Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑΝΕΡ ΑΚΣΑΜ : ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ

No Comments Share:

Τανέρ Ακσάμ : Αυτό είναι γενοκτονία κύριε πρωθυπουργέ

 

Αρθρογράφος Τανέρ Ακσάμ

Ο Ταλάτ Πασά στις 7-10-1916 σε τηλεγράφημα του προς τον Τζεμάλ πασά εξηγεί για ποιο λόγο μετά τις μετακινήσεις των Αρμενίων κατασχέθηκαν και οι περιουσίες τους : ¨Ο σκοπός ήταν να εξαλειφθεί εντελώς το σώμα αυτό¨ .

Τώρα τι θα δηλώσει για αυτό ο κύριος πρωθυπουργός ;

Θα ήθελα στις 24 Απριλίου να κάνω κάποια ερωτήματα στον πρωθυπουργό Ερντογάν που δήλωσε πως ¨Στην ιστορία των μουσουλμάνων δεν υπήρξε γενοκτονία¨ και ¨Το έθνος μου δεν διαπράττει γενοκτονία¨. Αν δεχτώ πως αυτά που λέει είναι αλήθεια, εμφανίζονται κάποια θέματα στα οποία αδυνατώ να απαντήσω. Ελπίζω την απάντηση να μπορέσει να την δώσει ο πρωθυπουργός μας.

Σκοπός μου δεν είναι να μπω σε μια πολεμική, απλά να ζητώ να μου απαντήσει ο πρωθυπουργός τι σημαίνουν κάποια τμήματα από Οθωμανικά έγγραφα. Το πρώτο από αυτά είναι από τον υπουργό Εσωτερικών Ταλάτ Πασά, στα 1915.

Το πρώτο τηλεγράφημα φεύγει προς Άγκυρα στις 29 Αυγούστου 1915.

…………………

Στο τηλεγράφημα η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι ξεκάθαρη. Αποδέχεται τις δολοφονίες που έχουν γίνει μέχρι τις 29 Αυγούστου και αναφέρει πως καθώς το Αρμενικό θέμα έχει ρυθμιστεί, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για προσφυγή στην βία.

Η ερώτηση μου είναι πολύ απλή κύριε πρωθυπουργέ, 10 χρόνια είστε κυβέρνηση. Ο Ταλάτ Πασάς ως υπουργός εσωτερικών γιατί κάνει τον διαχωρισμό σε ¨αναγκαία¨ και ¨μη αναγκαία¨ βία ; Ποια είναι η αναγκαία και ποια η μη αναγκαία βία, και ποιοί την εφάρμοσαν ; Εάν δεν είναι αυτοί που εσείς αναφέρετε ως ¨έθνος¨ τότε ποιοι είναι ; Να λοιπόν, ένας κυβερνητικός αρμόδιος ο οποίος μιλά και αποδέχεται τις δολοφονίες και τις διακρίνει σε ¨αναγκαίες¨ και ¨μη αναγκαίες¨ Και κάτι ακόμα, ξέρετε αν ασκήθηκε κάποια δίωξη σε βάρος αυτών που διέπραξαν αυτές τις ¨αναγκαίες και μη αναγκαίες δολοφονίες¨;

Και ποιο είναι το Αρμενικό θέμα που επιδιώκεται η ρύθμιση του. Και πως θεωρείται στο έγγραφο ότι ¨ρυθμίστηκε¨ ;

………………….

22-4-2012

Ιστοσελίδα  http://www.duzceyerelhaber.com

Σχόλιο : Μέσα στην Τουρκία δηλαδή ο Ακσάμ βγάζει στην φόρα έγγραφο στο οποίο ο Ταλάτ Πασάς λέει πως ¨σκοπός ήταν να εξαλειφθούν οι Αρμένιοι (τους αναφέρει ως ¨το σώμα αυτό¨). Τι χρείαν έχουμε άλλων αποδείξεων ;

Previous Article

ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΛΥΡΑ-ΡΟΔΟΠΗΣ

Next Article

¨ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *