Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ¨

No Comments Share:

Θαυμασμός από τον Χασίμι για τις ¨γενναίες πολιτικές¨ του Ερντογάν

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Ιράκ Ταρίκ Ελ-Χασίμι που έχει σε βάρος του 5 καταδίκες σε θάνατο στο Ιράκ, χαρακτήρισε ως ¨Ιρακινή άνοιξη¨ τις λαϊκές εξεγέρσεις που συνέβησαν κατά τις τελευταίες μέρες σε διάφορες πόλεις του Ιράκ. Ο Χασίμι χαρακτήρισε επίσης γενναία και την πολιτική που ακολουθεί ο Ερντογάν στο Ιράκ.

Ο Χασίμι ευρισκόμενος στην Ντόχα την πρωτεύουσα του Κατάρ απάντησε στις ερωτήσεις του ανταποκριτή του ΑΑ, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράκ.

Ο Χασίμι ο οποίος ευχήθηκε το 2013 να αποτελέσει χρονιά αλλαγών για το Ιράκ και αναφερόμενος στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έγιναν μετά την προσευχή της Παρασκευής στις ιρακινές πόλεις Ραμάντι, Φαλλούτζα, Ανμπάρ, Μοσούλη και Σαμάρα, είπε πως ¨ Όλοι οι Ιρακινοί ανεξαρτήτως του που ανήκουν και της προέλευσης τους, θα πρέπει να καταβάλλουν προσπάθεια για την επίτευξη της νίκης. Πρέπει να ειπωθεί ένα φτάνει στην καταπίεση¨.

Ο Χασίμι χρησιμοποίησε την φράση πως ¨Το Ιράκ αυτή την στιγμή βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Πρέπει το συντομότερο να καθοριστεί μια σωστή κατεύθυνση για το μέλλον του Ιράκ¨. Ο Χασίμι πρόσθεσε πως η διαφθορά και η κακή διακυβέρνηση του πρωθυπουργού του Ιράκ Νουρί Ελ Μαλίκι, προετοίμασε και τη βάση για την αλλαγή στο Ιράκ.

………………

Ο Χασίμι απευθυνόμενους στου Ιρακινούς σιίτες είπε τα εξής :

¨Σιίτες αδερφοί μου, επιθυμώ να σας το πω ανοιχτά. Αυτοί οι οποίοι διοργανώνουν διαδηλώσεις στο Αμπάρ, υπερασπίζονται και τα δικά σας δικαιώματα. Όλοι είστε άνθρωποι της ίδιας γενιάς. Κοινές είναι οι χαρές και οι λύπες σας. Ο Μαλίκι δεν είναι ο ιδανικός για την διακυβέρνηση της χώρας. Το συντομότερο συνεργαστείτε με τα αδέλφια σας που εξηγέρθησαν ενάντια στον Μαλίκι¨.

Ο Χασίμι χαρακτήρισε ως γενναία και τολμηρή την ιρακινή πολιτική της Τουρκίας και είπε : ¨Ο αδερφός μου ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέβη σε ιδιαίτερα γενναίες δηλώσεις. Πιστεύω πως η Τουρκία σε κανένα στάδιο δεν πρόκειται να αφήσει μόνο του το Ιράκ¨.

Ο Χασίμι αναφερόμενος στην σύλληψη της φρουράς του υπουργού Οικονομικών του Ιράκ Ραφί Ελ Ισαβί είπε : ¨ Είναι εξελίξεις που τις περιμέναμε. Το σενάριο που βίωσα, επαναλαμβάνεται. Στόχος είναι να βγούνε οι σουνίτες εκτός της πολιτικής σκηνής¨.

Εφ. Χουριέτ 30/12/2012

Σχ : Το χυδαίο αυτό υποκείμενο ο Χασίμι (σουνίτης όπως και ο Ερντογάν) αποκαλύφθηκε πως διεύθυνε τρομοκρατικό δίκτυο που είχε επιχειρήσει να σκοτώσει σιίτες στο Ιράκ. Διέφυγε την τελευταία στιγμή στην Τουρκία για να αποφύγει την σύλληψη. Μάλιστα μέλη της φρουράς του που συνελήφθησαν, ομολόγησαν πως είχαν εκπαιδευτεί στην Τουρκία ! Και τώρα έχει και το θράσος να απευθύνεται στους ¨σιίτες αδερφούς του¨ !

Previous Article

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΙ

Next Article

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *