Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑΝΤZΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΣΜΙΝΘΗ

No Comments Share:

Γιώργος Καλαντζής : Ένα λάθος διορθώνεται

kalacis bas

Ο Γ.Γ θρησκευτικών υποθέσεων του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Γιώργος Καλαντζής, ήρθε στην Δυτική Θράκη στα πλαίσια ¨Εκπαιδευτικού σεμιναρίου ¨, του ¨νόμου των 240 ιμάμηδων¨.

Ο Γιώργος Καλαντζής την Δευτέρα το πρωί μετά από την συμμετοχή του στο ¨Εκπαιδευτικό σεμινάριο ¨, που οργάνωσε στην Κομοτηνή το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου για τα 70 άτομα που στα πλαίσια του ¨νόμου των 240 ιμάμηδων¨ υπέγραψαν σύμβαση με το κράτος, πέρασε στην περιοχή της Ξάνθης και πήγε στην Σμίνθη.

Ο Καλαντζής επισκέφτηκε το τζαμί που χτίζεται εδώ και 6 χρόνια και για το οποίο έχει επιβληθεί πρόστιμο 700.000 ευρώ ως αυθαίρετο, και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της διαχειριστικής επιτροπής Αντέμ Αντέμ.

Στις δηλώσεις που έκανε εκεί ο Γιώργος Καλαντζής εν περιλήψει είπε τα εξής : ¨Η περίπτωση του τζαμιού στη Σμίνθη είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για όλους μας και θα μπορούσε να αποτελέσει μια «μελέτη περίπτωσης»: Ένα αυτονόητο δικαίωμά τους , όπως είναι θρησκευτική ελευθερίας, που περιλαμβάνει το χώρο προσευχής, που προβλέπεται από το Σύνταγμα, έχει καταλήξει να δημιουργήσει τόσο αρνητικές επιπτώσεις και έχει πληγώσει πολλούς περήφανους, φιλότιμους και εργατικούς ανθρώπους όπως εδώ στη Σμίνθη. Λύση βρέθηκε έμειναν μόνο κάποιες γραφειοκρατικές ρυθμίσεις ώστε να κατασκευαστεί το τζαμί και να μπορούν οι άνθρωποι απρόσκοπτα να προσεύχονται¨.

kalacis 2

 

kalacis 1

Εφ. Μπιρλίκ 1/10/2013

Σχ : Προσέξτε πως ΠΟΥΘΕΝΑ στο κείμενο δεν λέει ο ¨κύριος¨ Καλαντζής. Αν ήταν κανένας κλητήρας υπηρεσίας από την Τουρκία….

Επίσης,  τα δικαστήρια για το ¨αυθαίρετο¨ εκκλησάκι που έκαναν πιστοί στο μετόχι της μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος συνεχίζονται κανονικά…

Ο πασίγνωστος για την κοινωνική του (και όχι μόνο) δράση πατέρας Νήφων καταδικάστηκε σχετικά !

Αλλά όπως είπε και στο δικαστήριο : Τιμή μου να καταδικάζομαι για χάρη του Αγίου Νεκταρίου !

Previous Article

ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙΑ

Next Article

Η ΚΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *