Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΜΑΜΗ

No Comments Share:

Μουσταφά Αλή Τσαβούς : ¨Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν έχουν κανένα άλλο σκοπό από το να ζούνε σε αυτή τη χώρα με φιλία, ισότητα και ειρήνη¨

Στις 22 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή ο πρόεδρος του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη Μουσταφά Αλή Τσαβούς και η ομάδα του, επισκέφτηκαν το τζαμί του Κέχρου και τέλεσαν μαζί με τον κόσμο του χωριού την προσευχή της Παρασκευής. Μετά από την προσευχή της Παρασκευής ο πρόεδρος του κόμματος DEB Mουσταφά Αλή Τσαβούς, μίλησε στον κόσμο στην αυλή του τζαμιού.

Είπε πως μέχρι σήμερα οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ακλόνητα και με υπομονή περίμεναν την απόδοση των δικαιωμάτων που πηγάζουν από την συνθήκη της Λοζάννης, και περιμένουν παραμένοντας πολίτες πιστοί προς την χώρα τους. Πρόσθεσε πως τα παιδιά μας παρά το ότι αποφοιτούν από τα ελληνικά πανεπιστήμια, δεν τους δίνεται θέση στο δημόσιο, κάτι που προκαλεί απογοήτευση στα παιδιά μας και στις οικογένειες τους, και τους δημιουργεί το αίσθημα πως αποτελούν πολίτες τρίτης κατηγορίας.

Ανέφερε πως τα αδέρφια μας με αυτό το αίσθημα δεν θα πρέπει να μείνουν σιωπηλοί και να αποτραβηχτούν στην άκρη, και τους κάλεσε να αγωνιστούν κάτω από την δυνατή φωνή που έχει το κόμμα DEΒ.

Είπε πως το κόμμα DEB δεν έχει άλλο στόχο από την διεκδίκηση των δικαιωμάτων, αλλά ότι κάποιοι οι οποίοι διστάζουν σε αυτόν τον αγώνα, συνεχώς τους φορτώνουν με διάφορα επίθετα επιχειρώντας να πάνε αλλού το θέμα, κάτι όμως που όπως είπε δεν τους κάμπτει.

Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης σε αυτή τη χώρα δεν έχουν κανένα άλλο σκοπό από το να ζούνε με φιλία, ισότητα και ειρήνη. Από το 1923 και μετά έδειξαν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο πως προσπαθούν να είναι καλοί πολίτες, αλλά αυτό και η Ελλάδα και ο κόσμος το παρέβλεψε.

Και είπε πως το DEB ανέλαβε την αποστολή να κραυγάζει μέχρι να δούνε αυτοί που δεν θέλουν να δουν και να ακούσουν αυτοί που δεν θελαν να ακούσουν. Πρόσθεσε πως ο κόσμος μας στηρίζοντας το κόμμα DEB σε αυτή την αποστολή, έδειξε την ειλικρίνεια , την αγάπη και την δέσμευση του σε αυτό. Περιέγραψε πως καθώς δίνουν έναν δίκαιο αγώνα, κανείς δεν πρέπει να διστάζει , και ότι θέτοντας σε αυτόν τον αγώνα και τις καρδιές τους θα αγωνιστούνε μέχρι την τελευταία τους αναπνοή.

Ο πρόεδρος έγινε δεκτός με πολύ ενδιαφέρον και αγάπη, και τέλειωσε την ομιλία του ευχαριστώντας αυτούς που τον άκουσαν . Μετά από την ομιλία του πρόσφερε στον κόσμο του λαού μια πλακέτα προς ανάμνηση της ημέρας. Την πλακέτα την παρέλαβε εξ ονόματος του κόσμου ο ιμάμης του χωριού.

……………

 Εφ. Μπιρλίκ 23/6/2012

Σχόλιο : Μα καλά δεν βρίσκεται ένας να ρωτήσει τον Τσαβούς το εξής : Τί δουλειά κάνεις ; Πως επιβιώνεις ; Τα χιλιάρικα των ενοικίων του κόμματος ποιός τα πληρώνει ;….

Previous Article

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

Next Article

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ, ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *