Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Πρόεδρος Βουλής της Λιβύης: Δεν έχουμε κοινά σύνορα με την Τουρκία, να ακυρωθεί η συμφωνία

No Comments Share:

Ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης έκανε λόγο για μία παράνομη συμφωνία, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν κοινά θαλάσσια σύνορα μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας.

Επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ Άισα, στον απόηχο της πρόσφατης συμφωνίας με την Τουρκία.

Μεταξύ άλλων, στο επίσημο έγγραφο, ο Λίβυος πολιτικός χαρακτηρίζει ως «παράνομη οντότητα» την κυβέρνηση της Τρίπολης και καλεί τον κ. Γκουτέρες να κηρύξει ανυπόστατο το μνημόνιο κατανόησης – συνεργασίας.

Εξηγεί δε, ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

«Η Λιβύη και η Τουρκία δεν έχουν κοινά θαλάσσια σύνορα. Υπάρχουν /παρεμβάλλονται αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου, πέραν των αλληλεπικαλυπτόμενων θαλασσίων συνόρων με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, του Λιβάνου και της Συρίας, όπως προβλέπεται στη Σύμβαση των ΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας» αναφέρει, χαρακτηριστικά.
Και προσθέτει: «Στόχος του αναφερόμενου Μνημονίου Κατανόησης/Συνεργασίας είναι η παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους της Λιβύης, του εναερίου χώρου, των λιμένων και των χωρικών υδάτων της από τα Τουρκικά στρατεύματα».

Πρόκειται, εξηγεί, «για μια συμφωνία υπό τη μορφή μνημονίου συνεργασίας, η οποία θα έχει επιπτώσεις στο έθνος της Λιβύης,  συμπεριλαμβανομένης της κατοχής της εδαφικής επικράτειάς του από τον τουρκικό στρατό και την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του».
Υπενθυμίζεται ότι το Κοινοβούλιο της Λιβύης, το οποίο ελέγχεται από τον στρατηγό Χαφτάρ, προσφάτως καταψήφισε τη συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης, κάνοντας λόγο για μία «παράνομη συμφωνία».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Άισα αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα την προσεχή Πέμπτη, κατόπιν πρόσκλησης της Βουλής των Ελλήνων.

………..

Sputnik 9/12/2019

Previous Article

H Βουλγαρία έτοιμη, στην Ελλάδα δεν την το επιτρέπει ο Αμερικανός πρέσβης…

Next Article

Πέντε νέες γεωτρήσεις ετοιμάζει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *