Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΟΥΝΑΕΙ ΜΑΝΤΗΛΙ Ο ΜΑΝΤΑΤΖΙ

No Comments Share:

Η πρώτη βόμβα της νέας χρονιάς από τον Μάντατζι : Ως μειονότητα πρέπει να πορευτούμε σε έναν νέο πολιτικό σχηματισμό

 Ο βουλευτής της μειονότητας Τσετίν Μάντατζι συναντήθηκε με τον τύπο της μειονότητας και προέβη σε δήλωση που θα σφραγίσει την νέα χρονιά : ¨ Πλέον το D.E.B πρέπει να ξεπεραστεί και να πάμε σε ολοκαίνουριους πολιτικούς σχηματισμούς. Η μειονότητα πλέον πρέπει να αφήσει τα παλιά πίσω, και να σκεφτεί να πάει μπροστά με νέους πολιτικούς σχηματισμούς.

Ο Μάντατζι ο οποίος ετησίως συναντάται στο ξενοδοχείο Έλενα στην Ξάνθη με τον μειονοτικό τύπο κάνοντας αποτίμηση του παρελθόντος έτους και παρουσιάζοντας τα σχέδια για το επόμενο, στις 2 Ιανουαρίου 2012 έκανε την πρώτη ανακοίνωση βόμβα. Η εν λόγω ανακοίνωση θα συζητηθεί ιδιαίτερα την επόμενη περίοδο και σίγουρα θα είναι και ένα από τα βασικά θέματα της επικαιρότητας που θα απασχολήσουν την κοινή γνώμη.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Ο Μάντατζι ο οποίος στην σύναξη αυτή συζήτησε με τους δημοσιογράφους, αποτίμησε την περσινή χρονιά και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Παπανδρέου. Στην αποτίμηση που έκανε είπε πως ο Παπανδρέου δεν κράτησε τις υποσχέσεις που έδωσε, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον εθνικιστικό κομμάτι του κόμματος και έτσι απέτυχε.

ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ

Ο Μάντατζι ανέφερε πως ως βουλευτής εκπλήρωσε τα καθήκοντα και τις ευθύνες που του αναλογούσαν για το ξεπέρασμα της δύσκολης οικονομικής κρίσης στην οποία βρίσκεται η χώρα, αλλά η κυβέρνηση ακόμα δεν τον έλαβε σοβαρά υπόψη και δεν επέδειξε την δέουσα ειλικρίνεια ώστε να επέλθει λύση στα θεμελιώδη θέματα.

 

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Ο Μάντατζη ανέφερε πως αν μέχρι τον Φεβρουάριο δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη όσον αφορά την επίλυση των θεμάτων της μειονότητας, πλέον θα ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική στάση και οδό, και είπε πως τις δηλώσεις-έκπληξη θα τις ανακοινώσει στην κοινή γνώμη πάλι τον Φλεβάρη σε συγκέντρωση με τον μειονοτικό τύπο.

Ο Μάντατζι είπε πως είναι ανάγκη να αρχίσουν συζητήσεις για την χάραξη ενός νέου πολιτικού οδικού χάρτη για την μειονότητα, και πως ο ουσιαστικός σκοπός της αποψινής συγκέντρωσης ήταν η έναρξη αυτής της διαδικασίας.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΜΟΥΣ

Ο Μάντατζι σημάδεψε την συγκέντρωση με τα εξής λόγια : ¨Στον κόσμο όλα αλλάζουν , τα παλιά μένουν πίσω. Πιστεύω πως ως μειονότητα μέσα στον κόσμο που εξελίσσεται, πρέπει να κάνουμε για λογαριασμό μας τις απαραίτητες αλλαγές για να μην μείνουμε πίσω. Πρέπει να αντιληφθούμε πως με τις παλιές δομές σκέψης, με τα παλιά πολιτικά σχήματα και ιδέες, δεν μπορούμε να φτάσουμε πουθενά. Πρέπει να σκεφτούμε και να συζητήσουμε το πώς θα σωθούμε από αυτή την κατάσταση. Εγώ αρχίζω αυτή την συζήτηση. Η μειονότητα πλέον πρέπει να ανανεωθεί σε κάθε θέμα. Το πρώτο βήμα για αυτήν την ανανέωση πρέπει να το αρχίσει στο πολιτικό πεδίο. Αυτή είναι η άποψη μου. Ο καθένας πρέπει να μετάσχει με την άποψη του σε αυτό και να καταβάλουμε προσπάθειες για την ανεύρεση του πιο σωστού. Είναι φανερό πως με παλιές, αναχρονιστικές δομές και σχηματισμούς δεν μπορούμε να φτάσουμε πουθενά.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Μάντατζι δήλωσε πως πλέον η Ελλάδα πρέπει να κάνει βήμα για την διευθέτηση των μειονοτικών θεμάτων, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα βήματα που έκανε η Τουρκία απέναντι στις μη μουσουλμανικές μειονότητες και είπε πως πρέπει πλέον και η Ελλάδα να κάνει παρόμοια βήματα .

Ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού Çınar FM  3-1-2012

Previous Article

¨ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 19ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ¨

Next Article

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *