Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ DEB ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΜΗΡΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0 σχόλια Share:

Ο πρόεδρος του DEB μίλησε στον κόσμο του Ομηρικού

138399919661961

Στις 8 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο αντιπρόεδρος και κομματικός υπεύθυνος Ροδόπης Χασάν Χασάν, τα μέλη της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του DEB Μεχμέτ Αλή Αγκά και Οζτζάν Αληοσμάν, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του DEB και σύμβουλος του προέδρου Αϊντίν Αχμέτ, και οι Σερκάν Χαλίλ και Σεντάτ Αλή από την Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του κόμματος DEB επισκέφτηκαν το χωριό Ομηρικό, και έκαναν εκεί το ναμάζι της Παρασκευής μαζί με τον κόσμο του χωριού.

Μετά από το ναμάζι ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς μίλησε στον κόσμο του Ομηρικού. Ο πρόεδρος άρχισε την ομιλία του περιγράφοντας το κόμμα και τα σχέδια του κόμματος. Ανέφερε πως μέχρι σήμερα δεν κερδήθηκε κανένα απολύτως δικαίωμα στα πλαίσια των μειονοτικών δικαιωμάτων και ότι συνέχεια βρίσκονται στην πλευρά αυτών που χάνουν. Ανέφερε πως δεν έγινε κανένα βήμα υπέρ ημών, ούτε στο θέμα των βακουφίων, ούτε στην εκπαίδευση, ούτε στο θέμα της μουφτείας και ότι συνεχώς ¨μας φέρονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας¨. Είπε πως έχουν αφεθεί εδώ με μια διεθνή συμφωνία, πως δικαιώματα που πηγάζουν από αυτή την συμφωνία τους έχουν αφαιρεθεί, και ότι όταν η νηπιακή εκπαίδευση κατέστη υποχρεωτική, έστειλαν δύο φορές επιστολή στο υπουργείο Παιδείας ζητώντας νηπιαγωγείο που θα παρέχει εκπαίδευση σε ελληνικά και τουρκικά, αλλά και τις δύο φορές πήραν αρνητική απάντηση.

DSC_0029_4

Ο πρόεδρος ανέφερε πως σε μια εβδομάδα επισκέφτηκε δύο φορές το Ομηρικό, πως πάντα θα είναι δίπλα στον κόσμο του Ομηρικού που επηρεάστηκε αρνητικά από το φράγμα της Γρατινής, και ότι ο κόσμος του Ομηρικού που περνά δύσκολες μέρες καθώς δεν τους δίνεται νερό από το φράγμα έστειλαν σχετική επιστολή στην Περιφέρεια και περιμένουν απάντηση, θέμα που όπως είπε ο πρόεδρος θα το παρακολουθήσει μέχρι να επέλθει αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος ανέφερε πως είναι απαράδεκτο ο κόσμος του Ομηρικού να μην επωφελείται από το φράγμα της Γρατινής που είναι τόσο κοντά και ευχαρίστησε τον κόσμο που τον άκουσαν με επιμονή.

Ιστοσελίδα του DEB 8/11/2013

Previous Article

ΤΡΕΝΟ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΤΕΛΕΤΗ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ DEB ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *