Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΟΤΔΘ ΠΡΟΣ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

0 σχόλια Share:

Η ΕΟΤΔΘ έθεσε τα προβλήματα των Τουρκάλων γυναικών Δυτικής Θράκης στην 20η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Η.Ε.

ΕΟΤΔΘ : Οι Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στην οικονομική και πολιτική ζωή.

 Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ) παρουσίασε στην 20η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Η.Ε. γραπτή ανακοίνωση με τίτλο ¨Το θέμα της πλήρους και αποτελεσματικής συμμετοχής των γυναικών μελών της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην οικονομική και πολιτική ζωή της Ελλάδας¨. Στην γραπτή ανακοίνωση αναφέρονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης κατά την συμμετοχή τους στην δημόσια και πολιτική ζωή.

 Η οικονομική κρίση επηρέασε ιδιαίτερα την Μακεδονία και την Θράκη, οι Τούρκοι έφυγαν στο εξωτερικό για δουλειά

Η ΕΟΤΔΘ αναφέρει πως το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας υπάρχει στην περιοχή Μακεδονίας-Θράκης, και ότι αυτό τον Ιανουάριο του 2012 ήταν στο 22,6%. Η ΕΟΤΔΘ ανέφερε πως μέσα στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης οι οικονομικές συνθήκες χειροτέρεψαν για όλους και φυσικά και για τις γυναίκες της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Είπε επίσης πως κατά το συνέδριο Τουρκάλων Γυναικών Δυτικής Θράκης που οργανώθηκε από κοινού από την ΕΟΤΔΘ, τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και από την Πλατφόρμα Γυναικών Μειονότητας Δυτικής Θράκης, συζητήθηκε η επίδραση της οικονομικής κρίσης στις γυναίκες μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Η ΕΟΤΔΘ ανέφερε πως λόγω της οικονομικής κρίσης πολλοί Τούρκοι νέοι έφυγαν για δουλειά στο εξωτερικό, κάτι που εκτός του ότι διαιρεί τις οικογένειες, αποτελεί ένα έξτρα βάρος για τις γυναίκες.

Οι Τουρκάλες ζητάνε ποσοστό 50% σε τοπικό επίπεδο

Στην γραπτή ανακοίνωση η ΕΟΤΔΘ αναφέρει πως οι γυναίκες μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες στην πολιτική ζωή. Η ΕΟΤΔΘ περιγράφει πως ενώ στις τοπικές εκλογές υπάρχει η ποσόστωση του 1/3 για γυναίκες, λόγω του ότι δεν υπάρχει ένα ιδιαίτερο ποσοστό για τις Τουρκάλες γυναίκες, πολύ λίγες ενεργοποιούνται σε πολιτικό επίπεδο. Επίσης ανέφερε πως το πλαφόν του 3% που ισχύει και για τους ανεξάρτητους υποψήφιους, υποχρεώνει τους υποψήφιους της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης να κατεβαίνουν ως υποψήφιοι με τα κόμματα της πλειονότητας, κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ζωή.

Στην γραπτή ανακοίνωση τονίζεται πως στα συμπεράσματα του συνεδρίου Τουρκάλων Γυναικών Δυτικής Θράκης, εκφράζεται η επιθυμία για μεγαλύτερη συμμετοχή στην οικονομική και πολιτική ζωή. Η ΕΟΤΔΘ αναφέρει πως οι γυναίκες που μετείχαν στο συνέδριο ζητάνε την εφαρμογή της ποσόστωσης 50% σε τοπικό επίπεδο και την κατάργηση του εκλογικού πλαφόν 3% για τους ανεξάρτητους υποψήφιους.

 EOTΔΘ- 21/6/2012

Previous Article

O ΝΤΕΒΛΕΤ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΡΕΙΟ

Next Article

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *