Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ

No Comments Share:

Μουφτής Μέτε: ¨Αν και ο παππούς μου έπεσε μάρτυρας για την Ελλάδα, εγώ πρωί βράδυ καλούμαι για κατάθεση σαν να είμαι προδότης¨

148527700212566

Ο πρόεδρος της Συμβουλευτική Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, στις 24 Ιανουαρίου κλήθηκε για κατάθεση στην αστυνομία Ξάνθης.

Ο πρόεδρος της Συμβουλευτική Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, στα πλαίσια έρευνας που άρχισε η εισαγγελία Ξάνθης μετά από καταγγελία του Ξανθιώτη δικηγόρου Στέργιου Γιαλάογλου, κλήθηκε για κατάθεση στην αστυνομία της Ξάνθης. Ο μουφτής Ξάνθης κλήθηκε για κατάθεση λόγω φράσεων του σχετικά με τους Εβραίους στην διάρκεια ομιλίας που είχε κάνει το 2014 στην Γλαύκη, όπως και για δηλώσεις που έκανε σχετικά με τον ¨νόμο των 240 ιμάμηδων¨. Την Τρίτη μετέβη μαζί με τον δικηγόρου του τον Αχμέτ Καρά και πήρε ένα διάστημα για να καταθέσει σε επόμενη ημερομηνία.

Ο πρόεδρος της Συμβουλευτική Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, σε δήλωση του στην εφημερίδα Γκιουντέμ, είπε τα εξής: Πλέον αρχίσαμε πια να δυσκολευόμαστε να παρακολουθήσουμε τις κλήσεις για κατάθεση, τις έρευνες σε βάρος μας και τις μηνύσεις. Σχεδόν καθημερινά ακούμε και γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας ποινικής δίωξης είτε σε εμένα, είτε στον μουφτή Κομοτηνής, είτε κατά άλλων εκπροσώπων της μειονότητας. Αναλογιστείτε πως ακόμη και για σχόλιο που κάνετε για τον νόμο των 240 ιμάμηδων, τον ανεπιθύμητο από την μειονότητα και για τον οποίο αντέδρασε ομαδικά, μπορεί να κληθείτε να δώσετε κατάθεση. Ένα άλλο θέμα είναι ότι κάθε καταγγελία σε βάρος μας, μετατρέπεται σε ποινική δίωξη. Σε εμάς δεν υπάρχει πλήρης εφαρμογή, ούτε ελευθερίας συνείδησης, ούτε ελευθερίας έκφρασης, ούτε η θρησκευτικής ελευθερίας. Αστείο κάνεις-στον εισαγγελέα, κριτική ασκείς-στον εισαγγελέα, αντιδράς-στον εισαγγελέα. Εγώ δεν πιστεύω πως αυτή η αντίληψη περί δημοκρατίας είναι μια αληθινά δημοκρατική αντίληψη. Εν προκειμένω υπάρχει μια σακάτικη αντίληψη περί δημοκρατίας. Αν και ο παππούς μου ο Αχμέτ Αρνταλί το 1941 έπεσε μάρτυρας για την Ελλάδα, εγώ πρωί βράδυ καλούμαι για κατάθεση σαν να είμαι προδότης¨

  http://gundemgazetesi.com/haber/detay/2560

24/1/2016

Σχ: Αχμέτ, όταν κάποιος είναι δημόσιο πρόσωπο προσέχει τι λέει. Είτε στο FB είτε στο μικρόφωνο, είτε οπουδήποτε. Αλλιώς υπόκειται στις νόμιμες διαδικασίες.

Αλήθεια για την ¨δημοκρατία¨ της μητέρας πατρίδας σου ποιά η απόψη σου ; Αφού  την αγαπάς τόσο πολύ την Τουρκία πες μας την άποψη σου. Εμείς είμαστε πρόθυμοι να την δημοσιεύσουμε αυτούσια.

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 8

Next Article

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ (ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΤΕ)

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *