Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΛΥΡΑ-ΡΟΔΟΠΗΣ

No Comments Share:

Με χαρά πραγματοποιήθηκε στην Φιλλύρα η τελετή ¨Εβδομάδα Γέννησης του Προφήτη¨

Επ ευκαιρία της γέννησης του Προφήτη μας Μωάμεθ, όπως κάθε χρόνο στο τζαμί του χωριού Φιλλύρα του νομού Ροδόπης και στα πλαίσια της εκδήλωσης ¨Εβδομάδα Γέννησης του Προφήτη¨, διαβάστηκαν προσευχές και εψάλησαν ύμνοι. Το μεβλίτ αυτή τη χρονιά στην Φιλλύρα πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου 2012 με την συμμετοχή χιλιάδων ομογενών από Κομοτηνή και τα γύρω χωριά.

Στο μεβλίτ μετείχαν καταρχήν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή κύριος Μουσταφά Σάρνιτς, ο πρόεδρος του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB) Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο δήμαρχος Αριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ριντβάν Μουσταφά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Αριανών Χαλίτ Μεχμέτ, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ¨Κοινωνικό Κίνημα¨ Σααντετίν Σακίρ Χουσείν, η σύμβουλος στην περιφέρεια Σεβγκί Σαλίμ, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Χουσεΐν Εσάτ, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Οσμάν Ισμαήλ και Μουσταφά Καρά Χουσεΐν, ο πρόεδρος των ιεροκηρύκων Τζουνέιτ Σαδίκ, οι υποψήφιοι βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ, Μεχμέτ Εμίνογλου, Ιμπραήμ Κιρατζί, καθώς και πρόεδροι και διοικήσεις άλλων συλλόγων.

Η χορωδία θρησκευτικής μουσικής της εκλεγμένης μουφτείας Κομοτηνής έψαλε ύμνους. Στο τέλος του μεβλίτ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ κάνοντας την προσευχή, ευχαρίστησε τον κόσμο της περιοχής για αυτή την εκδήλωση. Αργότερα παίρνοντας τον λόγο ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς ευχαρίστησε τον κόσμο της περιοχής για την πραγματοποίηση αυτής της τελετής και εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτό.

Στο τέλος της εκδήλωσης και μετά το μεσημεριανό ναμάζι, ο κόσμος της Φιλύρας παρέθεσε στους καλεσμένους που είχαν έρθει από γύρω χωριά μεσημεριανό γεύμα.

Επίσης το κόμμα DEB μοίρασε στους μουσαφίρηδες που μετείχαν στο μεβλίτ στην αυλή του τζαμιού λουκούμια.

 Εφ. Μπιρλίκ 22-4-2012

Previous Article

ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Next Article

ΤΑΝΕΡ ΑΚΣΑΜ : ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.