Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ακάρ: Δείγμα αδυναμίας της Ελλάδας η απέλαση του πρέσβη της Λιβύης

No Comments Share:

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε «δείγμα αδυναμίας» της Ελλάδας την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης, σε δηλώσεις του, τη Δευτέρα.
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι είναι δείγμα αδυναμίας της Ελλάδας η απέλαση του πρέσβη της Λιβύης.

Ο Ακάρ, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ρωτήθηκε για την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα ανακήρυξε τον Λίβυο πρέσβη «persona non grata» την προηγούμενη Παρασκευή καθώς δεν παρέδωσε τη συμφωνία με την Τουρκία μέχρι την ημέρα εκείνη, όπως είχε ζητήσει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Σχολιάζοντας την απέλαση, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι είναι δείγμα αδυναμίας. Δεν θα έχει αποτέλεσμα».
Κάλεσε, παράλληλα, για μια προσέγγιση με «ηρεμία, υπομονή και λογική και σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο», ενώ τόνισε ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο.

Ο Χουλουσί Ακάρ διαμήνυσε ότι η συμφωνία υπεγράφη για «την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δύο κυρίαρχων χωρών» και πρόσθεσε ότι «δεν στρέφεται εναντίον γειτονικών χωρών».

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουν την παραβίαση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων ούτε και λύσεις που δεν θα περιλαμβάνουν την Άγκυρα.

Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών των δύο χωρών προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου και έφερε νέα επιδείνωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Αθήνα αντέδρασε με τη διεθνοποίηση του ζητήματα, αναζητώντας στήριξη της διεθνούς κοινότητας, τη στιγμή που ΗΠΑ, Ρωσία και ΕΕ έχουν εκφράσει ενστάσεις ή επιφυλάξεις για τη στάση Τουρκίας και Λιβύης.

Sputnik  9/12/2019

Previous Article

Πέντε νέες γεωτρήσεις ετοιμάζει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο

Next Article

Πέφτουμε από τα σύννεφα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *