Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

No Comments Share:

Εφ. Ζαμάν 19-7-2011

Eντυπωσιακές δηλώσεις από τον Ερντογάν καθοδόν για Κύπρο

…………..

Ο Ερντογάν ευρισκόμενος στο αεροδρόμιο Εσένμπογά για το ταξίδι του στην KKTC, προέβη σε δηλώσεις και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο Ερντογάν απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εντολή που έδωσε στο υπουργείο Εσωτερικών να ερευνήσει το περιστατικό στο οποίο σκοτώθηκαν 13 στρατιώτες από την τρομοκρατική οργάνωση στην περιοχή Σιλβάν, είπε τα εξής :

¨Δεν πρόκειται για συνηθισμένο περιστατικό. Για αυτό το λόγο όπως αυτό το περιστατικό στο οποίο μαρτύρησαν 13 παιδιά μας θα ερευνηθεί από το Γενικό Επιτελείο, έτσι τι πιο φυσικό να ερευνηθεί και να εξεταστεί και από την πολιτική εξουσία. Πήραμε μια τέτοια απόφαση και δώσαμε την σχετική εντολή καθώς πιστεύουμε ότι έτσι θα μπορέσουν να δοθούνε απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν στον λαό μας¨.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν σε σχόλιο του σχετικά με την προεδρία της Νότιας Κύπρου είπε πως ¨Στην περίπτωση που αποδοθεί στην Νότια Κύπρο μια τέτοια περιοδική προεδρία, εμείς σίγουρα δεν τους αναγνωρίζουμε και δεν πρόκειται ποτέ να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να συνομιλήσουμε με την Νότια Κύπρο¨.

…………………

Μα είναι δυνατόν εμείς να κάτσουμε στο τραπέζι με την Ελληνοκυπριακή διοίκηση που δεν αναγνωρίζουμε, και να δείξουμε πως αποδεχόμαστε την είσοδο της στην Ε.Ε., είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο ; Αυτή η ιδέα θα ήταν κάτι εντελώς λάθος. Για αυτό το τι πιστεύει η Ε.Ε. δεν μας νοιάζει. Η Ε.Ε. ας τα σκεφτόταν αυτά όταν δεχόταν την Ελληνοκυπριακή διοίκηση. Τότε δεν σκέφτηκαν τις επιπτώσεις. Μας φέρθηκαν λάθος, δεν μας φέρθηκαν τίμια. Έθεσαν ενώπιον μας ένα δημοψήφισμα που έπρεπε να γίνει στην Κύπρο. Στην Βόρεια Κύπρο βγήκε 65% ¨ναι¨ και στον Νότο 75% ¨όχι¨ και αυτοί επιβράβευσαν το ¨όχι¨. Και αυτή η επιβράβευση είναι ενάντια στο κοινοτικό κεκτημένο. Διότι αυτή τη στιγμή στην Κύπρο δεν υπάρχει ένα ανεξάρτητο ¨Κυπριακό κράτος¨. Στον βορά τι υπάρχει ; Υπάρχει το τουρκικό κράτος. Οι Ρωμιοί υπάρχουν μόνο στον νότο. Ας μην κοροϊδεύουν κανένα στον κόσμο. Και κυρίως να μην προσπαθούνε να κοροϊδέψουν εμάς. Ακριβώς στη μέση, υπάρχει μια Κύπρος διαιρεμένη με γραμμή. Ποιόν κοροϊδεύετε ;……………¨

Σχόλιο : Αυτό που δεν λέει ο Ερντογάν αλλά αντιλαμβάνεται ο κάθε νοήμων άνθρωπος ότι εννοεί, είναι το εξής : ¨Είμαστε πιο ισχυροί, ήρθαμε εδώ, σκοτώσαμε, κάψαμε, βιάσαμε, εποικίσαμε, κάναμε στάνες τις εκκλησίες σας, διώχνουμε άμα λάχει και τους Τουρκοκυπρίους, και πουλάμε τα σπίτια και τα χωράφια των Ελληνοκυπρίων κοψοχρονιά. Και σε όποιον αρέσουμε. Και για την Ε.Ε. στα παπάρια μας¨.

Νομίζω είναι μια καλή βάση για διάλογο κύριε Χριστόφια και Λαμπρινίδη…

 

Previous Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΕΞ

Next Article

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *