Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙΑ

No Comments Share:

Γιατί δεν περιλήφθηκε η Θεολογική σχολή στο πακέτο ;

ruhban 3

Ανακοινώθηκε χτες στην Τουρκία το επί μέρες αναμενόμενο πακέτο δημοκρατικού ανοίγματος. Κάποιοι κύκλοι σε Ελλάδα και Τουρκία ανέμεναν πως μέσα σε αυτό το πακέτο εκδημοκρατισμού θα χωρούσε και το άνοιγμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης. Αλλά το αναμενόμενο δεν έγινε και ο πρωθυπουργός της Τ.C. κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν ανέφερε καν την λέξη θεολογική σχολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκομίσαμε από κάποιους κύκλους η απουσία του ανοίγματος της θεολογικής σχολής της Χάλκης από το πακέτο , πηγάζει από την ευαισθησία για την Δυτική Θράκη.

Ο λόγος για τον οποίο πατήθηκε φρένο στην ρύθμιση για την θεολογική σχολή, είναι ότι παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί από την ελληνική πλευρά στις συναντήσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Σαμαρά, εντέλει δεν έγινε κανένα βήμα σχετικά με τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Αλλά με την απόδοση του Αρχάγγελου Γαβριήλ και των εκτάσεων τους στους Ασσύριους, δόθηκε το μήνυμα στη Δύση πως αν η Ελλάδα κάνει βήμα στην Δυτική Θράκη, τότε θα μπορούσε να ανοίξει και η θεολογική σχολή.

Τώρα η μπάλα είναι στα χέρια του πρωθυπουργού Σαμαρά. Εάν ο Σαμαράς κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την πραγματική επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, τότε μπορεί να γίνει λόγος για να ανοίξει πάλι η θεολογική σχολή.

Αλλά στην Δυτική Θράκη τίποτε δεν προχωρά προς την θετική κατεύθυνση για την μειονότητα. Μόλις χτες μόνο η εφημερίδα Μπιρλίκ περιέγραψε τις νέες αρνητικές για την τουρκική μειονότητα εξελίξεις σε σχέση με τον ¨νόμο για τους 240 ιμάμηδες¨. Αυτές φάνηκαν ξεκάθαρα στο άρθρο με τίτλο ¨Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για αυτούς που θα αναλάβουν καθήκοντα στον νόμο για τους 240 ιμάμηδες¨.

Το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζει να κάνει τα ίδια. Στα τουρκικά μας της Δυτικής Θράκης έχουμε μια παροιμία : ¨ Με αυτό τον τρόπο ο γάμος δεν βγαίνει¨.

Εφ.Μπιρλίκ 1/10/2013

Σχ : Με αυτά τα παζάρια του τύπου ¨Δώσε μου βόδι να σου δώσω κοτόπουλο¨  που προτείνουν οι Τούρκοι, η πρόταση μας παραμένει ίδια : Καλύτερα να γίνει ψαροταβέρνα η Θεολογική σχολή !

Previous Article

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ….

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑΝΤZΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΣΜΙΝΘΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *