Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΡΕΝΟ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΤΕΛΕΤΗ

0 σχόλια Share:

Το τρένο ειρήνης Ατατούρκ καθοδόν για Θεσσαλονίκη

baris-treni-ataturk-icin-selanik-yollarinda-5284956_400

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης από κοινού με τον δήμο του Οσμάνγκαζί, επ΄ευκαιρία της επετείου του θανάτου του Ατατούρκ, οργάνωσαν δρομολόγιο από Κωνσταντινούπολη προς Θεσσαλονίκη με τίτλο ¨Τρένο ειρήνης και τιμής για τον Ατατούρκ¨. Στο τρένο της ειρήνης μετείχε και ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου.

………………

Στο ξεκίνημα του τρένου από τον σταθμό Ισπάρτακουλέ της Κωνσταντινούπολης παραβρέθηκαν συνολικά 150 άτομα, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, βουλευτές, πολιτικοί, και εκπρόσωποι συλλόγων. Πριν από την αναχώρηση, οργανώθηκε στον σταθμό τελετή ξεπροβοδίσματος. Μιλώντας στην τελετή ο Μουεζίνογλου είπε : Αισθάνομαι χαρά ευρισκόμενος σε ένα τόσο σημαντικό ταξίδι. Μαζί με τους μετέχοντες φίλους μας ελπίζουμε να κάνουμε ένα ταξίδι στο οποίο θα μοιραστούμε ωραίους ορίζοντες από το ιστορικό παρελθόν. Κάνουμε ένα σημαντικό ταξίδι. Την περίοδο που η πατρίδα μας και το έθνος μας είχε περικυκλωθεί από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εμφανίζεται ένας ηγέτης με εμπιστοσύνη στο έθνος του και δίνει έναν αγώνα ζωής. Είναι ένας ηγέτης που δίνει έναν υποδειγματικό εθνικό αγώνα. Ο ηγέτης αυτός γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Και εμείς λοιπόν πάμε εκεί να τον τιμήσουμε. Ο ηγέτης μας άφησε μια κληρονομιά, και αυτή είναι η Τουρκική Δημοκρατία. Αποτελεί χρέος μας να συντηρήσουμε αυτήν την κληρονομιά

……………..¨

Ο Τανέρ Μουσταφάογλου-πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης δήλωσε : ¨Θα αναπνεύσουμε τον αέρα που ανέπνευσε ο Ατατούρκ, και θα περιδιαβούμε τους δρόμους που γυρνούσε και εκείνος. Πραγματοποιούμε αυτήν την επίσκεψη εξ ονόματος του έθνους μας. Με αυτήν μας την επίσκεψη θέλουμε να δείξουμε πως δεν τον ξεχάσαμε. Ο Ατατούρκ αποτελεί κοινή περηφάνια όλων μας. Και εμείς λοιπόν είμαστε πεντακάθαροι Ατατουρκιστές. Μεγαλύτερη μας επιθυμία είναι τα βήματα που έκανε η Τουρκία στο θέμα των μειονοτήτων να βρούνε το αντίστοιχο τους και στην Δυτική Θράκη. Εγώ θα σας συνοδέψω μέχρι τα σύνορα, διότι δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση δεν μου επιτρέπει να μπω στην Ελλάδα ¨.

Κατά την τελετή ο υπουργός Μουεζίνογλου έδωσε μια πλακέτα στον δήμαρχο του Οσμάνγκαζί Μουσταφά Ντουντάρ, για την συμβολή του στο τρένο της ειρήνης. Προ της αναχώρησης, ο τραγουδιστής Μεχτάπ Ντεμίρ ερμήνευσε τραγούδια που αγαπούσε ο Ατατούρκ. Τραγούδια που απέσπασαν τον θαυμασμό των παρευρισκομένων. Μετά από την τελετή το τρένο της ειρήνης αναχώρησε για Θεσσαλονίκη. Στα πλαίσια του προγράμματος, η επιτροπή του τρένου θα μετάσχει στην τελετή που θα οργανωθεί αύριο στο σπίτι που φέτος ολοκληρώθηκε η επισκευή του όπου και γεννήθηκε ο Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη. Μετά από την τελετή η επιτροπή θα περάσει από την Κομοτηνή όπου και θα συναντηθεί με την εκεί τουρκική μειονότητα.

Πρακτορείο ειδήσεων IHLAS 9/11/2013

Previous Article

NEA ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΕΛΣΤΕΡΜΠΑΧ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ DEB ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΜΗΡΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *