουσική και ζούμε με αυτήν. Προσπαθούμε μαζί να κάνουμε κάποια πράματα. Όλα τα μέλη του συγκροτήματος είναι θαυμαστές του Τζεμ Καρατζά. Γνωρίζετε πως ο Τζεμ Καρατζά, πολλά χρόνια πριν είχε ερμηνεύσει το ¨Φυλακή του Κερκούκ¨. Και εμείς λοιπόν αρχίσαμε να το ερμηνεύουμε. Συνεννοηθήκαμε να το γράψουμε. Μάλιστα είχαμε κάνει και ένα demo.  Αργότερα όταν άρχισε να έρχεται στην γλώσσα μας, αφήσαμε τις άλλες εγγραφές και δώσαμε βαρύτητα σε αυτό το παραδοσιακό τραγούδι. Σε αυτό συνετέλεσε το ότι το Κερκούκ βρέθηκε στην επικαιρότητα.
Εμείς κάναμε την εγγραφή του τραγουδιού όπως και τις εργασίες mix και mastering. Αναζητήσαμε χώρο για το βίντεο κλιπ. Βρήκαμε μια εγκαταλελειμμένη κλωστοϋφαντουργία. Mαζί τον επεξεργαστήκαμε. Με λεπτή επεξεργασία και μέσα σε διάστημα μόλις 15 ημερών ολοκληρώθηκε. Δεν είχαμε βοήθεια από κανέναν. Φυσικά αυτές οι εργασίες μας θα συνεχιστούνε.¨

Τα ονόματα των μελών που απαρτίζουν τους ¨Errorist¨είναι τα εξής: Φωνητικά: Μπουράκ Μακρατζί, Μπαγλαμάς: Οκάν Ντουμπάν, Ηλεκτρική κιθάρα: Μερτ Μπίνμπασι, Ηλεκτρική κιθάρα: Ερέν Σουλεϊμάνογλου, Μπάσο κιθάρα : Ονούρ Ιντζέ και Κρουστά: Μουμίν Νιζάμ.

http://gundemgazetesi.com/haber/detay/3474

26/9/2017

Σχ: Καταρχήν να πούμε ότι αν στην Τουρκία υπήρχε συγκρότημα με αυτό το όνομα, την άλλη ώρα θα συλλαμβάνονταν διότι είναι σαφές πως το όνομα παραπέμπει στο ¨terorist¨ που σημαίνει τρομοκράτης και αν στην Τουρκία βάλεις τέτοιο όνομα στην μπάντα…εκεί δεν είναι Ελλάδα…

Το πρώτο δηλαδή βίντεο κλιπ που ανέβασαν στο Youtube (δηλαδή η πρώτη τους δημόσια εμφάνιση) ήταν με τραγούδι που διεκτραγωδεί τα δεινά των Τούρκων του Κερκούκ!

Οι στίχοι του τραγουδιού είναι οι εξής:

Με έριξαν στις φυλακές του Κερκούκ

Με πρόσθεσαν στο κοπάδι των Αθώων

Μάνα την μια μεριά μου με καυτηρίασαν με φωτιά

Τι έφταιγα, τι αμαρτία έκανα και με έκαψαν

Μανάδες τουρκμενικών φυλών που μεταναστεύουν

Ούτε φωλιές ούτε σπίτια τους έμειναν

Ο ουρανός δονείται από την κραυγή των αθώων

Φυσικά κάποτε θα μας χαμογελάσουν τα χρόνια

Aυτό είναι το πρώτο τραγούδι που ανέβασε το συγκρότημα των Ελλήνων πολιτών μουσουλμάνων…

Άντε βρε βάλτε μπρός και για το ¨Πεθαίνω για σένα Τουρκία μου¨ !

Previous Article

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΗ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΤΖΑΜΠΑΖ

Next Article

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΚΡ ΚΑI ΤΩΝ ¨ΛΟΥΣΤΡΩΝ¨ ΤΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *