Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑ ΓΡΟΣΙΑ ΠΟΘΕΝ ;

0 σχόλια Share:

Το Ερευνητικό Κέντρο που συνεχίζει τις δραστηριότητες του υπό την σκέπη της Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Εταιρίας Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ), οργάνωσε στις 13 Φεβρουαρίου μια συνάντηση 

Στην συνάντηση στην οποία ήταν παρόντες το Δ.Σ. της ΠΕΚΕΜ, ο συντονιστής του Ερευνητικού Κέντρου ο Ιμπραήμ Τρακιαλί και μέλη του Συμβουλίου Εκδόσεων του Ερευνητικού Κέντρου, σχολιάστηκαν οι μέχρι σήμερα δραστηριότητες του Ερευνητικού Κέντρου και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προσπάθειες που σχεδιάζεται να γίνουν στο μέλλον. Στην συνάντηση που άρχισε με την εναρκτήρια ομιλία του προέδρου της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, ο συντονιστής του Ερευνητικού Κέντρου Ιμπραήμ Τρακιαλί παρουσίασε πληροφορίες για τις μέχρι σήμερα δραστηριότητες του κέντρου.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αναφέρθηκε πως από την ίδρυση του Ερευνητικού Κέντρου μέχρι τώρα έφτασαν στο αρχείο 36 μειονοτικών εφημερίδων και τμήμα αυτών έχει ήδη αρχειοθετηθεί ψηφιακά. Αναφέρθηκε επίσης πως συνεχίζει και η αρχειοθέτηση εφημερίδων που έβγαιναν στα τουρκικά ή και στα ελληνικά και είχαν δημοσιεύματα σχετικά με την μειονότητα. Εντοπίστηκαν επίσης 39 περιοδικά που εκδόθηκαν από άτομα που ζούσαν στην Δυτική Θράκη, στην Τουρκία ή αλλού και προστέθηκαν στα αρχεία του Ερευνητικού Κέντρου.

ΒΙΒΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Καταγράφηκε επίσης πως δίπλα στις εφημερίδες και τα περιοδικά συγκεντρώθηκαν για το αρχείο και όλα τα βιβλία των 48 Δυτικοθρακιωτών συγγραφέων. Αναφέρθηκε πως διατίθενται επίσης 1400 βιβλία στα τουρκικά, Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά και 100 επιστημονικά άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα περιοδικά, όλα σχετικά με την Δυτική Θράκη και την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης.

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Από την άλλη συνεχίζει επίσης η αλληλογραφία με διάφορα ανά τον κόσμο πανεπιστήμια. Στα πλαίσια των προσπαθειών για να υπάρξει πρόσβαση σε δημοσιεύματα σχετικά με την μειονότητα, γράφοντας επιστολές στην Τουρκία (σε 140 πανεπιστήμια, 10 σχολές, 6 ακαδημίες, 23 ακαδημαϊκούς, 7 συλλόγους, 4 φορείς και υπηρεσίες), στην Ελλάδα (39 πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ε και σε κάποιους φορείς, σε ακαδημαϊκούς και σε πάνω από 10 πανελλήνιες εφημερίδες) και εξασφάλισε 62 ντοκτορά, 119 μεταπτυχιακές εργασίες, 47 πτυχιακές και εκατοντάδες άρθρα τα οποία προσφέρονται στους ερευνητές. Στο Ερευνητικό Κέντρο σχηματίστηκε επίσης τμήμα CD και DVD . Διάφορες επί πτυχίω, μεταπτυχιακές ή διδακτορικές εργασίες αρχειοθετήθηκαν ψηφιακά. Επίσης αρχειοθετήθηκαν ψηφιακά διάφορες εκπομπές σχετικά με την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης που δημοσιεύτηκαν ή δημοσιεύονται σε διάφορα τουρκικά ή ξένα τηλεοπτικά κανάλια, εκδηλώσεις της μειονότητας, συναντήσεις σχετικά με την μειονότητα σε Τουρκία και Ευρώπη, καθώς και διάφορα συνέδρια.

Η ΠΕΚΕΜ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΡΙΑ ΕΡΓΑ

Αναφέρθηκε πως η ΠΕΚΕΜ που μέχρι σήμερα εξέδωσε 3 βιβλία κατά την επόμενη περίοδο ετοιμάζεται να εκδώσει άλλα 7. Η ΠΕΚΕΜ επίσης πραγματοποίησε την Τρίτη έκδοση του βιβλίου ¨Σταγόνες από το Ισλάμ¨ του Χασάν Πατσαμάν που βγήκε στα ελληνικά.

10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΓΓΡΑΦΑ, 10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διατίθενται οι επερωτήσεις, οι επίκαιρες ερωτήσεις και οι ομιλίες που έκαναν οι μειονοτικοί βουλευτές, καθώς και παραπάνω από 10 χιλιάδες έγγραφα και 10 χιλιάδες φωτογραφίες σχετικά με την ιστορία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τα ήθη τα έθιμα και την κοινωνική δομή της μειονότητας.

105 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ

Αναφέρθηκε επίσης πως διατίθεται η μεγάλη πλειοψηφία των καταστατικών των πάνω από 100 συλλόγων που ιδρύθηκαν μέχρι σήμερα στην Δυτική Θράκη, ενώ τμήμα αυτών έχει ήδη μεταφραστεί στα τουρκικά. Οι εργασίες σε αυτό το θέμα συνεχίζονται ταχύτητα.

…………….

 Εφημερίδα Μπιρλίκ 15-2-2012

Σχόλιο : Αν σε όλη αυτήν την προφανώς επαγγελματική δουλειά προσθέσετε τα παράνομα νηπιαγωγεία που συντηρεί η ΠΕΚΕΜ, τα ταξίδια των στελεχών του (βλ. Περβίν Χαιρουλλάχ) ανά τον κόσμο, και τα σχέδια για δημιουργία ιδιωτικού γυμνασίου-λυκείου, σκεφτείτε τι προυπολογισμό έχει… Και δεν πιστεύω να πονηρεύεστε. Όλα είναι από τις συνδρομές των μελών του συλλόγου…

Previous Article

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Next Article

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

libero neque. in et, non libero diam id, leo. elit. ut tristique