Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ¨ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ¨

0 σχόλια Share:

Ανακοίνωση FETÖ από τον μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε

muftu

Ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε έκανε δηλώσεις στα σόσιαλ μίντια σχετικά με τα ονόματα και τους ισχυρισμούς που αναφέρονται σε άρθρο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα της 28/8/2016 σχετικά  με τις δομές της  FETÖ στην Ελλάδα.

Σε άρθρο στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα που δημοσιεύτηκε με την υπογραφή του Παναγιώτη Σαββίδη, αναφέρονται κάποια ονόματα και ισχυρισμοί. Στην εν λόγω είδηση χρησιμοποιείται φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά την τελευταία επίσκεψη του μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στην Άγκυρα όταν συναντήθηκε με τον υπουργό εσωτερικών Εφκάν Αλά και αναφέρονται κάποια ονόματα τα οποία υποστηρίζεται πως τα παρέδωσε σε λίστα στον Αλά ο Αχμέτ Μέτε.

Ο Παναγιώτης Σαββίδης αναφέρει πως τις πληροφορίες αυτές τις πήρε από πρώην στενό συνεργάτη του Μέτε ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει στοχοποιηθεί από τον Μέτε ως άνθρωπος του Γκιουλέν.

Σε δήλωση του στα σόσιαλ μίντια ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ανέφερε πως ο ίδιο δεν έδωσε μια τέτοια λίστα στον υπουργό Εφκάν Αλά και ότι δεν του ζητήθηκε μια τέτοια λίστα. Ο Μέτε δηλώνει επίσης πως τέτοιου είδους ειδήσεις και ανακοινώσεις αποσκοπούνε στο να διασπάσουν την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης.

Ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στον λογαριασμό του σε ιστοσελίδα σόσιαλ μίντια αναφέρει τα εξής :

¨Αγαπητά μου αδέρφια, σε εφημερίδα που  εκδίδεται στην Αθήνα, κάτω από μια φωτογραφία μου με τον υπουργό εσωτερικών της Τουρκίας, γράφτηκε άρθρο σχετικά με τους ανθρώπους του Γκιουλέν στην δυτική Θράκη. Αναφέρεται η συκοφαντία πως έδωσα λίστα στον κύριο Υπουργό. Δηλώνω ξεκάθαρα πως  ούτε ζητήθηκε, ούτε δόθηκε τέτοια λίστα.  Η χρήση των ονομάτων που αναφέρονται, έγινε μόνο για να προκληθεί διχόνοια. Καταγγέλλω αυτή την εφημερίδα για ψέματα και συκοφαντία¨.

Ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στις 30/8/2016 έκανε μια συμπληρωματική δήλωση. Ο Μέτε στην δεύτερη δήλωση ανέφερε τα εξής :

¨Αγαπητοί μου τουρκομουσουλμάνοι αδερφοί. Περνάμε μια δύσκολη περίοδο. Ο κόσμος είναι γεμάτος με άθεους απατεώνες. Άνθρωποι μιλάνε για Θεό αλλά επιδιώκουν απατεωνίες. Δεν απέμειναν αξίες στους ανθρώπους.  H θρησκεία ξεχάστηκε, φαίνεται σαν έθιμο. Δεν απέμεινε σεβασμός στον άνθρωπο, στην τιμή και στις αξίες. Η μοίρα μας δεν θα είναι καλή.Οι εχθροί  μας περικύκλωσαν. Το κράτος καθημερινά συνεχίζει τις πιέσεις στην μειονότητα, σχολεία κλείνουν. Τώρα με την τρομοκρατία  FETÖ κάποιοι θέλουν να μας διασπάσουν. Ως μουφτής Ξάνθης επιθυμώ να το δηλώσω.  Στην Θράκη δεν υπάρχει άνθρωπος να γίνει τρομοκράτης. Στο τεφτέρι μας δεν υπάρχει τρομοκρατία.  Ούτε άτομο υπάρχει ούτε χωριό. Αυτοί που είναι στις ομάδες των πιστών, όταν ενημερώνονται για τις δραστηριότητες της τρομοκρατίας κανείς δεν θέλει να είναι μαζί με την τρομοκρατία. Και αυτούς που είναι μαζί της δεν τους δέχεται η μειονότητα. Γίνονται προσπάθειες να σπιλώσουν ανθρώπους, να θέσουν στο εδώλιο κάποια χωριά και να τελειώσουν την μειονότητα.  Σε αυτό περιλαμβάνεται και η σπίλωση του χωριού Εχίνος. Να είμαστε προσεκτικοί αδερφοί μου. Nα προειδοποιούμε ο ένας τον άλλο, αλλά να μην παθιαζόμαστε. Το επαναλαμβάνω, δεν υπάρχει ούτε άνθρωπος μας, ούτε φορέας μας, ούτε χωριό μας που να ασκεί τρομοκρατία μαζί με την τρομοκρατική οργάνωση FETÖ. Εμείς βλέπουμε και την μητέρα πατρίδα και την πατρίδα μας. Πιστεύουμε στην δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν έχουμε δουλειές με την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες.

Με τον σεβασμό και την εκτίμηση μου¨

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=5436
31/8/2016

Previous Article

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ ΣΕ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *