Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

No Comments Share:

Αλίκη

Σκεφτείτε μόνο αυτά που έγιναν μέσα σε μια εβδομάδα. Ξέσπασε φωτιά στην φυλακή της Ούρφας όπου οι κρατούμενοι έχουν παρατηθεί να ζούνε σε φοβερή ζέστη, κατά την οποία κάηκαν και πέθαναν 13 φυλακισμένοι. Αποκαλύφθηκε πως ιδιαίτερα στα ΝΑ οι φυλακές έχουν συνθήκες που θυμίζουν ¨στρατόπεδα συγκέντρωσης¨

Αλλεπάλληλες πυρκαγιές ξέσπασαν σε φυλακές. Το ΠΚΚ επιτέθηκε στην Ντάγλιτζα σε Α.Τ. Σκοτώθηκαν 8 στρατιώτες, 31 αντάρτες και τραυματίστηκαν 16 στρατιώτες.

Στην Κωνσταντινούπολη, μια πόλη με 16 εκατομμύρια πληθυσμό, λόγω απρονοησίας το κυκλοφοριακό έγινε φρίκη, ενώ πολύς κόσμος για να πάει από τα σπίτια τους στις δουλειές τους και αντίστροφα, χρειάστηκαν 3-4 ώρες, κάτι που όπως ανακοινώθηκε θα συνεχιστεί για 3 μήνες ακόμη.

Και εν μέσω αυτής της συγκοινωνιακής κρίσης είχαμε και την Μαρία Αντουανέτα μας. Ο Γενικός Διευθυντής Οδικού Δικτύου πρότεινε στους Κωνσταντινουπολίτες που δεν μπορούσαν να πάνε στα σπίτια τους ¨να πάνε διακοπές¨, προσθέτοντας έτσι ένα ακόμη παράδειγμα κρατικής θρασύτητας.

Στο Φάτιχ αστυνομικοί χτύπησαν δύο σεσημασμένους προκαλώντας κατάγματα στο κεφάλι του ενός και την μύτη του άλλου

Την επόμενη μέρα στο Φάτιχ πέντε αστυνομικοί έδειραν του σκοτωμού έναν νέο ¨που μιλούσε κουρδικά¨ μπροστά στα μάτια της οικογένειας του, και όταν αργότερα αποκαλύφθηκε το σχετικό βίντεο συνέταξαν αναφορά στην οποία αναφέρουν πως ¨δεχτήκαμε επίθεση¨.

Χτες πολεμικό μας αεροπλάνο έπεσε στα ανοιχτά της Συρίας. Ο λόγος της πτώσης δεν έγινε ακόμη γνωστός.

Σε απανωτές εκρήξεις που έγιναν σε δύο εργαστήρια στην βιομηχανική περιοχή του Εσκισεχίρ, πέντε εργάτες έχασαν την ζωή τους.

Κατά την κατασκευή του μετρό στην Άγκυρα υπήρξε κατολίσθηση με αποτέλεσμα να χαθεί ένα άτομο, ενώ ανακοινώθηκε πως μπορεί να αυξηθεί αυτός ο αριθμός.

…………….

Στο Αφιονκαραχισάρ αστυνομικός διευθυντής περιοχής βίασε δύο νοσοκόμες.

Και αυτά έγιναν μόνο μέσα σε μια εβδομάδα. Ενώ λοιπόν συμβαίνουν αυτά στην χώρα, ποια είναι η ¨επικαιρότητα¨ για την κυβέρνηση ;

Να απαγορέψει τις καισαρικές. Να ανοίξει από ένα θρησκευτικό γυμνάσιο σε κάθε περιοχή της Κωνσταντινούπολης, και να παρουσιάσει ένα ίδιο στην νήσο Πρίγκηπο. Και φυσικά το σχέδιο για κατασκευή τζαμιού στην Τσάμλιτζα. Να βγάλει επίσης έναν νόμο που θα δίνει στην πρωθυπουργία το δικαίωμα να καθορίζει τα ¨κρατικά απόρρητα¨, που με βάση αυτόν τον νόμο εάν θέλει θα μπορεί να θεωρήσει π.χ. και το θέμα του Ουλούντερε ως ¨κρατικό απόρρητο¨.

Αυτά που γίνονται στην Τουρκία, κατά την γνώμη σας συμπίπτουν με την επικαιρότητα της κυβέρνησης ; Η κυβέρνηση σαν να κυβερνά άλλη χώρα, δεν είναι εις γνώση του τι γίνεται στην χώρα.

Μια εποχή ήταν που το λέγαν για την Τσιλλέρ , αλλά τώρα ταιριάζει στο ΑΚΠ, ¨Η Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων¨.

Βέβαια αν το δεις από ψηλά, η Τουρκία τον τελευταίο καιρό θυμίζει κόλαση. Και η κυβέρνηση του ΑΚΠ δεν κάνει τίποτε για να αποτρέψει αυτά που έγιναν. Αξίζει η Τουρκία αυτήν την εικόνα ;

Όχι, η Τουρκία που πέτυχε να κρατήσει όρθια την οικονομία της εν μέσω οικονομικής κρίσης, και θα μπορούσε να είναι παράδεισος εάν διεύρυνε τις ελευθερίες και την δημοκρατία, δεν της πρέπει κάτι τέτοιο.

Μήπως ο πρωθυπουργός Ερντογάν και η κυβέρνηση του ΑΚΠ αξίζει αυτήν την εικόνα ; Όχι, ούτε αυτοί αξίζουν κάτι τέτοιο. Είναι αδικία για αυτούς να είναι η χώρα που κυβερνάνε κόλαση μετά από τόσα καλά που έκαναν για αυτήν.

Όμως ο πρωθυπουργός είτε επειδή το μυαλό του είναι στην προεδρία είτε για άλλο λόγο που δεν ξέρουμε έχει διαλυθεί.

Και αυτή η διάλυση αντανακλάται σε όλη την χώρα.

Ο ¨νόμος εκτρώσεων ¨ όπου αναγκάστηκε να κάνει πίσω μετά το χαστούκι που δέχτηκε από τις γυναίκες, ο νόμος για τις καισαρικές, τα σχέδια για τζαμιά, και ο νόμος περί κρατικών απορρήτων συνιστούν την ¨επικαιρότητα του¨.

Στο κουρδικό θέμα ενώ ακόμη και η Λεϊλά Ζανά έχει αφήσει τις ελπίδες της στον Ερντογάν, δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό βήμα, μια πρόταση, ένα σχέδιο.

Κανείς δεν ξέρει πως θα οργανωθούν οι φυλακές.

Δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει το νομικό σύστημα που ρίχνει 8 χρόνια φυλακή για ένα πανό.

Οι καταπιεστικοί νόμοι μένουν όπως ήταν. Οι εργασίες για το σύνταγμα προχωράνε με βαριά βήματα, σαν τον βουλιαγμένο ανάδοχο της εργασίας. Οι αστυνομικοί έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο και δεν είναι σαφές το πώς θα τεθούν υπό έλεγχο.

Γίνεται αντιληπτό πως μέχρι να αφήσει τα καθήκοντα του ο νυν υπουργός Εσωτερικών, ο κόσμος θα συνεχίσει να τρώει ξύλο από την αστυνομία.

Μάλιστα λέγεται πως αυτός ο υπουργός είναι σαν να ¨ντουμπλάρει¨ τον Ερντογάν, λέει και κάνει αυτά που θέλει να κάνει και να πει ο ίδιος.

Εάν δεν συνέλθει ο Ερντογάν, είναι σαφές ότι αυτή η διάλυση θα συνεχιστεί. Η διάλυση του ανθρώπου στην κορυφή μοιάζει με το ρεύμα που μοιράζεται από το κέντρο διανομής, διαδίδεται δηλαδή σε όλο το κράτος.

Ο Ερντογάν και το ΑΚΠ μπορούν να επανέλθουν ; Δεν ξέρω.

Αλλά εξ όσων αντιλαμβάνομαι για όσο δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στα ποσοστά ψήφων σε βάρος τους, δεν πρόκειται να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους.

Τα εργαστήρια θα εκρήγνυνται, θα συνεχίζει με θανάτους ο κουρδικός πόλεμος, οι αστυνομικοί θα δέρνουν τους ανθρώπους, θα καίγεται κόσμος στις φυλακές, τα κελιά θα γεμίζουν από άτομα που άνοιξαν ένα πανό, ενώ θα αδυνατούν ακόμη και να πάνε στο σπίτι τους λόγω του κυκλοφοριακού.

Και θα συνεχίσουμε να τραβάμε αυτά τα βάσανα μέχρι ο ψηφοφόρος του ΑΚΠ να πει ¨εεε φτάνει πια¨.

Η χώρα κάθε μέρα θα ξυπνά με ειδήσεις για θανάτους, ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και καταπιέσεις.

Ίσως όλο το θέμα να είναι στις καισαρικές και στην έλλειψη τζαμιού στην Τσάμλιτζα, και μόλις απαγορευτούν οι καισαρικές και ανοίξει τζαμί στην Τσάμλιτζα να λυθούνε όλα…

Και η Αλίκη θα συνεχίσει να μιλά ¨στην χώρα των θαυμάτων¨.

Eφ. Ταράφ 23/6/2012

Αχμέτ Αλτάν

Previous Article

ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΟΤΔΘ ΠΡΟΣ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

Next Article

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΜΑΜΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *