Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου

No Comments Share:

……………
Ιστορική χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Αίγυπτο.
Ως το «απολύτως αντίθετο του άκυρου τουρκολιβυκού μνημονίου» χαρακτήρισε τη συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν την υπογραφή σήμερα στο Κάιρο.

«Έχει καταλήξει εκεί που ανήκε από την πρώτη στιγμή, στον κάλαθο των αχρήστων».

Τα όρια της ΑΟΖ Ελλάδας και Αιγύπτου αποτυπώνονται στον χάρτη με τις κόκκινες γραμμές, ενώ με τις διακοπτόμενες φαίνονται τα όρια που έχουν συμφωνήσει Τουρκία και Σάρατζ στο «παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο».

«Τεράστια εθνική επιτυχία»
Για «τεράστια εθνική επιτυχία» που έρχεται μετά τη συμφωνία με την Ιταλία για οριοθέτηση ΑΟΖ έκαναν λόγο λίγο νωρίτερα διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας τη συμφωνία που υπεγράφη πριν από λίγο στο Κάιρο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν:

«Το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση είναι πως η Ελλάδα δεν κάνει παράνομες συμφωνίες, ούτε εξαναγκάζει άλλες χώρες σε λεόντειες συμφωνίες. Διαπραγματεύεται και προβαίνει σε οριοθετήσεις με βάση το δίκαιο της θάλασσας και η ορθότητα της πολιτικής μας έναντι παράνομων ενεργειών, όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο, αποδεικνύεται από το ότι το Κάιρο οριοθέτησε με την Ελλάδα, παρά τις μάταιες προσπάθειες της Τουρκίας να πλειοδοτήσει προσφέροντας στην Αίγυπτο μεγαλύτερη ΑΟΖ.»

Sputnik  6/8/2020

Previous Article

Αντίδραση Τουρκίας για την συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου: “Δεν ισχύει και δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα στην περιοχή”

Next Article

Ερντογάν το 2015: “Όποιος αγοράζει δολάρια θα μείνει πεζός” – Τώρα ;;;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *