Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Πέντε νέες γεωτρήσεις ετοιμάζει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο

No Comments Share:

Συνεχίζεται η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, να προαναγγέλλει την έναρξη πέντε νέων γεωτρήσεων.
Πέντε νέες γεωτρήσεις στη θάλασσα της ανατολικής Μεσογείου προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, εν μέσω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, μετά και τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα.

«Η Τουρκία δεν θα κάνει καμία υπαναχώρηση στα δικαιώματα που διατηρεί στην Κύπρο, στο Αιγαίο ή στην ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε την ενεργή στρατηγική για την έρευνα κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς αναμένουμε πέντε νέες γεωτρήσεις από τα εθνικά πλοία (σ.σ. Φατίχ και Γιαβούζ)».

Δεν παρέλειψε δε, να ασκήσει δριμεία κριτική σε Ηνωμένα Έθνη, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, κάνοντας λόγο για «μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων απέναντι στην Τουρκία», η οποία «επηρεάζεται από τις αβεβαιότητες της περιοχής».

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα, η γειτονική χώρα εξέδωσε νέα Navtex, με την οποία «κλειδώνει» θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, με στόχο τη διεξαγωγή άσκησης με πραγματικά πυρά.

Sputnik 9/12/2019

Previous Article

Πρόεδρος Βουλής της Λιβύης: Δεν έχουμε κοινά σύνορα με την Τουρκία, να ακυρωθεί η συμφωνία

Next Article

Ακάρ: Δείγμα αδυναμίας της Ελλάδας η απέλαση του πρέσβη της Λιβύης

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *