Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 19ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ¨

No Comments Share:

¨Θεωρώ προσβολή το να είμαι Ατατουρκιστής¨

Μην εκπλήσσεστε. Ο Μουμτάζ Τουρκονέ είναι στο Δ.Σ. του ιδρύματος Πολιτισμού, Γλώσσας και Ιστορίας Ατατούρκ.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Ζαμάν καθηγητής Μουμτάζ Τουρκονέ, που με έναν τρόπο έκπληξη διορίσθηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ στο Δ.Σ. του ιδρύματος Πολιτισμού, Γλώσσας και Ιστορίας Ατατούρκ, ήταν καλεσμένος στο κανάλι Habertürk TV, στην εκπομπή ¨Ο λόγος σε εσένα¨του Μπαλτσιτσέκ Ιλτέρ.

ΘΕΩΡΩ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΤΑΤΟΥΡΚΙΣΤΗΣ

Ο Τουρκονέ ανέφερε πως στην Τουρκία υπάρχουν εκατοντάδες Ατατουρκιστές και δήλωσε πως θα το εκλάμβανε ως προσβολή το να του έλεγαν πως είναι Ατατουρκιστής.Ο Τουρκονέ ανέφερε πως ο Ατατούρκ είναι μια κοινή αξία αυτής της χώρας και δήλωσε : ¨ Οφείλουμε να στηρίζουμε την κληρονομιά του Ατατούρκ και να προστατέψουμε τον Ατατούρκ από τους Ατατουρκιστές. Ο Ατατούρκ βγήκε στην Σαμψούντα στις 19 Μαΐου. Και εμείς γιορτάζουμε την 19η Μαΐου ως ημέρα τιμής του Ατατούρκ, νεολαίας και αθλητισμού. Το 1932 πάει ο Ινονού στην Ιταλία. Και βλέπουν εκεί τους φασιστικούς εορτασμούς. Το παίρνουν και από το 1938 εφαρμόζουν τις λεγόμενες εκδηλώσεις 19ης Μαΐου.

 ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 19Ης ΜΑΙΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Ο Τουρκονέ παρομοίασε τις ομοιόμορφες κινήσεις των μαθητών στις εκδηλώσεις με την στρατιωτική πειθαρχία και είπε πως ¨Για τις εκδηλώσεις της 19ης Μαΐου ως πρότυπο λήφθησαν οι φασιστικές γιορτές στην Ιταλία. Οι καθηγητές γυμναστικής στα λύκεια γίνονται τύραννοι και η εκπαίδευση τελειώνει¨

Σχόλιο : Ο Τουρκονέ όταν μιλά για Ατατουρκιστές εννοεί τους περιφερόμενους ως ειδικούς στον Ατατούρκ. Και η τελευταία φράση του κειμένου υπονοεί τις ατελείωτες ώρες προεργασίας για την γιορτή της 19ης Μαΐου.

 Ιστοσελίδα Askerhaber 3-1-2012

Previous Article

¨ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ¨ !

Next Article

ΚΟΥΝΑΕΙ ΜΑΝΤΗΛΙ Ο ΜΑΝΤΑΤΖΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *