Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΙ

No Comments Share:

Δεν ξέχασαν τον Γκιούλ αλλά το όνομα του αφαιρέθηκε

Αναφέρεται πως στην τελετή που έγινε στο ODTÜ, το όνομα του Αμπντουλλάχ Γκιουλ αφαιρέθηκε από την λίστα του πρωτοκόλλου από την ίδια την πρωθυπουργία.

Ενώ σε μια σημαντική εκδήλωση κανονικά καλούνται όλα τα ονόματα που βρίσκονται στην ανώτατη ιεραρχία του κράτους, γίνεται αντιληπτό πως το γεγονός πως δεν καλέστηκε ο πρόεδρος της δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ δεν είναι κάτι που μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα, σύμφωνα και με τη δήλωση του ιδίου που είπε πως ¨Προφανώς υπήρξε λάθος¨. Ενώ λοιπόν το TÜBİTAK-οικοδεσπότης της εκδήλωσης για την εκτόξευση του Göktürk-2, προβλήθηκε σαν αποδιοπομπαίος τράγος για την μη πρόσκληση του Γκιούλ, έρχονται πληροφορίες πως το όνομα του Γκιουλ αφαιρέθηκε από την λίστα του πρωτοκόλλου από το γραφείο της πρωθυπουργίας . Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως γίνεται προσπάθεια να ριχτεί το φταίξιμο σε άτομο που υπηρετούσε παλιότερα σαν διευθυντής πρωτοκόλλου στην προεδρία της δημοκρατίας.

……………………..

Αφήνοντας κατά μέρος το γεγονός πως ο ισχυρισμός για κατασκευή του Göktürk-2 με εθνικές δυνατότητες χρησιμοποιήθηκε για να ναρκώσει το έθνος, το γεγονός της μη πρόσκλησης του Γκιουλ στην τελετή εκτόξευσης του δορυφόρου, αποτελεί μια συνέχεια στην πολιτική αναμέτρηση ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2014/

Ο διαχωρισμός άρχισε το 2007

Οι διαφορά στις απόψεις μεταξύ των Γκιουλ και Ερντογάν άρχισε από τις προεδρικές εκλογές του 2007. Όπως είναι γνωστό τότε είχαν εκδηλωθεί σκληρές αντιδράσεις από τον στρατό που δεν έβλεπε με θερμό μάτι την άνοδο στο αξίωμα αυτό ενός ατόμου του οποίου η σύζυγος φοράει μαντίλα. Τότε ο Ερντογάν επηρεασμένος είχε κάνει δηλώσεις στις οποίες υπονοούσε πως δεν έβλεπε θερμά κι αυτός μια τέτοια προοπτική. Παρά τα εμπόδια από την δικαστική κηδεμονία, ο Γκιουλ εξελέγη πρόεδρος μετά τις εκλογές του 2007, με τις ψήφους του ΜΗP και του ΑΚP.

……………….

Την ώρα που ο Γκιούλ για θέματα όπως η υποψηφιότητα για την Ε.Ε., ο νόμος για το Ελεγκτικό Συνέδριο, το σίριαλ για τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, την άρση της ασυλίας των βουλευτών του BDP, το προεδρικό σύστημα και για το περιστατικό στο Ουλούντερέ, έκαμνε δηλώσεις υπέρ των μεταρρυθμίσεων και της ανεκτικότητας, που άνοιγαν το δρόμο για την ελευθερία έκφρασης, ο Ερντογάν ιδιαίτερα μετά τις εκλογές του 2011 προβαίνει σε αυτά τα θέματα σε δηλώσεις που ξεπερνάνε ακόμη και τις διακρίσεις και την συντηρητικότητα, και έχουν έναν βαρύ θρησκευτικό χαρακτήρα.

……………..

Εφ. Ταράφ 29/12/2012

Σχ : Είναι φανερό πως επειδή ο Ερντογάν ήθελε να έχει την πρωτοκαθεδρία στην εκδήλωση για τον δορυφόρο προτίμησε να αποβάλει τον Γκιουλ με ένα ξεκάθαρο άκομψο τρόπο. Αυτό όμως ίσως του γύρισε μπούμερανγκ γιατί η εκδήλωση τελικά σημαδεύτηκε από την αστυνομική βία σε βάρος των φοιτητών και τα επεισόδια που έγιναν κοντά στον χώρο της τελετής.

Previous Article

Ο ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…

Next Article

¨Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *