Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

No Comments Share:

Σταμάτησε η ζωή στο Κουρδιστάν

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε στο βόρειο Κουρδιστάν (σημ. μεταφρ : τουρκοκρατούμενο) η 13 επέτειος της συνωμοσίας της 15 Φεβρουαρίου σε βάρος του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Σχεδόν παντού τα στόρια των καταστημάτων παρέμειναν κλειστά, οι ιδιοκτήτες οχημάτων τα έκλεισαν, οι μαθητές απείχαν από τα σχολεία και ο κόσμος δεν βγήκε από τα σπίτια του. Τις μεσημεριανές ώρες αναμένεται να γίνουν διαδηλώσεις και ανακοινώσεις τύπου.

Σήμερα το βόρειο Κουρδιστάν γίνεται μάρτυρας μιας από τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες των τελευταίων ετών. Σχεδόν σε όλες τις πόλεις και νομούς θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την διεθνή συνωμοσία που είχε γίνει στις 15 Φλεβάρη σε βάρος του Οτζαλάν.

ΑΜΕΝΤ : Στο Ντιγιαρμπακίρ τα περασμένα έτη το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελματιών δεν άνοιγαν τα στόρια τους. Η περιοχή με πιο ‘έντονα τα χαρακτηριστικά ήταν η πόλη Μπαγλάρ. Στην διαμαρτυρία φέτος μετέχει και η πόλη Όφις που τα προηγούμενα χρόνια δεν μετείχε. Ακόμα και στην πιο πολύβουη οδό της ¨Οφις , στην οδό Τέχνης, τα μαγαζιά δεν άνοιξαν. Εντύπωση προκάλεσε πως ο κόσμος που βγήκε στους δρόμους φορούσε μαύρα ενώ σε πολλούς κουρδικούς συλλόγους και φορείς κρεμάστηκαν μαύρες σημαίες.

…………….

ΜΠΑΤΜΑΝ– Πλην των φούρνων και των φαρμακείων, το μεγαλύτερο μέρος των μαγαζιών δεν άνοιξαν, τα αυτοκίνητα κλείστηκαν και οι μαθητές απείχαν από τα σχολεία τους. Στην πόλη έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενώ στις 13.30 αναμένεται να γίνει μαζική ανακοίνωση τύπου.

……………………

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 15-2-2012

Σχόλιο : 15 Φεβρουαρίου 1999. Μια ακόμη ντροπή της σύγχρονης Ελλάδας. Η κυβέρνηση των Σημίτη-Πάγκαλου παραδίδει τον ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλλάχ Οτζαλάν στους Τούρκους. Και η Ελλάδα, μια από τις πιο φιλικές έως τότε χώρες προς τον αγώνα των Κούρδων, γίνεται Ιούδας ο Ισκαριώτης. Σχετικό με τα τότε γεγονότα το κάτωθι βίντεο.


Previous Article

ΤΑ ΓΡΟΣΙΑ ΠΟΘΕΝ ;

Next Article

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΤ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *