Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

O ΝΤΕΒΛΕΤ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΡΕΙΟ

1 Comment Share:

Κείμενο του ιστολόγιου 27/6/2012

O Ντεβλέτ Μπαχτσελί στο Μεγάλο Δέρειο

O Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αρχηγός του κόμματος ΜΗΡ των γκρίζων λύκων, επισκέφτηκε σήμερα-27/6/2012 την Ελλάδα. Μπήκε από το τελωνείο των Καστανιών και γύρω στις 12.00 έφτασε στο Μεγάλο Δέρειο. Εκεί κατευθύνθηκε φυσικά στον κάτω μαχαλά που είναι η συνοικία των σουνιτών. Ακόμη και εκεί όμως όλοι και όλοι τον περίμεναν 100 νοματαίοι. Οι αστυνομικοί, οι της ΕΥΠ και οι δημοσιογράφοι σίγουρα ήταν πιο πολλοί !

Το νούμερο των 100 ατόμων είναι μικρό με δεδομένο πως η συνοικία των σουνιτών έχει περίπου 400 κατοίκους, αλλά και με δεδομένη την έκκληση που είχε απευθύνει ο πρόεδρος του συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ προς όλους τους μειονοτικούς του Έβρου να προσέλθουν. Επομένως μάλλον μια τρύπα στο νερό ήταν η ανταπόκριση.

 Φυσικά δεν έλειπαν οι οργανωτές του ερχομού του εκεί. Δηλαδή ο Μορφωτικός_πολιτιστικός Σύλλογος Χίλια με επικεφαλής τον πρόεδρο του Αλή Πεντζάλ . Ακόμη και η ¨εκφωνήτρια¨ της εκδήλωσης η Γκιονούλ Μπεκήρουστα είναι αυτή που είναι εκφωνήτρια στο πανηγύρι του Χίλια. Από τα μεγάφωνα την ώρα της αναμονής και της εισόδου του Μπαχτσελί έπαιζαν Οθωμανικά εμβατήρια…

 Η τελετή της υποδοχής έγινε στο ταβερνάκι της κυρίας Ινσταμπόλ Χαμτιέ, που όπως είδαμε επιδοτήθηκε από το ΠΕΠ Αν. Μακεδονίας Θράκης, ενδεικτικό και αυτό της ¨καταπίεσης¨….

 Στην προσφώνηση του ο Πεντζάλ μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής :

 ¨Αισθανόμαστε περηφάνια και ενθουσιασμό για την επίσκεψη του κυρίου προέδρου μας. Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω την περιοχή μας. Η Δυτική Θράκη έχει τρεις νομούς, τον νομό Ξάνθης, τον νομό Ροδόπης και τον νομό Έβρου στον οποίο βρισκόμαστε τώρα. Ο πληθυσμός του Έβρου είναι περίπου 145.000 και εξ αυτού η τουρκική μειονότητα είναι περίπου το 6%, κάτι που σημαίνει πως είναι περίπου 7.000 άτομα. Η Ελλάδα όμως δυστυχώς παρά το ότι είναι μέλος της Ε.Ε. ακόμη κανένα κόμμα δεν έχει υποδείξει υποψήφιο στον Έβρο από εμάς. Το Μεγάλο Δέρειο έχει πάρει το όνομα του από την εποχή των Οθωμανών τότε που πρωτεύουσα ήταν η Ανδριανούπολη, και από τότε μέχρι σήμερα διαφυλάττει αυτό το όνομα. Όλα τα χωριά εδώ στην περιοχή μας πήραν τα ονόματα τους από την Οθωμανική εποχή. Στην περιοχή μας υπάρχουν 12 μειονοτικά χωριά και εξ αυτών το μεγαλύτερο και θεωρούμενο ως κέντρο είναι το Μεγάλο Δέρειο. Στον νομό Έβρου έχουμε δύο μεγάλα ιστορικά μας μνημεία. Το ένα εξ αυτών είναι το τζαμί του σουλτάνου Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο, το οποίο όμως δυστυχώς δεν έχει ανοίξει έως σήμερα. Ένα άλλο επίσης με μεγάλη ιστορική σημασία μνημείο είναι ο τάφος-τεκκές του Κιζιλντελί Σαγίντ Σουλτάν που πέθανε εκεί γύρω στα 1400, μετά από την κατάκτηση της περιοχής, και το οποίο μέχρι σήμερα λειτουργεί κανονικά.

Ως πρόεδρος του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Χίλια τον ευχαριστώ για μια ακόμη φορά που μας επισκέφθηκε σήμερα και τον καλώ να μας έρθει καις τις εκδηλώσεις του Χίλια. Οι εκδηλώσεις του Χίλια είναι ίδιες με αυτές του Κιρκπινάρ και γίνονται εδώ. Και εμείς εδώ επί 7 αιώνες συνεχίζουμε αυτό το έθιμο και το οργανώνουμε κατά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Επιτρέψτε μου ευχαριστώντας σας για την παρουσία σας εδώ να σας προσφέρω μια πλακέτα…

………………………..¨

Μιλώντας ο Μπαχτσελί ανέφερε τα εξής :

¨Αγαπητοί μου ομογενείς, σας χαιρετίζω όλους με σεβασμό και αγάπη. Σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ για το ενδιαφέρον που δείχνετε κατά την πρώτη μου εδώ επίσκεψη. Πρώτη στάση του βαλκανικού ταξιδιού που κάνουμε μαζί με τους συντρόφους μας, αποτέλεσε το Μεγάλο Δέρειο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι αρχίζουμε το ταξίδι μας από εδώ, μια περιοχή όπου οι ομογενείς μας διατηρούν επί αιώνες όλα τους τα χαρακτηριστικά, και για αυτό και εκφράζοντας τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου, επιθυμώ να πω πως σας μεταφέρω αγάπη και σεβασμό από την μητέρα πατρίδα.

Αγαπητοί μου ομογενείς ζείτε εδώ με βάσανα, καταπιέσεις, και προβλήματα. Οι ομογενείς σας στην Τουρκία, τα υπόλοιπα μέλη του μεγάλου τουρκικού έθνους, είναι μαζί σας , σας στηρίζουν και σας βοηθάνε. Καταβάλλοντας μάλιστα προσπάθεια για την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έγιναν πιο συστηματικές και οργανωμένες προσπάθειες και βήματα στον πολιτικό πολιτιστικό και οικονομικό τομέα και πέρα από τα αποτελέσματα είχαμε και την ευκαιρία σε αυτές τις επαφές να θέσουμε τα αιτήματα και τις προσδοκίες σας. Ξέρουμε το εκπαιδευτικό και το βακουφικό σας θέμα. Ξέρουμε το θέμα με τους 60.000 ανθρώπους που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Ξέρουμε επίσης και για την ανεργία. Θέλω όμως να ξέρετε το εξής. Δεν είστε μόνοι. Σήμερα έστω και μετά από 150 χρόνια μαζί με βουλευτές βρισκόμαστε εδώ και υπό το φώς της ενημέρωσης από τον πρόεδρο σας θα προσπαθήσουμε για τα θέματα σας στην Τουρκία, κάτι το οποίο το βλέπουμε ως χρέος μας. Σας χαιρετίζω πάλι με αγάπη και σεβασμό. Δεν είστε μόνοι σας . Πίσω σας είναι η μητέρα πατρίδα και το μεγάλο τουρκικό έθνος¨.

Δεν είδαμε κανένα Έλληνα επίσημο. Πάλι καλά…

Μεταξύ άλλων στους παρευρισκόμενους διακρίναμε τον γνωστό Μουχαρέμ Τζαφέρογλου, την γυναίκα του Κασάικα (που είχε χτυπήσει την Χαρά Νικοπούλου), τον κύριο Αμέτ Τσιλιγκήρ (όπου ενίοτε πάει ο στρατός οχήματα του για επισκευή) , τον Χασάν Μπεκήρουστα, Κουρού Ιλμή, Κουρού Χιλμή κ.α.

Να σημειώσουμε πως εκτός από τους ¨σεσημασμένους¨ κανένας αλεβίτης του χωριού δεν ήρθε εκεί…

Από τα κλου της εκδήλωσης ήταν όταν ο δημοσιογράφος-ιδιοκτήτης της εφημερίδας Μπιρλίκ Ιλχάν Ταχσίν πήγε και φίλησε (!) το χέρι του Μπαχτσελί !

Εν ολίγοις, αποτυχία επεφύλαξε το Δέρειο για τον αρχιφασίστα Μπαχτσελί. Τόσα χιλιόμετρα και μάλιστα από τέτοιον δρόμο για να σε δεχτούν 100 άτομα….

Previous Article

¨ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ¨

Next Article

ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΟΤΔΘ ΠΡΟΣ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.