Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

0 σχόλια Share:

 

 

 

 

Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για την Ομάδα παραδοσιακών χορών της ΤΕΞ  

60 περίπου νέοι της Ομάδας Παραδοσιακών Χορών της ΤΕΞ (Τουρκική Ένωση Ξάνθης) πραγματοποίησαν ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη στο διάστημα από 24-26 Δεκεμβρίου.

Οι νέοι επισκέφτηκαν διάφορα ιστορικά και τουριστικά μέρη στην Κωνσταντινούπολη και στις 26 Δεκεμβρίου επέστρεψαν στην Ξάνθη. Ο Χασάν Κιουτσούκ-πρόεδρος του παραρτήματος Ουσκουντάρ του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) ήταν αυτός που την Κυριακή 24/12 υποδέχτηκε την Ομάδα των Παραδοσιακών Χορών που είχαν επικεφαλής τον Μπουλέντ Χατζισαλίχ-υπεύθυνο Νεολαίας της ΤΕΞ και τους δασκάλους χορών Τουλίν Χατζιχαλίλ και Γκιοκχάν Μουσταφά.  Το ίδιο απόγευμα η ομάδα έκανε βόλτα στην αγορά Σιρκετζί.

Την Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου, μετά από το πρωινό, συνοδεία του προέδρου του παραρτήματος Ουσκουντάρ-Χασάν Κιουτσούκ, έγιναν επισκέψεις στο Minyatürk, στο μουσείο-Panorama 1453, στο Σουλταναχμέτ και στο παράρτημα του BTTDD στο Ζεϊτινμπουρνού. Στην επίσκεψη εκεί παρόντες ήταν ο Γενικός Πρόεδρος του  BTTDD δικηγόρος Νετσμεττίν Χουσείν, οι πρόεδροι των παραρτημάτων Ουσκουντάρ και Ζεϊτίνμπουρνού και ο Μουσά Γιουρτ-πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος Ερεύνης και Κατασκευής Τζαμιών Δυτικής Θράκης. Οι Δυτικοθρακιώτες νέοι επισκέφτηκαν επίσης και το Ορτάκιοϊ.

Στις 26 Δεκεμβρίου έγιναν επισκέψεις στο παλάτι Ντολμαμπαχτσέ και στο Mall of İstanbul. Αργότερα η ομάδα επέστρεψε στην Ξάνθη.

http://www.rodopruzgari.com/component/k2/item/7382-iske%C3%A7e-t%C3%BCrk-birli%C4%9Fi-halk-oyunlar%C4%B1-ekiplerinden-istanbul-gezisi.html

30/12/2017

Σχ: Δεν γνωρίζουμε για ποιόν λόγο η ιστοσελίδα αυτή κρύβει βασικά σημεία της εκδρομής αυτής . Καταρχήν λοιπόν να υπογραμμίσουμε πως η εκδρομή αυτή έγινε με έξοδα της Τουρκίας. Το δηλώνει ο ίδιος πρόεδρος ο Νετσμεττίν Χουσεΐν που σε σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του BTTDD  δηλώνει πως

Δηλαδή : ¨Στην διάρκεια της θητείας μου φιλοξενήσαμε στην Τουρκία 10-15 χιλιάδες άτομα¨. Ενώ στο ίδιο δημοσίευμα ο προαναφερόμενος Χασάν Κιουτσούκ, ευχαριστεί τον δήμο Φάτιχ ¨για την στήριξη του το ταξίδι αυτό¨. Φανταζόμαστε πως η στήριξη αυτή δεν θα είναι μόνο ευχές…

Ας δούμε όμως και κάποιες φωτογραφίες από αυτό το ταξίδι.

Οι Έλληνες πολίτες στο μουσείο Πανόραμα-1453 που εξιστορεί την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς.

 

Δύο φωτογραφίες απ΄την επισκεψη στα γραφεία του παραρτήματος Ζεϊτίνμπουρνού του BTTDD. Με την παρουσία φυσικά παντού της σημαίας της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨… Στην δέυτερη φωτογραφία ο γνωστός   ¨γκρίζος λύκος¨ Χατζισαλίχ βραβεύεται από τον Χουσείν.

 

Previous Article

¨ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ¨ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ !

Next Article

H ΣΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *