Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αντίδραση Τουρκίας για την συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου: “Δεν ισχύει και δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα στην περιοχή”

0 σχόλια Share:

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έκανε δήλωση σχετικά με την συμφωνία για ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι ανάμεσα στις δύο αυτές χώρες δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο και περιέχει η φράση “Η συμφωνία που ανακοινώθηκε πως υπογράφηκε σήμερα, για την δήθεν οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας, για την Τουρκία δεν ισχύει. Αυτή η νοοτροπία μας θα εμφανιστεί και στο πεδίο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι περιοχές που οριοθετούνται με τη συμφωνία και θα ανακοινωθούν στον ΟΗΕ είναι μέσα στην τουρκική υφαλοκρηπίδα ενώ ακολούθως αναφέρονται τα εξής :
“Η Αίγυπτος η οποία με την συμφωνία που υπέγραψε το 2003 με την ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου έχασε 11.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σήμερα με αυτήν την δήθεν συμφωνία που υπέγραψε με την Ελλάδα, πάλι υπέστη απώλειες σε περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Με αυτή τη συμφωνία γίνεται προσπάθεια να αφαιρεθούν δικαιώματα της Λιβύης. Η Τουρκία στη συγκεκριμένη περιοχή δεν πρόκειται να επιτρέψει οποιαδήποτε δραστηριότητα και αναμφίβολα θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τα νόμιμα δικαιώματα της πατρίδας μας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο . ”

https://tr.sputniknews.com/turkiye/202008061042604962-turk-disislerinden-yunanistan-ile-misir-arasinda-imzalanan-anlasmaya-tepki/

6/8/2020

Previous Article

Οι “τουρίστες” στην Αγία Σοφία… Φωτογραφίες

Next Article

Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *