Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΜΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ

0 σχόλια Share:

Παρομοίωση του Ατατούρκ με δικτάτορες σε σχολικό βιβλίο της Δανίας

Έκπληξη προκάλεσαν οι αναφορές για τον Ατατούρκ, σε βιβλίο που προτείνεται να διδαχτεί στο μάθημα της ιστορίας σε λύκεια της Δανίας

ΙΡΦΑΝ ΚΟΥΡΤΟΥΛΜΟΥΣ- Κοπενχάγη

Στο βιβλίο με τον τίτλο ¨Κοινωνία, θρησκεία και Ιστορία της Τουρκίας¨ που εκδόθηκε τον περασμένο μήνα ο Ατατούρκ συγκρίνεται με Στάλιν, Χίτλερ και Μουσολίνι και περιγράφονται οι ομοιότητες με τους δικτάτορες.

Αναλογίες Ατατούρκ και Μουσολίνι

Εντύπωση προκάλεσε η απόπειρα για παρουσίαση ομοιοτήτων μεταξύ των Στάλιν, Χίτλερ, Μουσολίνι και Ατατούρκ ως δικτατορίες. Για παράδειγμα παρουσιάζονται από πολλές πλευρές όμοιοι οι Μουσολίνι και Ατατούρκ λόγω ¨του ακραίου εθνικισμού, των ιστορικών απόψεων που εξυψώνουν τους ίδιους, του καθεστωτικού τρόπου διοίκησης, της τάσης για πολύ μεγάλους λόγους, και της ιεροποίησης της ηγεσίας τους. Αναφέρεται πως ο Ατατούρκ ¨δεν έκανε τις ομιλίες του μπροστά σε μάζες λαού, αλλά μόνο στην βουλή και σε μικρές συγκεντρώσεις¨ κάτι που το αξιολογούν ¨πέραν της αντίληψης για την δημοκρατία¨.

Εφ. Μιλλιέτ 27-2-2012

Σχόλιο : Ο κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι….Είναι δυνατόν ούτε καν αυτό να μην μπορούν να αντιληφθούν οι κεμαλιστές ; Ναι ικανός στρατηγός αλλά όχι και δημοκράτης ! Μπορεί αλήθεια κάποιος να μας πει 1 (ΜΙΑ) εκλογική μάχη που να κέρδισε ο πατερούλης τους ; ΜΙΑ….

Previous Article

¨ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ¨

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DEB ΣΤΗΝ Τ.Ε.Ξ.

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Aenean non tristique ut sem, at elementum Sed id