Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ=ΕΡΝΤΟΓΑΝ !

No Comments Share:

 

Ο Ερντογάν ο οποίος είχε καταργήσει με διάταγμα τις εκλογές πρυτάνεων, τώρα με νέο διάταγμα, καταργεί και την γνωμοδότηση του YÖK (Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης) σχετικά με τον διορισμό των πρυτάνεων. Η αρμοδιότητα του YÖK να καθορίζει υποψήφιους πρυτάνεις,  αποδίδεται στον ΠτΔ. Καταργείται επίσης και ο περιορισμός που υπήρχε στο προηγούμενο σύστημα και όριζε πως κάθε πρύτανης μπορεί να κάνει δύο μόνο θητείες. Μετά από την κατάργηση του υπουργικού συμβουλίου, πλέον τα 14 από τα 21 μέλη του YÖK θα διορίζονται από τον ΠτΔ.

………………

H αποστολή διδακτικού προσωπικού στο εξωτερικό, η συμβολή των πανεπιστημίων σε αυτό και ο καθορισμός των διδάκτρων θα αποφασίζονται από τον ΠτΔ…. O καθορισμός των προσόντων που θα πρέπει να έχουν οι συμβασιούχοι που θα προσλαμβάνουν τα πανεπιστήμια επαφίεται επίσης στον ΠτΔ.  

Με το Νο 703 διάταγμα που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα, καταργείται ο όρος να είναι κάποιος καθηγητής για να διοριστεί πρύτανης από τον ΠτΔ.

……………….

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/egitim/1022055/Cumhurbaskani_tarafindan_atanacak_rektorlerin_profesor_olmasi_sarti_kaldirildi.html

10/7/2018

Σχ: Δηλαδή αν θέλει ο Ταγίπ διορίζει πρύτανη σε πανεπιστήμιο τον κηπουρό του-απόφοιτο δημοτικού! 

Αρκεί δηλαδή να έχεις την εύνοια του σουλτάνου και γίνεσαι πρύτανης !

Previous Article

ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΤΟΝ ¨ΓΚΙΑΟΥΡΗ¨…

Next Article

ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ “ΓΝΩΣΤΩΝ¨ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ¨ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *