Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΚΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ…

No Comments Share:

Τυχαίο ; Δεν μπορεί.

ridvan-haci-mehmet-www

Τίποτε δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Αντικρίζοντας την ιστορία των τελευταίων 100 ετών της Δυτικής μας Θράκης, θα δείτε πως υπήρξαν πολύ εντυπωσιακά γεγονότα.

Τα τελευταία χρόνια δόξα τω Θεώ δεν τα βιώσαμε αυτά. Για αυτό πρέπει να είμαστε ευγνώμονες. Αλλά επίσης πρέπει και να μην ξεχνάμε το παρελθόν μας.

Να μην το ξεχνάμε, διότι όποιος δεν γνωρίζει το παρελθόν του, δεν μπορεί ποτέ να σχεδιάσει το μέλλον του. Για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη, πρέπει να βγάλουμε μαθήματα από το παρελθόν μας. Υπάρχει ένα τμήμα του πληθυσμού μας που θα διδάξει στην νέα μας γενιά εκείνες τις στενάχωρες μέρες και εκείνες τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, και αυτό το τμήμα είναι οι ηλικιωμένοι μας, οι παππούδες μας. Αλά δυστυχώς εμείς η νέα γενιά έχουμε ξεχάσει να προσεγγίζουμε τους ηλικιωμένους, να συζητάμε μαζί τους και να ακούμε τις στεναχώριες τους, και αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Πρόκειται για σχέδιο 100 ετών. Οι πολιτικές αφομοίωσης επιζητούν να ελκύσουν τον νεανικό πληθυσμό στην κουλτούρα των γλεντιών. Ο στόχος τους είναι να μας απομακρύνουν από την θρησκεία, τον πολιτισμό μας και τα τζαμιά μας, και να μας εξωθήσουν σε κακές συνήθειες.

Για να δεις το μέλλον μιας κοινωνίας, αρκεί να δεις την νεολαία της.

Στην συνθήκη της Λοζάννης, φαίνεται πως ο πληθυσμός της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης είναι 150 χιλιάδες. Δεν μπορεί λοιπόν να είναι τυχαίο πως παρά το ότι πέρασε ένας σχεδόν αιώνας, ο πληθυσμός μας είναι σχεδόν ίδιος ή και μειώθηκε. Το τι είδους σχέδιο ήταν αυτό αναλογιστείτε το εσείς.

Εάν ως μειονότητα δεν κατορθώσαμε να φτάσουμε στο πρέπον επίπεδο την εκπαίδευση μας, αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Εάν παρά το ότι είμαστε στο 2013, υποψήφιοι δήμαρχοι, ράδια και τηλεοράσεις, ακολουθούν ακόμη την ίδια οδό, αυτό εν μπορεί να είναι τυχαίο. Αυτή η προπαγάνδα γινόταν 50 χρόνια πριν στους παππούδες μας και τα εγγόνια τους έχουν την ίδια πολιτική σκέψη. Αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο.

Εξετάζοντας την οικονομία της μειονότητας μας βλέπουμε εντυπωσιακά πράματα. Από τον τομέα της γεωργίας μέχρι τους επαγγελματίες μας, στον φαύλος κύκλος της οικονομίας, δεν εισέρχεται ξένο κεφάλαιο για να αναπτυχθούμε και να εξελιχθούμε. Αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

……………..

Όλα αυτά φαίνονται σαν μια κάλτσα που μας έχει μπει στο κεφάλι, έχει μπλοκάρει και φαίνεται πως θα μας προκαλέσει κι άλλο πόνο. Το πλέον θλιβερό σημείο αυτής της ιστορίας είναι πως δεν αντιλαμβανόμαστε αυτή την κατάσταση.

Δυστυχώς συνεχίζουμε να χορεύουμε στον σκοπό που κάποιοι παίζουν.

………………

Εφ. Μιλλέτ 21/8/2013

 Ριτβάν Χατζή Μεχμέτ

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑΝΤZΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΣΜΙΝΘΗ

Next Article

O ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΕΣΚΙΣΕΧΙΡ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *