Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

H ΣΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

0 σχόλια Share:

 

 

Ο Πρόεδρος Σωματείου Ιεροδιδασκάλων Ισλαμικής θρησκείας Μεμέτ Μουσταφά εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τη Σαρία στη Θράκη:
Η ΣΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Το ισλάμ είναι ένας τρόπος ζωής που κατευθύνει τους πιστούς σε όλοι την διάρκεια της ζωής τους από το Α έως το Ω.

Έτσι και εμείς οι μουσουλμάνοι της Θράκης εδώ και έναν αιώνα ζούμε την πίστη μας όπως το πιστεύουμε.

Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ούτε καν να αναφέρει ότι μέχρι και σήμερα έχουμε αντιμετωπίσει το παραμικρό εμπόδιο στην άσκηση των θρησκευτικών μας καθηκόντων και στην έκφραση της πίστης μας.

Έχουμε όλες τις ανέσεις και την ευχέρεια να μαθαίνουμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα και τις λατρευτικές μας  υποχρεώσεις σύμφωνα με την πίστη μας, στα σχολεία στα τεμένη με οποία τρόπο επιθυμούμε από τους  θρησκευτικούς λειτουργούς κάθε κοινότητας.

Αυτό διαπιστώνεται και στην καθημερινότητα μας βλέποντας τους πιστούς να πηγαίνουν πολλές φορές την ίδια ημέρα στα τζαμιά, ενώ απόλυτη ελευθερία υπάρχει σε σχέση με την ενδυμασία των γυναικών και την τέλεση θρησκευτικών εορτών και γάμων.

Από την άλλη χριστιανοί και μουσουλμάνοι αποτελούμε ένα πρότυπο συνύπαρξης για όλη την Έυρώπη και  απολαμβάνουμε την ζωή με ευτυχία με ειρήνη και με όλες εκείνες τις ανέσεις και τις ελευθερίες που αρμόζουν σε μια δημοκρατική κοινωνία όπως είναι η ελληνική.

Τώρα τελευταία παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι φορείς μουσουλμάνοι και μη, να δείχνουν ιδιαίτερα  ενοχλημένοι από αυτή την ωραία εικόνα που παρατηρείται στην Θράκη ως κατάκτηση των ίδιων των κατοίκων της, και βρήκαν ευκαιρία να βάλουν στο στόμα τους την λέξη σαρία θέλοντας να την δαιμονοποιήσουν για όλα όσα στραβά βρίσκονται στο δικό τους και μόνο μυαλό. Θέλουν να παρουσιάσουν ότι η σαρία είναι η αιτία για όλα τα  προβλήματα της μειονότητας και μειώνοντας την σημασία και την αξία της, αγωνίζονται να την ξεριζώσουν από την συνείδηση των απλών μουσουλμάνων πολιτών της Θράκης.

Όταν καλούνται να εξηγήσουν τι σημαίνει η σαρια για τους Έλληνες μουσουλμάνους αρχίζουν τις ηθελημένες και αθέλητες παρερμηνείες επαναλαμβάνοντας τις ίδιες κούφιες και προσβλητικές λέξεις θέλοντας να καταδείξουν ότι η σαρια είναι αιτία οπισθοδρόμησης και δεν ταιριάζει σε μια δημοκρατική και ευρωπαϊκή κοινωνία .

Τα έωλα και αβάσιμα επιχειρήματα τους μοιάζουν να έπεισαν δυστυχώς και την Έλληνική πολιτεία.

Αυτό το διαπιστώνουμε από τις συζητήσεις που γίνονται στην Έλληνική βουλή όπου ακούμε διάφορες αστειότητες  και υπερβολές όπως

α’ ότι δήθεν παντρεύονται μικρά παιδάκια

β’ ότι αδικούνται οι γυναίκες

γ’ ότι καταπατούνται ανθρώπινα δικαιώματα

δ’ ότι δήθεν η σαρια δεν εφαρμόζεται πουθενά στον κόσμο ούτε στο γείτονα χώρα

Όλα Αυτά είναι μια τεράστια παραπλάνηση και μια επικίνδυνη παραπληροφόρηση.

Όταν λέμε σαρια εννοούμε ιεροί νόμοι αλλά σκοπίμως δεν μας διευκρινίζουν τι ακριβώς εννοούμε.

Γιατί Όταν λέμε ισλαμική σαρια τότε θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι εννοούμε αυτή την ίδια την πίστη των  Έλλήνων μουσουλμάνων της Θράκης που έχει να κάνει :

α’ με την ρητή υποχρέωση ημών των πιστών να είμαστε νομοταγείς και υπάκουοι πολίτες.

β’ με την ρητή απαγόρευση να παντρεύονται μικρά παιδιά.

γ’ με την ρητή απαγόρευση οποιαδήποτε άδικης πράξης όχι μόνο σε ανθρώπους αλλά και στα ζώα

δ’ με την προστασία όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αδιακρίτως σε όλους τους ανθρώπους είτε είναι πιστοί, είτε άπιστοι, είτε αλλόθρησκοι, είτε πλούσιοι, είτε φτωχοί, λευκοί, έγχρωμοι, καθώς όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι  ενώπιον του Θεού.

σ’ με το πραγματικό και αναμφισβήτητο γεγονός ότι στον κόσμο ζούνε δισεκατομμύρια μουσουλμάνοι που θέλουν να ζουν ειρηνικά και αδελφωμένοι με όλους τους αδελφούς που πιστεύουν σε άλλες θρησκείες χωρίς βία, χωρίς φανατισμό, χωρίς ακρότητες

στ). Η θρησκεία μας αποτελεί γέφυρα φιλίας και αδελφοσύνης με την γείτονα χώρα και πρέπει η Έλληνική βουλή να  αντιληφθεί τις προοπτικές και να πάρει ιστορικές αποφάσεις χωρίς να έχει την ανάγκη να μιμηθεί άλλους που δεν  αντιλαμβάνονται το πραγματικό εθνικό συμφέρον της χώρας.

Τις πραγματικές προθέσεις μας και τα πιστεύω μας μπορούμε να τα αποδείξουμε και να τα διευκρινίσουμε σε όποιον θέλει και όσες φορές θέλει αρκεί να το επιθυμεί πραγματικά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την πατρίδα μας την Έλλάδα γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια σεβάστηκε και διαφύλαξε την πίστη μας χωρίς την παραμικρή παρέμβαση και γιαυτο επιθυμούμε να συνεχίσει να μας σέβεται και να διαφυλάττει την πίστη μας με τον ίδιο τρόπο και στα επόμενα χρόνια.

Δεν ζητάμε τίποτε περισσότερο από το να σεβαστεί την επιθυμία να συνεχίσουμε να ασκούμε τα λατρευτικά μας  καθήκοντα και να απολαμβάνουμε την πίστη μας όπως το κάναμε μέχρι σήμερα, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς αφορισμούς, χωρίς να καταπατάται η σαρια στην οποία πιστεύουμε και χωρίς να στερείται η δυνατότητα του Μουφτή μας να απονείμει το δίκαιο σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα των παραδόσεων μας, όπως αυτό ισχύει και σε άλλες προηγμένες και ευρωπαϊκές χώρες.

Κομοτηνή 28/12/2017
Μεμέτ Μουσταφά
Πρόεδρος Σωματείου Ιεροδιδασκάλων Ισλαμικής θρησκείας
Τηλ. Έπικοινωνίας 6976974328

http://www.azinlikca.net/eidiseis/item/11153-proedros-somateiou-ierodidaskalon-islamikis-thriskeias-memet-moustafa-i-saria-stin-thraki.html

29/12/2017

 

Previous Article

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Next Article

Στήν πρώτη γλυκειά ματιά δέν βγάζεις τό βρακί σου

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *