Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

No Comments Share:

Eφ. Ταράφ 19-7-2011

Ο Ερντογάν διαίρεσε την Κύπρο

Σήμερα εν όψει του ερχομού του Ερντογάν στην Κύπρο, ετοιμάζονται και λαμπροί εορτασμού αλλά και διαμαρτυρίες.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πηγαίνει σήμερα στην KKTC για να μετάσχει στις 20 Ιουλίου στις γιορτές Ειρήνης και Ελευθερίας. Ο Ερντογάν αναμένεται να φτάσει στην KKTC τις απογεματινές ώρες και γίνονται ετοιμασίες για την πιο λαμπρή τελετή υποδοχής που έγινε από την επιχείρηση ειρήνης έως σήμερα. Κάποια συνδικάτα ετοιμάζονται για διαμαρτυρίες ενάντια στον Ερντογάν.

Την KKTC την έχει τυλίξει ο ενθουσιασμός για τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογάν θα κάνει σήμερα στην KKTC την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την ίδρυση της 61ης κυβέρνησης. Ο Ερντογάν αναμένεται να φτάσει με ιδιωτικό αεροπλάνο κατά τις απογευματινές ώρες στην KKTC, η οποία είναι γεμάτη με αφίσες του.

Τεράστια πανό στους δρόμους

Κυρίως στην Λευκωσία αλλά και σε άλλα κέντρα πόλεων κρεμάστηκαν πολλά πανό. Στο πανό φαίνεται ο Ερντογάν να ακουμπά το χέρι του στην καρδιά και αναγράφεται : ¨Κοινό το παρελθόν μας, κοινό το μέλλον μας. Είμαστε μια καρδιά. Ας είναι χαρμόσυνη η γιορτή Ειρήνης και Ελευθερίας. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρωθυπουργός T.C.¨. Η ίδια αφίσα υπάρχει στην τελευταία σελίδα των εφημερίδων της KKTC. Αναφέρεται ότι οι ετοιμασίες για την ενθουσιώδη υποδοχή προς τον Ερντογάν θα είναι οι πιο μεγαλειώδεις μετά από την υποδοχή που είχε γίνει στον Μπουλέντ Ετσεβίτ που ήταν πρωθυπουργός κατά την επιχείρηση ειρήνης στις 20-7-1974. Διάφοροι φορείς και υπηρεσίες με γραπτές τους ανακοινώσεις καλούνε τα μέλη τους να υποδεχτούνε τον Ερντογάν. Αναφέρεται ότι χιλιάδες κόσμου της KKTC θα πάνε να τον υποδεχτούνε και εκεί ο Ερντογάν θα απευθύνει λόγο.

Η κυβέρνηση απαγόρευσε την απεργία

Υπάρχουν και ομάδες που ετοιμάζονται για διαμαρτυρίες εν όψει του ερχομού του Ερντογάν. Η συνδικαλιστική οργάνωση Τουρκοκυπρίων δημοσίων υπαλλήλων, ανακοίνωσε ότι κατά τις ώρες που θα φτάσει ο Ερντογάν στο αεροδρόμιο Ερτζάν, θα πραγματοποιήσει απεργία τριών ωρών. Όμως η απεργία απαγορεύτηκε την τελευταία στιγμή. Ομάδες που κατά τα ¨συλλαλητήρια ύπαρξης¨ των προηγούμενων μηνών είχαν προκαλέσει αντιδράσεις με πανό που είχαν υβριστικά συνθήματα για την Τουρκία και τον Ερντογάν και με το άνοιγμα της σημαίας των Ρωμιών, ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζονται να υποδεχτούνε με παρόμοια διαμαρτυρία τον Ερντογάν στο αεροδρόμιο. Η αστυνομία αναφέρεται πως έχει πάρει έκτακτα μέτρα ασφαλείας, πως δεν θα επιτρέψει σημαίες των Ρωμιών και υβριστικά πανό, ενώ θα επέμβει κιόλας.

 

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Next Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΖΑΑΡ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *