fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΤΟΝ ¨ΓΚΙΑΟΥΡΗ¨…

0 σχόλια Share:
ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΤΟΝ ¨ΓΚΙΑΟΥΡΗ¨...

 

Ελληνόσπορος

Φώναζε ο δάσκαλος των αστυνομικών: ¨Ρε εσάς σας ξηλώσαμε από την Ανατολία και σας ρίξαμε στην θάλασσα στην Σμύρνη. Θα σας πετάξουμε έξω και από εδώ¨ !

Και όμως εκατομμύρια κόσμου φώναζαν διαφορετικά. ¨Δώσε στον Λευτέρη να  στο γράψει στο τεφτέρι¨! Έτσι φώναζαν οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου τις εξέδρες. Οι δημοσιογράφοι έγραφαν πως ¨Αν δώσεις πάσα στο Λευτέρη, την στέλνει στα δίχτυα¨.  Εκατομμύρια ανθρώπων τον χειροκροτούσαν όρθιοι για την απίστευτη μπάλα που έπαιζε. Διότι ο Λευτέρης Κιουτσουκαντωνιάδης  δεν ήταν αστέρι μόνο της Φενέρμπαξέ αλλά και της εθνικής ομάδας. Πολλές νίκες της φανέλας με το τουρκικό εθνόσημο έφεραν την δική του υπογραφή. 50 φορές φόρεσε εκείνη την φανέλα και στις 23 από αυτές ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας. Ήταν ένας λαϊκός ήρωας. Είχε όμως ένα εκ γενετής ¨κουσούρι¨. Ήταν ένας Έλληνας. Έστω και αν ήταν ένας άνθρωπος από αυτά τα χώματα, έστω και αν ήταν πολίτης αυτού του κράτους και είχε υπηρετήσει 4 χρόνια στο Ντιγιαρμπακίρ και πλήρωνε τους φόρους του, ήταν ένας γκιαούρης. Το κράτος αυτό δεν αγαπούσε και δεν αγάπησε αυτούς που δεν ήταν Τούρκοι και μουσουλμάνοι.

Ήταν Ιούλιος του 1974. Ο Λευτέρης είχε πουλήσει το σπίτι του στην Πρίγκηπο χωρίς να πάρει όλα τα χρήματα.  Ο αγοραστής θα έδινε τα χρήματα μέσα σε 6 μήνες και ο Λευτέρης θα έβγαινε από το σπίτι. Οι δύο πλευρές έδωσαν λόγο ο ένας στον άλλο. Διότι ο λόγος σύμφωνα με τον Λευτέρη ήταν πιο σημαντικός. Εντέλει υπήρχαν και μεταξύ τους κάποιοι γνωστοί μάρτυρες. Τους γνωστούς εκείνους ο Λευτέρης δεν ήθελε να τους απογοητεύσει. Έτσι χωρίς να διστάσει καθόλου υπέγραψε το πωλητήριο. Πέρασαν από τότε δύο μήνες. Ένα πρωί του ήρθε ειδοποιητήριο ¨Εκκενώστε το σπίτι¨ από τον νέο ιδιοκτήτη του σπιτιού! Ο Λευτέρης σοκαρίστηκε.

Ήταν 21 Ιουλίου 1974. Ο Λευτέρης πήγε στην αστυνομία της Πριγκήπου για να πει το βάσανο του. Μέσα εκεί ήταν ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη,  4 αστυνομικοί, ένας υποδιευθυντής και ο διευθυντής του Α.Τ.  Ο δικηγόρος ήταν και καθηγητής στην σχολή αστυνομίας. Είχε σημαντικούς γνωστούς στο κράτος και στην αστυνομία είχε ¨βύσματα¨.  Καταλαβαίνετε πως είχε υποστήριξη.

Μόλις μπήκε ο Λευτέρης άρχισε να φωνάζει ο δικηγόρος. ¨Τι δουλειά έχεις εδώ ρε; Να εγκαταλείψεις αμέσως το σπίτι¨. Τα έχασε ο Λευτέρης. Προσπαθούσε να πει πως ο ίδιος είναι ο καταγγέλλων. Ο δικηγόρος εκνευρίστηκε πολύ και μπροστά σους αστυνομικούς άρχισε τις προσβολές. ¨Να εκκενώσεις αμέσως το σπίτι, διαφορετικά θα στο φέρω στο κεφάλι σου¨. Πριν ο Λευτέρης πει ¨Μα κύριε πως παίρνετε το σπίτι μου πριν πάρω τα χρήματα μου¨, φάνηκε το πραγματικό πρόσωπο του δικηγόρου…  ¨Ρε εσάς σας ξηλώσαμε από την Ανατολία και σας ρίξαμε στην θάλασσα στην Σμύρνη. Θα σας πετάξουμε έξω και από εδώ¨ ! Ο Λευτέρης του είπε : Μίλα σωστά. Είμαι πολίτης αυτής της χώρας και φόρεσα 50 φορές την φανέλα της εθνικής ομάδας¨. Τότε ο δικηγόρος μπροστά στα μάτια των αστυνομικών του είπε ¨Μη μιλάς γκιαούρη¨ και του έριξε δύο δυνατές σφαλιάρες.

Ο Λευτέρης ένιωσε τον κόσμο να καταρρέει. Θέλησε να ανταποδώσει, αλλά τους χώρισαν οι αστυνομικοί. Κοίταξε πρώτα στα μάτια τον δικηγόρο και μετά τους αστυνομικούς που ήταν εκεί. Οι αστυνομικοί εκεί ήταν μαθητές του δικηγόρου. Τους κοίταξε ξανά και ξανά στα μάτια. Και ξαφνικά του ήρθαν στο μυαλό τα δύο γκολ που έβαλε με την φανέλα της Τουρκίας το 1947 στην Αθήνα. Εκείνη την μέρα χιλιάδες Έλληνες χειροκρότησαν τα υπέροχα γκολ του φωνάζοντας ¨Τούρκος, Τούρκος¨. Στην Ελλάδα τον αποκαλούσαν ¨Τούρκο¨.  Και στην μητέρα πατρίδα του ¨Γκιαούρη¨.  Χτύπησε την πόρτα του Α.Τ και έφυγε.

Και από εκείνη την μέρα εκτός από την συνέντευξη που έδωσε στον Ταλάι Ερκέρ της Χουριέτ, με κανέναν άλλο δεν συζήτησε αυτό το θέμα.

Φέτος η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ονόμασε την σεζόν ¨Λευτέρης Κιουτσουκαντωνιάδης¨.

………………….

https://ahvalnews2.com/tr/futbol/rum-tohumu

Ναζαρ Μπουγιούμ   9/7/2018

Previous Article

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ¨ΛΙΝΤΣΑΡΕΙ¨ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ…

Next Article

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ=ΕΡΝΤΟΓΑΝ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.