Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

No Comments Share:

Η ΜΙ6 έστησε τζαμί για να κυνηγήσει τους εξτρεμιστές

Αποκαλύφθηκε πως η αγγλική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙ6 και η λιβυκή υπηρεσία πληροφοριών ESO, κατά την περίοδο του Μουαμάρ Καντάφι, είχαν κατασκευάσει σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης ένα ¨τζαμί φανατικών¨ για να μπορέσουν να τραβήξουν το ενδιαφέρον των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα.

Με βάση την είδηση που στηρίζεται σε έγγραφα που έχουν φύγει από τα γραφεία της ΜΙ6 προς τον επικεφαλής των υπηρεσιών της Λιβύης Μουσά Κουσά, η Αγγλία με αυτή την κίνηση σχεδίαζε και στο στήσιμο διπλωματικών σχέσεων με την Λιβύη.

Με βάση τα έγγραφα που πέρασαν στα χέρια της εφημερίδας Sunday Telegraph, ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλέρ επιδιώκοντας να αποτρέψει τον Καντάφι από τα σχέδια του για όπλα μαζικής καταστροφής, τέσσερεις μήνες μετά από αυτό το περιστατικό (το 2004), υπέγραψε την ¨συμφωνία της ερήμου¨ με την οποία δινόταν ένα τέλος στο καθεστώς της ¨εξοβελισμένης¨ χώρας για την Λιβύη. Στα πλαίσια της συνεργασίας ένας πράκτορας είχε διεισδύσει σε ομάδα τρομοκρατών της Αλ Κάιντα σε πόλη της Δυτικής Ευρώπης το όνομα της οποίας δεν ανακοινώνεται για λόγους ασφαλείας.

Ο διπλός πράκτορας με την κωδική ονομασία ¨Τζόζεφ¨ δημιούργησε πολύ στενές σχέσεις με ανώτατο στέλεχος της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.

…………………

Εφ. Ταράφ 23-4-2012

Previous Article

47 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΑΝΗΛΙΚΟΣ

Next Article

ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΛΥΡΑ-ΡΟΔΟΠΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *